Ga naar content

Ibiza

Ibiza staat natuurlijk bekend om het bruisende uitgaansleven, maar steeds meer mensen ontdekken dat het Spaanse eiland ook gezegend is met een veelzijdige natuur.

Het massatoerisme maakt steeds meer plaats voor een laid-back Bohemian levensstijl. Idyllische baaien versierd met pijnbomen en turquoise blauw water, legendarische rotsformaties en kleurrijke zoutpannen zijn slechts een paar voorbeelden die je tijdens een natuurvakantie op Ibiza zult ontdekken.

Mooiste plekken en natuur op Ibiza

Ibiza, maar dan weg van de massa, off the beaten track! Omdat het een zonbestemming is, is een vakantie op Ibiza gemakkelijk te regelen. Losse vliegtickets kan je al voordelig boeken via TUI en er worden diverse soorten vakanties aangeboden: van een volledig verzorgde zonvakantie tot een actieve wandelreis. Wat zijn de voornaamste bezienswaardigheden voor wie rust en stilte zoekt op het eiland? Waar vind je mooie natuur op Ibiza?

Kleinschalig Ibiza

Wat is de beste plek voor niet toeristisch Ibiza? Onze tips:

1. De schilderachtige baaien van Ibiza

Must see op Ibiza! Ken je de afbeeldingen van idyllische baaitjes met azuurblauw water, rotsen begroeid met pijnbomen en dobberende zeilboten? Om de witte stranden niet te vergeten. Deze plaatjes tref je aan tijdens een vakantie op Ibiza. Het noorden van het eiland ligt bezaaid met verstopte baaien, de ene nog mooier dan de andere.

Vooral de baai van Portinatx is een plaatje. En tevens dé ideale plek voor rustzoekers. In alle rust geniet je van de groene bomen en het blauwe zeewater die deze baai sieren. Vergeet niet om een snorkel mee te nemen. Het water van de Middellandse Zee is hier zo helder dat je met een beetje geluk de mooiste vissen voorbij ziet zwemmen.

Mooie plekjes op Ibiza
Deel op Pinterest

2. Imposante rotsformaties bij Es Amunts

De kustlijn van Ibiza wordt gekenmerkt door imposante kliffen en indrukwekkende rotsformaties. In het natuurgebied van Es Amunts kun je tijdens een wandeling de kliffen van Santa Inés aanschouwen. Steile rotswanden die uit de zee rijzen, glooiende heuvels met schaduwrijke pijnbomen en het azuurblauwe water van de Middellandse Zee zijn een lust voor het oog.

Met een beetje geluk zie je een zeevalk vliegen die zijn nest tussen de rotsen heeft gebouwd. En met helder weer kun je zelfs de top van Es Vedrá ontdekken. Dit mysterieuze rotseiland ligt voor de westkust van Ibiza en wordt beschouwd als beroemd oriëntatiepunt. Sommigen beweren zelfs dat Es Vedrá een restant is van de verzonken stad Atlantis.

3. Zoutpannen van Las Salinas

In het zuiden van Ibiza bepalen zoutpannen het decor. Zo zijn de vlakke zoutpannen van het Parque Natural de las Salinas absoluut een bezoek waard tijdens een vakantie op het eiland. De zoutmeren worden omringd door groene dijkjes en verhogingen en hebben vaak een lichtroze kleur. Een prachtig kleurenpalet!

Salinas Ibiza
Deel op Pinterest

De flamingo's maken het decor compleet. De hoofdwandelweg die door de zoutpannen slingert brengt je tevens naar het strand van Salinas, waar je kunt bijkomen van de tocht. Onderweg passeer je glooiende heuvels en een standbeeld van een zoutwerker die vroeger met 50 kilo zout op z'n rug het pad moest bewandelen. Een historische plek op Ibiza.

4. Uniek stukje onderwaterwereld op Ibiza

Als je in het zuiden van Ibiza bent is ook het Marine Reserve van Freus Ibiza en Formentera een bezoek waard. Dit beschermde zeegebied ligt tussen de eilanden Ibiza en Formentera en wordt gekenmerkt door een uniek en onaangetaste onderwaterwereld. Zeegrasvelden, grotten, kleurrijke koralen en wrakken liggen hier verscholen onder het wateroppervlakte en duiken mag hier alleen met een vergunning die je vooraf kunt aanvragen.

Eilandhoppen

Combineer een vakantie op Ibiza met andere eilanden. Bekijk meer tips voor een vakantie op de Balearen!

Fietsen op Ibiza

Leuke manier voor sightseeing: Ibiza op de fiets! Bekijk de begeleide tours die aangeboden worden door Baja Bikes.

Bekijk meer tips en info over de mooiste eilanden van Spanje.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!