Ga naar content

Overnachten met hond in Nederland

Op vakantie in eigen land (of voor onze Vlaamse lezers net over de grens)? Dan neem je de viervoeter zeker mee! Zonde om oppas te zoeken en bovendien zal jouw maatje genieten van een nieuwe omgeving weg van huis. In Nederland kun je gelukkig prima een hondvriendelijk hotelletje of huisje vinden.

Huisdiervriendelijke accommodaties in Nederland

Op zoek naar een mooi hotel, huisje, vakantiepark, camping of B&B? Wij wijzen je de weg en hebben gesorteerd op accommodatietype. Lees altijd goed de voorwaarden voor je iets boekt. Soms mag de hond namelijk enkel op aanvraag mee en is het afhankelijk van het ras en hoeveel honden je wilt meebrengen. Vaak wordt er een meerprijs gerekend als je een hond meeneemt naar de accommodatie, maar er zijn ook slaapplekken waar dieren gratis mee mogen. 

Dat gezegd hebbende, laten we kijken naar leuke slaapplekken met de hond.

1. Hotel met hond Nederland

Slapen in een mooi hotel samen met je maatje? In lang niet alle hotels is de hond welkom. Maar gelukkig blijft er met een beetje zoeken genoeg over. Bij Booking.com heb je een handig filter voor huisdieren. Enkele tips voor huisdiervriendelijke hotels in Nederland:

2. Huisdiervriendelijk vakantiepark Nederland

Op veel vakantieparken is het toegestaan om de hond mee te nemen. Sterker nog, er zijn bepaalde aanbieders zoals Landal en EuroParcs die huisjes met een omheinde tuin bieden en speciale hondenvilla’s. Zo kan jouw harige vriend lekker zijn of haar gang gaan in de tuin en bij binnenkomst in een lekkere mand neerploffen. Op deze parken zijn de voorzieningen voor viervoeters uitstekend.

3. Glamping/camping met hond in Nederland

Ook op veel Nederlandse campings is het geen probleem om één of meerdere honden mee te brengen. Zolang je er geen andere gasten mee tot last bent. Daarom is het een goed idee om lekker te gaan kamperen met je hond

Wil je liever meer luxe? Bij deze glampings is de hond welkom!

4. Hondvriendelijk vakantiehuis in Nederland

Huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Nederland? Die vind je heel makkelijk bij Natuurhuisje.nl. Zij hebben een speciale pagina met alle huisjes waar jouw viervoeter mee naartoe mag. Lekker overzichtelijk en je ziet direct dat er een enorm aanbod is van bijna 3000 huisjes! Neus lekker rond. Wat denk je van deze vakantiehuisjes met hond?

5. Huisdiervriendelijke B&B Nederland

Net als bij hotels is het bij B&B's soms wat lastiger om een geschikte plek te vinden waar de hond mee naartoe mag. Toch zijn er genoeg opties over. Kijk eens naar onderstaande suggesties:

Populaire Nederlandse regio’s om te overnachten met hond

Misschien ben je niet op zoek naar een bepaald type accommodatie, maar heb je wel een specifieke bestemming in je hoofd. Onderstaand leuke hondvriendelijke accommodaties in enkele populaire Nederlandse regio’s:

6. Hotel met hond in Limburg

Tijd voor een stevige hike in de heuvels van Limburg, of misschien blijf je in de mooie natuur in Noord-Limburg. Hoe dan ook is dat een mooi avontuur voor met jouw trouwe vriend. Waar ga jij met jouw hond verblijven in Limburg?

7. Overnachten met hond in Friesland

Voor wie zin heeft om even lekker de rust van Friesland op te zoeken samen met de hond. Je vindt genoeg unieke overnachtingen waar de viervoeter welkom is! Slapen in een wijnvat of boomhuis? De hond mag (op verzoek) mee.

8. Hondvriendelijk overnachten Waddeneilanden

Een vakantie op de Waddeneilanden is eens in de zoveel tijd gewoon heerlijk. Stap de boot op, laat je zorgen achter en geniet van al het moois in de Wadden natuur. Neem je maatje mee, want wat zal hij of zij genieten op de eilanden. Zeker in een van deze huisdiervriendelijke accommodaties:

9. Overnachten met hond in Drenthe

Een vakantie in oerprovincie Drenthe is altijd een goed idee. Lekker tot rust komen midden in de natuur. Samen met je viervoeter op pad in een van de drie nationale parken of op de Hondsrug (lekker toepasselijke naam). Bij onderstaande huisjes en parken ben je welkom met de hond in Drenthe:

Bekijk ook onze tips voor een vakantie met hond in Nederland en voor meer overnachtingen met hond in Europa.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!