Ga naar content

Overnachten in Casas Particulares

Bijzonder overnachten in Cuba? Als je écht wil reizen, dan maak je kennis met de lokale bevolking. Om de sfeer van een land te proeven, praat je met locals, eet je met hen mee of logeer je bij hen in huis. De afgelopen jaren zien we in het toerisme steeds meer de trend om "lokaal te reizen".

Logeren bij Cubanen thuis

Steeds meer mensen kiezen voor een homestay, om bij locals in huis te logeren. Laat Cuba nu net een land zijn waar dit uitstekend kan! Logeren bij locals in Cuba is zeer geliefd bij reizigers: overnacht in casas particulares! Deel een sigaar, drink samen rum, laat je rondleiden langs de beste muziekcafés in de buurt of maak gewoon gebruik van een echt Cubaans huisje.

Wat zijn Casas Particulares?

Casas particulares zijn accommodaties bij Cubanen thuis, letterlijk betekent het "huizen van particulieren". Het is het best te vergelijken met een bed and breakfast. Je verblijft in een deel van de woning, maar beschikt over een eigen douche en toilet. Eten doe je vaak samen met de bewoners. Er zijn in Cuba ook casas particulares met meer privacy, waar je beschikt over een eigen keuken en woonkamer, maar toch in hetzelfde huis als de eigenaren overnacht. Je hebt dan wellicht wat minder contact met de locals, toch is er een knusse sfeer.

Rondreis langs Casas Particulares

Er zijn steeds meer Casas Particulares in Cuba. Ze zijn makkelijk te herkennen aan een blauw logo bij de deur, want je moet wel een vergunning hebben om een casa te verhuren. Hoewel veel mensen nog niet aan dergelijke vergunningen komen, schieten de casas particulares toch als paddenstoelen uit de grond en zijn ze in vrijwel elke stad of dorp in Cuba te vinden. Je kan dus makkelijk een volledige rondreis langs casas particulares maken. 

Wie wil overnachten in een homestay kan kiezen voor een volledig uitgestippelde rondreis langs deze bijzondere overnachtingen in Cuba. Vind je het prettig om gewoon te overnachten in standaard hotels, maar wil je wel één of meerdere nachten in een casa particular overnachten? Dan is Trinidad de leukste stad voor een homestay. Er is een groot aanbod aan particuliere verhuur bij mensen in huis.

Groepsreis met Casas Particulares

De meeste groepsreizen in Cuba bevatten ook een overnachting bij mensen thuis in Trinidad, zie bijvoorbeeld de groepsrondreizen van Shoestring.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!