Ga naar content

Wandelen op Corsica

Corsica is een van de mooiste eilanden in Europa om te wandelen. Trek langs meren en hoge bergen, door het sprookjesachtige binnenland en eindig bij een van de heerlijke zandstranden. Hiking op Corsica is een verademing voor iedere natuurliefhebber.

Mooie wandelroutes op Corsica

Het eiland heeft enkele van de zwaarste trektochten in Europa, dus wees voorbereid op pittige hikes! Wat is de mooiste wandelroute van Corsica? Waar wandelen op het eiland?

1. GR20 Corsica

De GR20 is een wereldberoemde zware wandelroute (168 km lang) door het binnenland van Corsica, met continue zicht op zee. Het is een pittige tocht, met adembenemende uitzichten. De route werd uitgeroepen tot mooiste wandelroute ter wereld door Lonely Planet. Om de wandeling in zijn volledige lengte te wandelen heb je ongeveer 2 weken nodig. Waar kan je een meerdaagse wandelreis op Corsica boeken?

Mooiste wandelroutes Corsica
Deel op Pinterest

Voor een wandelvakantie kan je o.a. terecht bij SNP (groepswandelreizen en individuele wandelvakanties). Er zijn ook andere opties om te wandelen, zoals de Mare e Monti naar Mare e Mare, waarbij je kunt overnachten in comfortabele hotels. Het is in ieder geval handig om een goede wandelgids over Corsica op zak te hebben, die vind je bij De Zwerver.

2. Wandelen bij Vizzavona

Vizzavona is een dorp in het midden van Corsica. Het vormt tevens het middelpunt van de GR20. Veel mensen, die de langeafstandswandeling niet in zijn geheel willen afleggen, maar slechts een klein deel, kiezen er voor om te wandelen vanaf Vizzavona. Het zuidelijke deel van de GR20 voert van Bavella naar Vizzavona, het noordelijke deel van Vizzavona naar Calvi.

Vizzavona watervallen
© Janneke Kaim
Deel op Pinterest

De plaats ligt tevens midden in een natuurpark, in de mooiste bossen van Corsica, aan de voet van Monte d'Oro. De bossen kenmerken zich door reuzenbeuken en Corsicaanse dennen (Laricio). Vanaf het dorp kan je tevens wandelen via een prachtig bospad naar de op 1100 meter hoogte gelegen reeks watervallen, de Cascades des Anglais. De meest actieve reizigers kunnen zich wagen aan een beklimming van de 2.389 meter hoge Monte d'Oro. In de zomer kan het erg druk zijn in Vizzavona, in de winter is het zo goed als onbewoond.

3. Wandelen bij Bonifacio

Oh wat is dit een prachtige regio. Bonifacio ligt in het zuiden van het eiland en staat bekend om haar witte kliffen, die fel contrasteren met de azuurblauwe Middellandse Zee. Tijdens een wandeling ruik je de geurend maquis om je heen.

Wandelen bij Bonifacio
© Naturescanner Hanneke
Deel op Pinterest

Ben je goed ter been, daal dan ook eens af via de Trappen van Koning Aragon. De trap voert vanaf Bonifacio stad via 187 treden naar beneden tot bij het blauwe water. Onderaan de trappen kun je een route langs de kliffen volgen. Het is een indrukwekkend pad met prachtige rotsen en kust om je heen.

Maak zeker ook een boottocht naar de Lavezzi eilanden en maak een wandeling langs de kust, met zicht op dit heldere water. Wissel je het hiken even af met snorkelen? Heerlijk! 

Hiking op de Lavezzi archipel
© Naturescanner Hanneke
Deel op Pinterest

4. Wandelen bij Corte

Het dorp Corte ligt in het hart van het eiland en is een prima uitvalsbasis voor prachtige wandelingen. Wandel langs de voet van de citadel het dorp uit bovenlangs de rivier de Tavignano en geniet van de uitzichten vanuit de vallei op de omringende bergen. De vallei is erg rustig, omdat er geen wegen doorheen lopen. In de zomer kun je tijdens je wandeling ook genieten van een verfrissende duik in een van de poelen. 

Tavignano Corte
© Janneke Kaim
Deel op Pinterest

Ook het dal van Restonica is goed bereikbaar vanuit Corte. Neem de slingerweg omhoog naar de parkeerplaats aan het eind van het dal. Daar start de wandeling naar twee prachtige bergmeren: Lac de Melo en Lac de Capitello. Halverwege heb je de keuze tussen een zwaarder pad met kabels en ladders of een eenvoudigere route die geleidelijker stijgt. 

Restonicadal
© Janneke Kaim
Deel op Pinterest

In de zomer kan het overigens flink druk zijn in het Restonicadal en is het parkeren van je auto een uitdaging. Tot ver in het voorjaar kun je te maken hebben met sneeuw in de bergen, dus hou ook zeker de weersomstandigheden goed in de gaten.

Wandelvakantie Corsica

Individueel of in het gezelschap van een groep gelijkgezinden? De mogelijkheden om te hiken op Corsica zijn veelzijdig. Bekijk onze tips voor georganiseerde wandelreizen of regel het gewoon lekker zelf met een wandelgids en leuk hotelletje! Het voordeel van een verzorgde reis is dat de organisaties veel kennis hebben van de mooiste wandelroutes op het eiland en weten wat de beste overnachtingsplekken zijn.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!