Ga naar content

Bijzonder overnachten op Terschelling

Een week of weekend weg op Terschelling is een feest. Heerlijk uitwaaien in de duinen, vogels spotten of genieten in het water. En 's avonds terugkeren in je bijzondere accommodatie.

Leuke slaapplekken

Op Terschelling zijn ontzettend veel unieke slaapplekken te vinden, van een huisje bij het strand tot een luxe hotel voorzien van alle comfort. Wij tippen onze favoriete logeeradresjes op Terschelling.

1. Vakantiehuis Terschelling

Er staan genoeg knusse huisjes op Terschelling om met het hele gezin of gezellig met je partner te vertoeven. Vaak midden in de prachtige natuur. Wij kijken graag bij Natuurhuisje voor de mooiste huisjes op Terschelling en de andere eilanden. Bekijk onderstaand enkele mooie vakantiehuizen, ook bij Booking.com:

2. Strandhotel Terschelling

Wanneer je op Terschelling bent is het natuurlijk extra leuk om aan zee te overnachten. Op deze manier wandel je 's ochtends zo het strand op voor een mooie wandeling. 's Avonds geniet je met een drankje na op het terras met uitzicht op zee. 

3. B&B Terschelling

Op zoek naar een gezellige Bed and Breakfast op Terschelling? Dat is knus en persoonlijk slapen. Voordeel van een B&B is uiteraard dat ontbijt is inbegrepen, maar ook dat de eigenaars betrokken zijn en vaak leuke tips hebben voor het eiland. Bekijk deze B&B's eens:

4. Vakantieboerderij Terschelling

Hier kun je echt schaapjes tellen voor het slapengaan, want bij BoerenBed De Zeekraal slaap je op het terrein van een biologische melkschapenboerderij. Je overnacht in een gezellig tenthuisje. Je zorgt zelf met kaarsen en olielampen voor licht en met de kachel voor warmte. Verder is de tent super luxe met eigen sanitair en heerlijke bedden. Aanrader is om mee te kijken hoe de schapen geschoren en gemolken worden. De eigenaars vertellen je er alles over. Een aparte ervaring om nooit te vergeten!

5. Vakantiepark op Terschelling

Met kinderen is het altijd fijn vertoeven op een park met leuke activiteiten. Landal GreenParks heeft meerdere vakantieparken op het Waddeneiland. Hier ben je verzekerd van een fijn verblijf in moderne cottages midden in de natuur.

Sinds begin 2022 is het ook mogelijk te overnachten in een gloednieuw Landal Park: Kaap West. Het is een kleinschalig park met 19 appartementen die prachtig zicht hebben op de Waddenzee. Ook bevind je je direct naast een van de mooiste natuurgebieden van het eiland: Noordsvaarder. Lekker zeehonden en vogels spotten in de duinen.

6. Hotel met sauna

De Wadden staan bekend om hun rustgevende werking. Je geeft een extra dimensie aan de ontspanning door te kiezen voor een hotel met spa. Dit kan in de vorm van een privé-sauna in je kamer of in de vorm van een gedeeld wellnesscomplex in het hotel. Een hotel met spa is vooral ook een aanrader voor de koude winterdagen. Na een dag uitwaaien in de frisse wind is de aangename warmte van de sauna meer dan welkom.

7. Slapen op een boot

Tot slot nog een echt pareltje. Je kunt namelijk overnachten op een schip voor de kust! Deze bijzondere slaapplek vind je bij Natuurhuisje. Het schip is van alle gemakken voorzien en het leuke van slapen op een boot is dat je mobiel bent. De schipper neemt je graag mee om een uitstapje te maken naar een buureiland of om zeehonden te spotten.

Ook leuk: tips voor de mooiste plekjes en natuur van Terschelling.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!