Ga naar content

Bijzonder overnachten in Toscane

Mooie plekjes in Toscane - Dat Toscane een wonderschone natuur heeft, dat wist je vast al. Maar weet je ook dat je er ontzettend mooi en uniek kunt logeren? Boomhutten, tipi’s, yurts, safaritenten. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het staat in het Toscaanse landschap. Hierbij onze tips voor bijzondere overnachtingen in Toscane.

Originele slaapplekken

Om je een beetje op weg te helpen hebben we enkele van de gaafste overnachtingen in Toscane opgesomd. Ga jij voor luxe of juist back to basic? De ervaring is hoe dan ook uniek.

1. Glamping Toscane

Het is overweldigend hoeveel glampings Toscane rijk is. Allerlei soorten glamping overnachtingen zijn mogelijk. Van een sfeervolle yurt op een privé-terrein tot een safaritent op een camping. Slapen op een glamping in Toscane is in ieder geval een heerlijke ervaring. Lekker genieten van buiten, maar wel met meer comfort dan op de camping.

2. Agriturismo

Agriturismo, oftewel slapen op de boerderij, is een populaire manier van overnachten in Toscane. Je kunt kiezen uit diverse soorten. Verblijf bij een actieve boer en dus kun je er niet alleen slapen, maar ook meer leren over het boerenleven in Italië. Ga jij slapen op een olijfolieboerderij of toch liever tussen de dieren?

3. Vakantiehuis Toscane

Een super basic huisje midden in de Toscaanse natuur of toch liever een authentiek vakantiehuis met een zwembad? We hebben een aantal aanbieders die we willen tippen. Op Elizawashere.nl heb je keuze uit kleinschalige vakantieadresjes in Toscane, voor een authentieke vakantie in de regio. Om je te omringen met natuur kun je eens een kijkje nemen bij Natuurhuisje.nl. Hier vind je pareltjes in de bossen en heuvels van Toscane. Ook bij TUI vind je enkele kleinschalige logeeradresjes.

4. Vakantieparken in Toscane

Liever verblijven op een plek waar je alles bij de hand hebt? Een speeltuin en zwembad voor de kids en voor jezelf een rustig plekje in de zon om te genieten van een goed boek. Dat kan op een van de vakantieparken in Toscane. Vacanceselect heeft een mooie selectie vakantieparken in Toscane. Op sommige parken zijn diverse bijzondere accommodaties zoals safaritenten en luxe cottages boekbaar.

5. Kamperen in Toscane

Uiteraard kun je ook de gezelligheid van het simpele campingleven ervaren in Toscane. De grotere campings die over het algemeen een zwembad hebben en animatie voor de kinderen kun je vinden bij TUI. Wil je helemaal back to basic en ga je voor een authentieke ervaring? Dan kun je eens kijken bij Campspace. Locals bieden op dit platform hun terrein aan voor kampeerders. Je overnacht hierdoor op micro-campings op de bijzonderste plekjes van Toscane. In een boomgaard of op het boederijterrein tussen de dieren bijvoorbeeld.

6. B&B in Toscane

Er zijn ook hele fijne Bed and Breakfasts in Toscane te vinden. Veelal gevestigd in mooie panden, met luxe kamers. Bekijk naast onze tips hieronder ook de vele andere B&B's bij Booking.com.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!