Ga naar content

Bijzonder overnachten op Texel

Origineel overnachten Waddeneilanden - Van de duinen tot de natuurgebieden, van De Koog tot Cocksdorp, van Den Burg tot Den Hoorn, op Texel heb je een ruime keuze aan overnachtingsplekken. Logeren in goedkope hotels of compleet uitgeruste vakantiehuizen, het kan allemaal. Wat zijn de meest bijzondere overnachtingen en slaapplekken op Texel? Naturescanner zocht de leukste accommodaties op!

1. Slapen in een yurt

Een van de meest bijzondere accommodaties op Texel: slaap in een Mongoolse yurt. Een unieke en originele ervaring. Stook zelf een vuurtje met hout in de kachel en maak licht met een ouderwetse olielamp. Je loopt zo vanuit je slaapplek de duinen in. De yurt bevindt zich in het zuiden van Texel, in de buurt van den Hoorn.

2. Stacaravans

De yurt ligt op het terrein van camping Loodsmansduin. Hier bevinden zich ook prachtige stacaravans. Kijk op Booking,com.  

3. Bed and Breakfast Texel

In een B&B maak je eigenlijk pas kennis met het échte Texel, althans met haar lokale bevolking. Maak een praatje met de gastvrouw tijdens het ontbijt en je weet meteen alles over de beste plekjes om te ontdekken. 

4. Vakantieparken op Texel

Wie met kinderen naar Texel op vakantie gaat, zal zich het meest vermaken in een van de vakantieparken. De groenste vakantieparken zijn Landal Vogelmient aan de rand van het Texelse Bos en Landal Sluftervallei in de duinen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!