Ga naar content

Fuerteventura

Fuerteventura is een van de meest westelijke en grootste eilanden van de Canarische archipel en bevindt zich dus voor de kust van Afrika. Het eiland ligt ten zuiden van Lanzarote en het dichtst bij Marokko.

Mooiste plekken Fuerteventura

Wat zijn interessante bezienswaardigheden op Fuerteventura? Heeft het mooie stranden en natuur? Het is zeker niet het groenste eiland, het landschap is overwegend kaal en droog. De vele bossen van weleer zijn verdwenen door houtkap, overbegrazing en droogte. De ravijnen en kloven in het westen van het eiland zorgen echter voor enkele mooie oases en ook de stranden van Fuerteventura behoren tot de mooiste van de Canarische Eilanden.

Er zijn allerlei aanbieders van vakanties en je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een los vliegticket, accommodatie en autohuur boeken. Voor een huurauto raden we Sunny Cars aan, omdat zij de enige zijn die geen verborgen kosten hebben.

Populaire vakanties

1. Corralejo

Corralejo is een plaats in het uiterste noorden van Fuerteventura. Het is een van de toeristische trekpleisters, voor zonvakantie toeristen, maar ook voor actieve reizigers. De plaats biedt veel mogelijkheden tot watersport; kitesurfen, golfsurfen en windsurfen. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen terecht in het omliggende natuurpark met haar stuifduinen. Ook vind je hier een 9 km lang strand met fijn wit zand, omgeven door duinen. De zandduinen lopen uit tot de stranden. Daarnaast is Corralejo de uitvalsbasis voor boottochten naar Lanzarote en het mooie eiland Isla de Lobos. 

Natuur op Fuerteventura
Deel op Pinterest

2. Isla de Lobos

Dit 6 km² grote eilandje ten noorden van Fuerteventura is een bezoekje zeker waard vanwege de mooie natuur en het unieke ecosysteem. Stranden, vulkaankegels, duinen en zoutpannen bepalen hier het landschap. Veel planten en bloemen komen alleen op dit eiland voor en vogelaars kunnen talrijke zeevogels observeren bij de rotsige noordkust.  Isla de Lobos is makkelijk te bereiken; er varen dagelijks verscheidene boten van Fuerteventura naar het eiland.

3. Betancuria

Wie even wat cultuur wil snuiven moet zeker de voormalige hoofdstad van het eiland, het plaatsje Betancuria, bezoeken. Mooie bezienswaardigheden zijn de 17de-eeuwse kerk Santa Maria de Betancuria en het Convento de San Buenaventura. Vanaf Betancurai kan je ook mooie wandelingen maken in het omringende centrale massief. Wandel over een bergkam naar de mirador Morro Velosa; een schitterend uitzichtpunt. In het parque rural de Betancuria is ook de kapel Ermita de Nuestra Señora de la Peña bezienswaardig.

Mooiste plekjes Fuerteventura
Deel op Pinterest

4. Puertito de los Molinos

In het noorden van het Betancuria natuurpark vind je ruige kusten en een koof, waar talrijke vogels voorkomen. Een rondwandeling voert deels door de "barranco", deels over de bovenrand, waarvandaan je prachtig zicht hebt op de ruige kust.

5. El Cotillo

Ook het vissersdorp El Cotillo, in het noordwesten van Fuerteventura, is een walhalla voor windsurfers en kitesurfers. Mooi om te zien zijn de El Cotillo lagunes, met hagelwitte stranden! Vanaf de verdedigingstoren geniet je van een fraai vergezicht over de baai.

6. Tindaya vulkaan

Het binnenland van Fuerteventura wordt gekenmerkt door het kleurenpalet van de imposante 401 meter hoge Tindaya vulkaan. De "heilige" berg en omgeving vormen een prachtig gebied om te wandelen op Fuerteventura. Het oranje zand contrasteert prachtig tegen de blauwe lucht boven het eiland.

Natuurreis Fuerteventura
Deel op Pinterest

7. Montaña Colorado

Vanaf het plaatsje Lajares kan je wandelen naar een vulkaankrater, de Calderon Hondo. De naam Montaña Colorado (gekleurde berg) spreekt voor zich; dit is een vulkanisch landschap, met vele kleuren en vulkanische kratertjes.

TIP - Leuke excursies op Fuerteventura

Er is vanalles te doen en te zien op Fuerteventura. Je kan er deelnemen aan leuke excursies, zoals een buggy tour of een 4WD jeep tour. Diverse duikscholen bieden snorkel- en duikexcursies aan en je kan ook leuke daguitstappen maken naar bijvoorbeeld Lanzarote. 

TIP - Wandelen op Fuerteventura

Hoewel Fuerteventura overwegend droog en woestijnachtig is, kan je er toch mooi wandelen. Tijdens een tocht maak je kennis met de verrassende planten- en dierenwereld van het eiland en geniet je van het Spaanse karakter dat overheerst in de vissersdorpen.

TIP - Fietsen op Fuerteventura

Al eens nagedacht over een fietsreis op Fuerteventura? Waarschijnlijk niet, de meeste mensen kiezen voor hiken. Juist daarom is het zo interessant om eens op het zadel te stappen. 

Fuerteventura fiets
Deel op Pinterest

Er zijn zowel brede, geasfalteerde wegen als onverharde mountainbikepaden. Ontdek de zandduinen, vulkaanlandschappen en kliffen al trappend!

TIP - Surfen op Fuerteventura

De ruige kusten van Fuerteventura zijn een eldorado voor surfers. Golfsurfen, windsurfen en kitesurfen, het kan er allemaal. En na het surfen kan je natuurlijk relaxen op de mooie stranden. Kijk eens naar de beginnersles surfles bij Manawa.

Meer weten over de overige "hotspots"? Check dan alle informatie en inspiratie over de Canarische eilanden.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!