Ga naar content

Bijzonder overnachten op Terschelling

Bijzonder overnachten op de Waddeneilanden - Een week of weekend weg op Terschelling is een feest. Heerlijk uitwaaien in de duinen, vogels spotten of genieten in het water. En 's avonds terugkeren in je bijzondere accommodatie.

Leuke slaapplekken

Op Terschelling zijn ontzettend veel unieke slaapplekken te vinden, van een huisje bij het strand tot een luxe hotel voorzien van alle comfort. Wij tippen onze favoriete logeeradresjes op Terschelling.

1. Vakantiehuis Terschelling

Er staan genoeg knusse huisjes op Terschelling om met het hele gezin of gezellig met je partner te vertoeven. Vaak midden in de prachtige natuur. Wat denk je van dit natuurhuisje omringd door het duingebied van Midsland aan Zee? Je wandelt vanuit je bungalow zo de duinen in. Je hoeft niet eens naar buiten om de duinen te ervaren want vanuit de eetkamer is het uitzicht al spectaculair.  Vergeet je verrekijker niet, want je kijkt uit over een broedgebied voor vogels. 

Een andere optie is een overnachting in het houten vakantiehuis Wad Nou, een duurzaam huisje met zonnepanelen en een zonneboiler. Dat is gezellig én verantwoord overnachten.

2. Strandhotel Terschelling

Wanneer je op Terschelling bent is het natuurlijk extra leuk om aan zee te overnachten. Op deze manier wandel je 's ochtends zo het strand op voor een mooie wandeling. 's Avonds geniet je met een drankje na op het terras met uitzicht op zee. Twee mooie hotels aan zee zijn Strandhotel Terschelling en Stayokay. Op onderstaande foto zie je Hotel Stayokay. Deze beschikt over een terras met geweldig zicht op het strand. Het ultieme vakantiegevoel in eigen land.

Stayokay Terschelling
© Stayokay
Slapen aan zee bij Stayokay
Deel op Pinterest

Bij het Strandhotel in Formerum kun je kiezen voor een kamer met een groot raam waar je de zee kunt zien. Of je kiest ervoor om te slapen in een woonwagen, uniek!

3. B&B Terschelling

Op zoek naar een gezellige Bed and Breakfast op Terschelling? Dat is knus en persoonlijk slapen. Voordeel van een B&B is uiteraard dat ontbijt is inbegrepen, maar ook dat de eigenaars betrokken zijn en vaak leuke tips hebben voor het eiland. Bekijk deze B&B's eens:

4. Vakantieboerderij Terschelling

Hier kun je echt schaapjes tellen voor het slapengaan, want bij BoerenBed De Zeekraal slaap je op het terrein van een biologische melkschapenboerderij. Je overnacht in een gezellig tenthuisje. Je zorgt zelf met kaarsen en olielampen voor licht en met de kachel voor warmte. Verder is de tent super luxe met eigen sanitair en heerlijke bedden. Aanrader is om mee te kijken hoe de schapen geschoren en gemolken worden. De eigenaars vertellen je er alles over. Een aparte ervaring om nooit te vergeten!

5. Vakantiepark op Terschelling

Met kinderen is het altijd fijn vertoeven op een park met leuke activiteiten. Landal GreenParks heeft twee vakantieparken op het Waddeneiland. Hier ben je verzekerd van een fijn verblijf in moderne cottages midden in de natuur.

Vakantieparken Terschelling
Deel op Pinterest

Landal West-Terschelling ligt aan de rand van de bossen. Je wandelt in tien minuutjes naar het gezellige dorp West-Terschelling of je kunt een fiets huren en je zit binnen no time op het Noordzeestrand. Bij dit park is van alles te regelen op het gebied van outdoor activiteiten. Wil je blokarten, mountainbiken, paardrijden of iets anders? Vraag het even bij de receptie en het wordt geregeld.

Het tweede park is Landal Schuttersbos. Deze ligt in Midsland en wordt omringd door bos en duinen. Het echte eilandgevoel! Zij bieden de optie tot het huren van fietsen en om mee te gaan zeevissen. Meer informatie over de parken vind je hieronder:

Sinds begin 2022 is het ook mogelijk te overnachten in een gloednieuw Landal Park: Kaap West. Het is een kleinschalig park met 19 appartementen die prachtig zicht hebben op de Waddenzee. Ook bevind je je direct naast een van de mooiste natuurgebieden van het eiland: Noordsvaarder. Lekker zeehonden en vogels spotten in de duinen.

6. Hotel met sauna

De Wadden staan bekend om hun rustgevende werking. Je geeft een extra dimensie aan de ontspanning door te kiezen voor een hotel met spa. Dit kan in de vorm van een privé sauna in je eigen kamer of in de vorm van een gedeeld wellnesscomplex in het hotel. Een hotel met spa is vooral ook een aanrader voor de koude winterdagen. Na een dag uitwaaien in de frisse wind is de aangename warmte van de sauna meer dan welkom.

7. Slapen op een boot

Tot slot nog een echt pareltje. Je kunt namelijk overnachten op een schip voor de kust! Deze bijzondere slaapplek vind je bij Natuurhuisje. Het schip is van alle gemakken voorzien en het leuke van slapen op een boot is dat je mobiel bent. De schipper neemt je graag mee om een uitstapje te maken naar een buureiland of om zeehonden te spotten.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!