Ga naar content

Balearen

De Balearen bestaan uit 6 Spaanse eilanden in de Middellandse Zee en vormen een prachtige bestemming voor een goedkope zonvakantie of een rustige vakantie in de natuur.

Natuur op de Balearen

Veel natuurreizigers denken wellicht niet meteen aan de Balearen als natuurbestemming. Toch is de natuur op de Balearen best verrassend en zijn de eilanden bijvoorbeeld een leuke bestemming voor een wandelvakantie. Maar wat zijn de mooiste plekjes op de Balearen?

Mooiste eiland van de Balearen

De bekendste vakantiebestemmingen en mooiste eilanden van de Balearen zijn Formentera, Ibiza, Mallorca en Menorca. De eilanden Cabrera en Dragonera zijn veel minder bekend. Wil je meteen een goede impressie hebben van alle Balearen, overweeg dan om te eilandhoppen, diverse reisorganisaties bieden dit aan en je ontdekt in één vakantie alle mooiste plekken op de Balearen

Maar wat is echt het mooiste eiland van de Balearen? Hou je van natuur, dan is Menorca het mooiste eiland om te vertoeven. Wil je op vakantie met de kinderen naar de Balearen, dan is buggyeiland Mallorca de beste bestemming. Wil je natuur combineren met veel activiteiten, dan past Ibiza bij jou.

Meest geboekte vakanties

1. Vakantie Menorca

Het natuurschoon is vooral te vinden op Menorca, het meest oostelijke en noordelijke eiland van de eilandengroep. Dit eiland wordt het groenblauwe eiland genoemd (isla verde y azul) en is door de UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Lees meer over de natuur op Menorca

Menorca eiland in de Balearen
Deel op Pinterest

2. Vakantie Formentera

Overweeg je een vakantie op Formentera? Goede keuze... Het kleinste eiland van de Balearen bestaat uit twee eilanden verbonden door een landtong en is het meest ongerepte eiland van de Middellandse Zee. Het is uitsluitend bereikbaar via Ibiza, dat op een steenworp afstand ligt.

Formentera eiland Balearen
Deel op Pinterest

Tijdens een vakantie op Formentera geniet je van witte stranden die zich verschuilen tussen prachtige inhammen. Als je voor natuur naar de Balearen op vakantie gaat, dan raden wij naast Menorca ook zeker dit eiland aan. Weg van de massa, niet te toeristisch en toch mooi. 

3. Vakantie Ibiza

Ibiza staat bekend om vakanties vol zwoele feesten en nachtclubs, maar ook dit Spaanse eiland heeft mooie natuur. De witte stranden en de azuurblauwe zee van Ibiza zijn iedereen wel bekend, maar wist je dat er ook groene heuvels en een weelderige fauna en flora op je wachten?

Ibiza eiland Balearen
Deel op Pinterest

Tijdens een actieve vakantie op Ibiza kun je wandelen en fietsen, golfen, paardrijden, varen en adrenaline kicks krijgen van waterskiën en wakeboarden. Bezoek tijdens een vakantie op het eiland ook de schitterende zoutpannen van Las Salinas, de grotten van Las Fontanellas en de kleine eilandjes in de omgeving van het grotere eiland. 

Onze tips

4. Vakantie Mallorca

Hoewel Mallorca bekend staat om haar bruisende uitgaansleven, is ook de natuur bijzonder mooi! Ruige kliffen en druipsteengrotten, kilometerslange stranden, een azuurblauwe zee en een zonnig klimaat, dat is het landschap van Mallorca. De kustlijn in het westen en het noorden van het eiland kenmerkt zich vooral door steile rotsformaties, het oosten en het zuiden bieden meer lieflijke baaien en mooie stranden, omringd door moerassen en lagunes. In de duinen kunnen kinderen zich prima vermaken.

Natuur Balearen
Deel op Pinterest

Het noordwesten van Mallorca is het meest groene en ongerepte deel, het natuurpark Sierra de Tramuntana. Het gebergte bestaat uit maar liefst 34 bergtoppen hoger dan 1.000 meter. Tal van wandelpaden slingeren door de Tramuntana en nodigen uit tot het ontdekken van de mooiste plekjes op Mallorca. Ga wandelen naar de Puig de Galatzo of ontdek het drakeneiland ten westen van Mallorca: Dragonera. Er worden ook veel excursies op Mallorca georganiseerd met boten of jeeps, kijk eens bij Get Your Guide voor een volledig overzicht van excursies en tours (betalen kan met iDeal). Bekijk reistips om te fietsen en te wandelen op Mallorca of lees meer over de natuur op Mallorca.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!