Ga naar content

Wandelen op Sardinie

De natuur op Sardinië heeft veel verrassingen in petto, en deze ontdek je des te meer wanneer je de wandelschoenen aantrekt. Ontdek tijdens een wandelvakantie op Sardinië desolate natuurgebieden, bizarre rotsformaties, mooie stranden op een eiland vol cultuur en tradities. Trektochten kunnen makkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan historische bezienswaardigheden, wijngaarden en de duizend jaar oude olijfbomen van Sardinië.

Tips voor een wandelvakantie op Sardinië

Steeds meer organisaties bieden georganiseerde wandelreizen op Sardinië. Je hoeft zelf niets meer te regelen en kan in alle rust één worden met de natuur op dit schitterende eiland in de Middellandse Zee. Mijn aanbevolen wandelreizen op Sardinië:

Mooiste wandelgebieden Sardinië

Welk gebied is het meest ongerept en geschikt om te wandelen op Sardinië? NatureScanner geeft je een 3-tal tips voor populaire hikes en minder bekende routes weg van de gebaande paden! Ben je op zoek naar gedetailleerde informatie over wandelroutes, dan is een goede wandelkaart aanbevolen. Reisboekhandel De Zwerver biedt een ruime keuze aan wandelkaarten van Sardinië.

1. Wandelen in Noord-Sardinië

In het noorden van Sardinië ligt een aantal ongerepte natuurgebieden, zoals het vulkanische gebied van Montiferru, Bosa en Villanova Monteleone, de kalkstenen rotsen bij Alghero en de granietrotsen van Isola Rossa, de Costa Smeralda, Santa Teresa en Monte Limbara.

Wandeltips Sardinie
Deel op Pinterest

2. Wandelen in het Supramonte gebergte

Een van de mooiste gebieden om te wandelen op Sardinië is het woeste Supramonte kalkgebergte. Dit is het minst betreden natuurgebied van het eiland, dat zich uitstrekt tot aan de rotsige oostkust. Smalle paadjes voeren naar de Su Gologone bron, naar een grot bovenin een bergtop en naar een diepe kloof, de Gola di Goroppu. De aangrenzende Golf van Orosei biedt diverse mooie grotten. Ook vind je hier enkele van de mooiste witte zandstranden, zoals het Cala Luna, Cala Sisine, Cala Mariolu en Cala Goloritzé, die vaak aan het uiteinde van codulas liggen; dat zijn diepe valleien. 

Wandelgebieden Sardinie
Bergwandelen Sardinie
Deel op Pinterest

Leuke overnachtingsplekken

3. Selvaggio Blu

Voor de meest avontuurlijke bergwandelaars (met goede conditie en zonder hoogtevrees) is er ook voldoende uitdaging te vinden op Sardinië. De Selvaggio Blu trekking staat bekend als een van de mooiste en moeilijkste trektochten in Italië. De tocht voert langs de oostkust van Sardinië. In 6 dagen wandel en klauter je van Santa Maria Navarrese tot aan Cala Gonone. De wandelroutes voeren over rotsige paden, langs steile afgronden en door een authentiek bewaard gebleven landschap.

Handig tijdens een wandelvakantie op Sardinië

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!