Ga naar content

Overnachten met hond

Misschien herken je het wel: je hebt net een geweldige slaapplek gevonden voor jouw volgende vakantie, maar helaas… de hond mag niet mee. Frustrerend! Daarom helpen wij jou op weg naar een leuke hondvriendelijke accommodatie in de natuur. Waar vind je nou die echt leuke plekjes waar honden zijn toegestaan?

Unieke huisdiervriendelijke accommodaties

Wij hebben allereerst een tip. Filter vooraf bij de verschillende boekingswebsites al op ‘huisdieren toegestaan’ of vul bij je reisgezelschap een huisdier in. Zo voorkom je teleurstelling en je zal zien dat er veel meer opties overblijven dan je in eerste instantie misschien denkt. Alleen zie je niet meer de opties die afvallen, wat de keuze ook nog makkelijker maakt. Lees altijd goed de voorwaarden, soms moet je eerst een aanvraag doen of zijn er extra kosten verbonden aan het meebrengen van een huisdier. Wil je met meer dan één hond op reis, dan is het aanbod vaak beperkter. 

Op deze pagina zetten wij voor enkele bestemmingen in Europa (o.a. België, Luxemburg en Italië) bijzondere overnachtingen waar de hond welkom is op een rij. Kijk ook zeker zelf bij de grote aanbieders zoals Natuurhuisje, TUI, EuroParcs en Landal GreenParks voor een huisdiervriendelijk vakantiehuis, hotel of vakantiepark.

1. Overnachten met hond in Nederland

Een nachtje of weekendje weg in eigen land? Dan mag de hond natuurlijk mee. Lekker ravotten in het bos of uitrazen op het strand. Onderstaand zijn enkele leuke accommodaties in Nederland waar de hond toegestaan is. Bekijk voor het volledige aanbod onze pagina met huisdiervriendelijke accommodaties in Nederland.

2. Overnachten met hond in België

Tijdens een vakantie bij de zuiderburen neem je de hond natuurlijk ook mee. Lekker dichtbij dus goed te doen met de auto. Ga jij met de hond naar de Ardennen of zoek je de natuur op ergens anders in België? Hier enkele accommodaties waar de hond mee naartoe mag:

3. Overnachten met hond in Luxemburg

Ook Luxemburg is goed aan te rijden en dus een heerlijke bestemming voor jouw vakantie met een hond. Wist je dat het Mullerthal uitstekend is ingericht op honden? Hier zijn honden op alle wandelpaden aangelijnd toegestaan. Daarom vind je hieronder onder andere tips om in het Mullerthal te overnachten met hond. Maar ook op andere plekken in het land kun je uitstekend vakantie vieren met jouw trouwe maatje.

4. Overnachten met hond in Duitsland

Lekker naar Duitsland met de hond. Dan kun je terecht in diverse bijzondere accommodaties. Een knus huisje of een ware kasteelovernachting? Bekijk de hondvriendelijke slaapplekken in Duitsland.

5. Huisdiervriendelijk overnachten in Frankrijk

Wist je dat Frankrijk een zeer hondvriendelijk land is? Bepaalde bestemmingen hebben het label Toutourisme, dat je ervan verzekert dat het een hondvriendelijke vakantiebestemming is. Voordat je naar je diervriendelijke accommodatie gaat is het een aanrader om langs de plaatselijke Office de Toutourisme te gaan, mocht die in de buurt zitten. Bekijk ze op de kaart. Hier haal je voor jouw hond een lekkere snack, opruimzakjes en een brochure met handige info over diervriendelijke restaurants, wandelroutes en bezienswaardigheden.

Bekijk hieronder enkele leuke accommodaties waar de hond welkom is in Frankrijk.

6. Overnachten met hond in Italië

Met de auto richting de Italiaanse meren of de Alpen? Of misschien naar Toscane? De hond kan mee! Doe eens inspiratie op voor huisdiervriendelijke hotels en campings in Italië. Je vindt er echt verrassend mooie plekjes.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!