Ga naar content

Bijzonder overnachten Dolomieten

Een reis naar de Dolomieten is bij velen favoriet. De bergen zijn beeldschoon, de wandelroutes geweldig. En dan hebben we het nog niet gehad over die schitterende wellness hotels met infinity pools en knusse glampinghutjes met uitzicht op de bergen. Een bijzondere accommodatie maakt jouw reis nog indrukwekkender!

Leuke overnachtingen in de Dolomieten

Hieronder vind je onze tips voor unieke slaapplekken in de Dolomieten. De natuur in de Dolomieten is waanzinnig en door te kiezen voor een accommodatie in de bergen, met grote ramen of een mooi terras, geniet je eindeloos van de panorama’s. Accommodaties zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Van de meest luxe wellness hotels tot knusse vakantiewoningen en natuurlijk kun je ook overnachten in de vele rifugio's, oftewel berghutten.

1. Uniek hotel in de Dolomieten

De Dolomieten staan bekend als geweldige spa-bestemming. Je vindt dan ook veel wellness hotels in de Dolomieten. Voor als je zin hebt om helemaal op te laden. Eerst heerlijk wandelen en de frisse berglucht inademen, daarna bijkomen in een stomend bad of sauna met uitzicht op de bergen. Klinkt dat niet goed? Natuurlijk zijn er ook andere soorten hotels. Bijvoorbeeld tussen de wijngaarden of zonder wellness en daardoor betaalbaarder. Bekijk bij Booking alle accommodaties.

2. Glamping in de Dolomieten

Is zoveel luxe van een resort niet nodig voor jou, maar wil je wel comfortabel én in de natuur verblijven? Kijk eens naar een glamping. Luxe kamperen in de Dolomieten is heerlijk, want je leeft veel buiten en geniet dus van de frisse berglucht, maar kan wel in een normaal bed slapen. 

3. Berghut in de Dolomieten

De kalkstenen pieken écht ervaren? Blijf dan slapen in een berghut. In de bergen slapen is een unieke ervaring die iedereen eens moet meemaken. Houd er rekening mee dat berghutten vaak basic zijn en je soms ook een kamer deelt met andere bergwandelaars. Daar krijg je wel de beste zonsondergangen en -opkomsten voor terug en een onvergetelijk panoramisch zicht op de Dolomieten! Je kan ervoor kiezen een hut los te boeken, of je boekt gelijk een volledige wandelreis (in groep) door de bergen waarbij de hutten voor je gereserveerd worden.

4. Vakantiehuizen en chalets Dolomieten

Zin om te overnachten in een knusse vakantiewoning? Je vindt er genoeg bij Interhome. Zowel voor kleine gezelschappen als voor families en grote vriendengroepen zijn genoeg mooie vakantiehuizen te vinden. Dit kan op een vakantiepark of losstaand in de natuur. Je vindt enorm veel prachtige chaletjes in de Dolomieten. Knus en pittoresk en met een natuurlijke uitstraling. Maar ook een moderne villa is een optie. 

Meer tips nodig voor de Dolomieten? Bekijk onze inspiratiepagina met mooiste plekken en natuur in de Dolomieten.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!