Ga naar content

Bijzondere overnachtingen in Lapland

Een vakantie in het Hoge Noorden is een unieke ervaring. Voor de meeste mensen is het een once in a lifetime ervaring en tijdens zo'n unieke reis wil je dan ook op een bijzondere plek verblijven. Liefst in de natuur natuurlijk!

Mooiste hotels in Lapland

Wat zijn de mooiste en meest bijzondere plekken om te overnachten in Lapland? Naturescanner geeft je alvast enkele leuke tips voor waanzinnige hotels. Nummer 5 is onze absolute favoriet!

1. IJshotel in Lapland

Een ijshotel is een heel bijzondere slaapplek. De meeste ijshotels bestaan slechts enkele maanden per jaar en in de winter is men al weer druk bezig met het bouwen van een ijshotel voor komend jaar. Een ijshotel bestaat uit enorme ijsblokken en sneeuw. In de ijsblokken worden de mooiste creaties gehouwen: ijssculpturen van bloemen, dieren en andere mooie creaties kunnen er bewonderd worden.

overnachten in ijshotel
Bed in ijshotel
Deel op Pinterest

De meeste ijshotels bieden zelfs een kapel uit ijs, waar stelletjes kunnen trouwen! In Lapland zijn er op verschillende plekken ijshotels. Is het koud in een ijshotel? Ja, je slaapt op ijsblokken, die bedekt zijn met dierenvellen. Je krijgt thermo-ondergoed en kleding of een warme slaapzak. De toiletten en badkamer zijn meestal wel verwarmd.

Een overzicht van de mooiste ijshotels in Lapland:

1. Het bekendste ijshotel bevindt zich in Zweden in Jukkasjärvi, op 30 km van Kiruna (tevens te bereiken vanaf Ivalo).
2. In Noorwegen is er de Ice Lodge in Bjorli. Dit ijshotel is langer geopend dan de meeste andere ijshotels vanwege zijn ligging op 1250 meter hoogte.
3. Het Sorrisniva Igloo Hotel in Alta, Noorwegen, is het meest noordelijk gelegen ijshotel in Europa. Het hotel wordt ieder jaar weer gebouwd in een ander thema.

Boek jouw ijshotel:

2. Santa Claus Holiday Village - Op bezoek bij de Kerstman

Verblijf in een van de privéhuisjes van Santa Claus Holiday Village in Rovaniemi. Vanuit dit fantastische hotel bezoek je het dorp van de Kerstman in Lapland. Neem ook deel aan husky- en rendierensafari's of excursies op de sneeuwscooter. Alle huisjes hebben een eigen badkamer en sauna.

3. Authentieke huisjes in de natuur

Dikke houten balken, een open haard en sauna. In een Mökki ervaar je het echte Finse leven. Als natuurliefhebber wil je toch ergens midden in de natuur vertoeven, ver weg van de drukte thuis?

  4. Slapen in een glazen iglo

  Nog zo'n icoon van Lapland! Overnachten in een glazen iglo. Je vindt ze door heel Lapland. Het is een fantastische ervaring om midden in het winterwonderland vanuit je bed het noorderlicht te zien. Ze zijn prijzig, maar daar krijg je ook een magische ervaring voor terug! 

  IJsiglo
  Deel op Pinterest

  Wil je zelf deze unieke accommodatie ontdekken? Bekijk alle iglohotels in Lapland:

  Iglo hotels

  5. Slapen in een echte iglo van sneeuw

  Hoe gaaf is dit? Overnachten in een iglo gemaakt van sneeuw en ijs! Je kunt er zelfs voor kiezen om de iglo zelf te bouwen, maar dat vergt wel wat inspanning en inzicht. Gelukkig helpt de Lapse architect je bij het bouwen.

  6. Treehotel in Zweden

  Is een ijshotel je toch net wat te koud, bekijk dan deze bijzondere eco-vriendelijke accommodatie in Harads, Noord-Zweden. Je verblijft midden in de bossen van Zweeds Lapland, in de meest aparte bouwwerken. Een spiegelende kubus in de bomen, een knalrood houten huis of een UFO vormige kamer? Het kan allemaal.

  Bijzondere reizen in Lapland

  Wil je niet alleen bijzonder overnachten op waanzinnige slaapplekken, maar ook deelnemen aan waanzinnige excursies en onvergetelijke activiteiten, vraag dan een reis op maat aan bij Lapland.nl of bekijk de mogelijkheden bij Riksja Travel.

  Meer Lapland aanbieders

  Veelgestelde vragen

  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!