Ga naar content

Fietsen op Mallorca

Actief op Mallorca - Voor de meeste toeristen is Mallorca een heerlijke zonvakantie bestemming, met mooie baaien en een azuurblauwe zee. Echter, steeds meer actieve toeristen vinden hun weg naar het Spaanse eiland en dan vooral wielertoeristen en recreatieve fietsers. Mallorca heeft zich de afgelopen jaren neergezet als een van de mooiste bestemmingen in Europa om te fietsen!

Mallorca, fietsbestemming

Waarom fietsen op Mallorca? De combinatie van een gevarieerd landschap, uitdagende beklimmingen, een goed onderhouden netwerk van 1.250 kilometer aan fietspaden en een heerlijk klimaat lokken jaarlijks duizenden wielrenners naar het Balearen-eiland.

Mooiste fietsgebieden Mallorca

Waar vind je de beste fietsgebieden en de mooiste fietsroutes op Mallorca? Aangezien het eiland zowel vlakke fietspaden als steile trails heeft, zijn er routes naar ieders wensen. Bij Reisboekhandel De Zwerver vind je diverse goede fietskaarten van Mallorca. Wissel rustig fietsen langs de kust af met steile beklimmingen in de bergen of stippel een meerdaagse tocht uit naar jouw niveau. De meest uitdagen mountainbike- en fietsroutes bevinden zich in de Serra de Tramuntana langs de noordwestkust van Mallorca. 

Prachtige routes
Deel op Pinterest

1. Fietsen in de Serra de Tramuntana

Het Tramuntana gebergte strekt zich uit langs de hele noordwest kust van Mallorca. Dit is met stip het beste gebied voor wie heerlijk wil fietsen in de natuur, met routes in verschillende niveaus en schitterende vergezichten over de ruige kusten en de blauwe zee. In het uiterste noorden fiets je voornamelijk over wegen, met goed aangelegde fietspaden.

2. Fietsen in het binnenland

Ook het binnenland van Mallorca biedt tal van bewegwijzerde fietspaden door mooie natuur. Van vlakke routes tot meer uitdagende trails, voor iedereen wat.

3. Fietsen in het oosten

Het oosten van Mallorca is het meest toeristische deel. Wie een dagje wil fietsen kan hier genieten van makkelijke, overwegend vlakke routes langs de kust en het strand. Ideaal voor wie het fietsen af en toe wil afwisselen met een plons in het warme zeewater. En ook leuk voor gezinnen met kinderen. In de zomer kunnen de hoofdwegen wel druk zijn met auto's. Van Cala Millor naar Porto Cristo is een mooie route, waarbij je ook de grotten en Aquarium van Porto Cristo kan bezoeken.

4. Fietsen in het noordoosten

Makkelijke fietspaden tussen met naaldbomen begroeide hellingen en mooie stranden. Start de fietstocht vanaf Cala Ratjada en maak een rondrit via Cala Agulla en Cala Mesquida.

5. Fietsen in het zuiden

In het zuiden kan je rustig fietsen over het platteland, langs vuurtorens en mooie stranden. Vanaf Colonia de Sant Jordi voert een mooie route naar het zuidelijkste punt van Mallorca, Cap de Ses Salines. In La Colonia vind je enkele van de mooiste stranden van Mallorca (Es Trenc en Es Carbo). Leuke stopplaats is het authentiek gebleven dorp Santanyi. 

Mooiste fietsroutes Mallorca
Deel op Pinterest

6. Fietsen in Palma de Mallorca

In Palma de Mallorca kan je een zeer makkelijke fietstocht maken over vlakke paden langs de kust, naar de stranden van Playa de Palma (30 km heen en terug). De route vangt aan bij de Paseo Marítimo de Palma (de belangrijkste kustboulevard) bij Can Barbera. Veilig en leuk voor de hele familie. Bekijk georganiseerde fietstours bij Baja Bikes.

Fietsvakantie op Mallorca

Om te fietsen op Mallorca is enig uitzoekwerk vereist. Omdat er meer dan 1.000 km aan bewegwijzerde routes zijn is het niet altijd makkelijk om de mooiste paden te vinden. Daarom is een georganiseerde fietsvakantie wel aanbevolen. De reisorganisaties hebben jarenlange ervaring in het uitzoeken van de mooiste fietsgebieden en leuke accommodaties.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!