Ga naar content

Bijzonder overnachten op de Waddeneilanden

Een vakantie op de Wadden voelt altijd al bijzonder, maar wat nou als je ook nog op een originele plek overnacht? Maak jouw Waddenreis nog specialer met onze overnachtingstips. Op ieder eiland zijn bijzondere overnachtingen te vinden.

Unieke plekjes om te logeren

Op zoek naar een aparte ervaring, met of zonder kinderen? Op de Waddeneilanden is een grote keuze aan overnachtingsplekken en er zijn dus tal van bijzondere plekjes te vinden!

1. Vakantiepark Waddeneilanden

's Ochtends een fietstocht maken door de duinen en 's middags genieten van een duik in het zwembad. Na het diner nog even met een boekje in de zon terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin. Is dat hoe jij je vakantie op de Waddeneilanden voor je ziet? Dan is een overnachting op een groen vakantiepark echt iets voor jou. Deze zijn van alle gemakken voorzien en hebben vele mogelijkheden voor (water)sporten en uitjes.

2. Glamping Waddeneilanden

Glamping op de Wadden is een relaxte en gezellige manier om te overnachten. Kijk eens naar een overnachting in een yurt of in een andere luxe tent. Ook geweldig met kids!

3. Vakantiehuis Waddeneilanden

Vertoeven in een vakantiehuis kan op de Wadden maar al te goed. Een leuke website om jouw vakantiehuis in de natuur te zoeken is bij Natuurhuisje. Hier vind je alles van boerderijen tot chaletjes en van landhuizen tot villa’s. En dat in de duinen of in het bos. 

4. Hotel aan zee Waddeneilanden

Wij begrijpen dat je op de Waddeneilanden graag aan het strand wil slapen. Daarom hebben we een paar aanraders voor goede hotels aan zee.

Ook onderstaande huisjes zijn een aanrader voor een vakantie aan het strand van de Waddeneilanden.

Het is ook een aanrader om eens te kijken bij Voordeeluitjes. Deze website biedt niet alleen overnachtingen maar volledige arrangementen. Kies een deal die bij je past zoals een fietsarrangement, wellnessarrangement of een overnachting inclusief maaltijden. Zo heb je alles in een keer geregeld. Hotels op de mooiste plekken aan zee, soms zelfs met een welkomstdrankje. Dat is lekker aankomen.

5. Logeren bij de boer Waddeneilanden

Ook ontzettend leuk is een knusse overnachting bij de boer. Vele oude boerderijen zijn opgeknapt tot vakantieboerderij waardoor je de oude elementen nog kunt zien. Maar er zijn ook mogelijkheden tot glamping bij de boer waarbij je mag kijken of helpen bij dierverzorging. 

Onderstaand diverse boerderijvakanties op de Waddeneilanden.

6. Bijzondere B&B Waddeneilanden

Op zoek naar een unieke Bed and Breakfast op de Wadden? Kijk dan zeker eens bij Booking.com. Hier vind je het meest uitgebreide aanbod van accommodaties met ontbijt. Op het ene eiland is meer aanbod dan op het andere. Hieronder alvast een paar van de best beoordeelde B&B's die allemaal wat bijzonders hebben. Een knusse inrichting, geweldige host of een mooie plek op het eiland.

7. Kamperen op de Waddeneilanden

Wil je lekker back to basic en volop genieten van het campingleven? Uiteraard zijn er ook vele mooie campings te vinden op de eilanden. Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande op Texel.

Misschien vind je het ook leuk om meer te lezen over de mooiste plekjes van de Waddeneilanden. En tip: we hebben nog veel meer speciale accommodaties op de Waddeneilanden gespot. Bekijk de parels per eiland:

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!