Ga naar content

Bijzonder overnachten op Vlieland

Bijzonder overnachten Waddeneilanden - Het Waddeneiland Vlieland is het ideale eiland om te bezoeken als je op zoek bent naar rust, ruimte en natuur. Vlieland is autovrij waardoor het er heerlijk stil is. Waar vind je dat nou nog? Verken het eiland per fiets vanuit jouw bijzondere accommodatie op het eiland. Wij hebben een aantal prachtige slaapplekken in Vlieland gevonden. Voel je vrij en geniet!

Bijzondere overnachtingen op Vlieland

Het is goed om te weten dat Vlieland slechts één dorp telt, Oost-Vlieland. Bijna alle accommodaties concentreren zich rond dit dorp. Daardoor is de rest van het eiland heerlijk rustig en ongerept. Ideaal dus voor jouw natuurvakantie op Vlieland. Onderstaand geven we je tips voor diverse overnachtingen in Oost-Vlieland en een enkele in het midden van het eiland.

1. Natuurhuisje Vlieland

Voor wie op zoek is naar een slaapplek in de natuur van Vlieland, hebben we een bijzonder huisje in de aanbieding. Natuurhuisje de Struner is een houten hut, gelegen in gebied De Kaap. Je wandelt via een duinpaadje zo naar de Noordzee. De twee terrassen zorgen voor een fijne zitplek met voldoende privacy. Doe je ogen dicht en het enige wat je hoort is de wind, de golven die breken en het gefluit van vogels.

leuk logeren op Vlieland
Deel op Pinterest

2. Hotel aan zee Vlieland

De zee is altijd dichtbij op Vlieland, maar als je wil slapen met uitzicht op de golven kunnen we Hotel Zeezicht aanraden. Zodra je voet aan land zet vanaf de veerboot wandel je in twee minuten naar dit mooie moderne hotel. De Waddenzee, dorp Oost-Vlieland en de vuurtoren zijn allen dichtbij. In het hotel kun je jezelf verwennen in de wellness met sauna. Of je stapt in je wandelschoenen en beklimt de vuurtoren voor geweldig uitzicht.

3. Vakantiepark Vlieland

Landal GreenParks Vlieduyn is een kleinschalig vakantiepark midden in de duinen. Gelegen in het noordoosten van Vlieland zit je dichtbij de veerboot, Oost-Vlieland maar ook bij het bos en de zee. Het park biedt accommodatie voor 2 tot 4 personen, kleinschalig en in het groen. Op en rond het park is genoeg te doen. Je krijgt bij verblijf op het park 10% korting op huurfietsen en mountainbikes, heerlijk dus om het eiland rond te fietsen. Ook paardrijden, zeehonden kijken, kitesurfen of raften in de branding behoren tot de opties. Bekijk het park:

4. Hotel centraal Vlieland

Vind je het niet erg dat je niet vlakbij het dorp en de veerboot slaapt? Dan is hotel Posthuys de ideale uitvalsbasis voor jouw vakantie. Dit hotel ligt in het midden van het eiland, op zo'n 8 kilometer van de haven en het dorp. Je overnacht midden in de natuur. Vanuit hier kun je eenvoudig de ongerepte gebieden van Vlieland per fiets of wandelend verkennen. 

Breng een bezoek aan de 'Sahara van het Noorden', Vliehors, met het bijzondere drenkelingenhuisje. Als je het niet erg vindt om wat verder verwijderd te zijn van supermarkten en terrasjes dan is dit jouw plek om de natuur van Vlieland te ervaren. De Waddenzee, de Noordzee en diverse natuurgebieden met vogelkijkhutten liggen aan je voeten.

5. Leuk hotel Vlieland

Tot slot nog een aantal hotels op Vlieland met net dat beetje extra. Onderstaande accommodaties zijn parels op dat gebied. Bekijk ook zeker eens arrangementen bij Voordeeluitjes.nl. Hier boek je een hotel inclusief een extraatje zoals fietshuur of diner.

6. B&B Vlieland

Op zoek naar een leuke Bed and Breakfast op Vlieland? Denk dan eens aan kleinschalige B&B de Getijden in Oost-Vlieland. Gevestigd in een mooi houten pand in een bosje. De kamers zijn luxe en modern en ingericht in eilandthema, met terras. Ontbijten doe je bij het hotel aan de overkant. Een goede start voor jouw dag op Vlieland.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!