Ga naar content

Bijzonder overnachten op Texel

Origineel overnachten Waddeneilanden - Van de duinen tot de natuurgebieden, van De Koog tot Cocksdorp, van Den Burg tot Den Hoorn, op Texel heb je een ruime keuze aan overnachtingsplekken. Logeren in goedkope hotels of compleet uitgeruste vakantiehuizen, het kan allemaal. Wat zijn de meest bijzondere overnachtingen en slaapplekken op Texel? Naturescanner zocht de leukste accommodaties op!

1. Slapen in een yurt

Een van de meest bijzondere accommodaties op Texel: slaap in een Mongoolse yurt. Een unieke en originele ervaring. Stook zelf een vuurtje met hout in de kachel en maak licht met een ouderwetse olielamp. Je loopt zo vanuit je slaapplek de duinen in. De yurt bevindt zich in het zuiden van Texel, in de buurt van den Hoorn.

2. Vakantiepark op Texel

Wie met kinderen naar Texel op vakantie gaat, zal zich het meest vermaken in een van de vakantieparken. De groenste vakantieparken - en voor ons dus de leukste - zijn Landal Vogelmient aan de rand van het Texelse Bos en Landal Sluftervallei in de duinen.

3. Stacaravans

De yurt ligt op het terrein van camping Loodsmansduin. Hier bevinden zich ook prachtige stacaravans. Kijk op Booking.com.  

Stacaravans Texel
© Booking.com
Stacaravans Texel
Deel op Pinterest

4. Bed and Breakfast Texel

Sfeervol en gezellig is het meestal in een accommodatie bij mensen thuis. In een B&B maak je eigenlijk pas kennis met het échte Texel, althans met haar lokale bevolking. Maak een praatje met de gastvrouw tijdens het ontbijt en je weet meteen alles over de beste plekjes om te ontdekken. 

5. Sfeervolle hotels op Texel

Ook aan gezellige hotels geen gebrek op het mooie eiland. We hebben onderstaande parel gevonden. Op Oost is een geweldig hotel met restaurant in Oosterend. Je verblijft in een Texelse stolpboerderij met slechts 11 suites. De suites zijn modern en hebben alleen een uniek karakter.

6. Kamperen op Texel

Vind jij het ook altijd zo heerlijk om je tentje op te zetten midden in de natuur en volledig op te gaan in het buitenleven? Kies dan voor een mooie camping op Texel, zoals onderstaande van Landal. Midden in de duinen!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!