Ga naar content

Wandelen Cinque Terre

Wandelen in Ligurië! De Cinque Terre bij de noordwestkust is een van de mooiste gebieden van Italië en een klassieker voor een wandelreis: niet voor niets worden er diverse meerdaagse wandelvakanties in Cinque Terre aangeboden! Wie op eigen houtje gaat wandelen kan bij Reisboekhandel De Zwerver terecht voor interessante kaarten en wandelgidsen. Tijdens een georganiseerde reis zijn de mooiste wandelroutes van Cinque Terre al voor je uitgezocht en hoef je zelf niks meer te doen behalve hiken en genieten!

Cinque Terre wandelen

De Cinque Terre zijn vijf pittoreske, fraai gekleurde dorpen bij de Middellandse Zee. De dorpen plakken tegen de steile rotswanden van de Italiaanse kust en contrasteren fel met de azuurblauwe zee. Op de steile wanden rond de dorpen heeft de lokale bevolking honderden jaren lang wijn en gewassen verbouwd en duizenden terrassen aangelegd.

Cinque Terre wandelen
Deel op Pinterest

Deze worden met elkaar verbonden door een netwerk van paden, die voorheen functie hadden van verbindingswegen, vandaag de dag is het een uitgebreid netwerk aan wandelpaden rond de Cinque Terre. Door de vele mogelijkheden om te wandelen bij Cinque Terre is het een topbestemming geworden voor een wandelvakantie in Italië, sterker nog, het is een van de populairste gebieden van Europa om te wandelen. Vanaf de smalle wandelpaden geniet je immers van een adembenemend zicht op de Middellandse Zee, terwijl je wandelt tussen wijnranken en loofbomen.

Wandelreis Ligurische kust

Verscheidene gespecialiseerde organisaties bieden een wandelreis in de Cinque Terre aan, zowel in groep als individueel, waarbij je tochten maakt over langeafstandspaden of kortere wandelpaden. Overdag maak je mooie wandelingen door de natuur in de omgeving van de dorpen, 's avonds geniet je van heerlijke gerechten op een van de terrasjes in de dorpen Montorosso al Mar, Manarola en Rio-Maggiore, Corniglia en Vernazza.

Welke routes je precies bewandelt hangt een beetje af van de wandelreis die je boekt. Ga je zelfstandig wandelen, meld je dan aan bij een van de toeristische bureaus, want om te wandelen op bepaalde paden in Cinque Terre moet je een wandelpas kopen (eventueel te combineren met trein of boot). Deze passen zijn niet goedkoop, maar bieden naast wandelplezier ook toegang tot musea in de vijf dorpen.

Wandelroutes Cinque Terre

Er zijn verscheidene wandelroutes, maar we willen toch enkele paden belichten die zeer mooi zijn.
- Sentiero Azzuro: een wandelroute die Montorosso al Mar met Rio Maggiore verbindt. Geniet van een grandioos uitzicht over schilderachtige dorpen, steile hellingen en de turquoise zee.
- Sentiero numero uno: tussen Portovenere en Levanto loopt een andere bekende route, de numero uno, een pad met een totale afstand van 60 km.

Wandelroutes Cinque Terre
Deel op Pinterest

Naast deze bekendste wandelroutes in de Cinque Terre zijn er tal van groene paden door wijngaarden en loofbossen, over bergkammen en langs de Ligurische kust. Ook in de omgeving is er nog veel moois te ontdekken. De lieflijke Alpi Liguri bijvoorbeeld, een weinig bewandeld natuurgebied. Je bezoekt ook enkele prachtige middeleeuwse vestingstadjes met smalle steegjes. De vergezichten over de zee en de natuur zijn op al deze paden oogstrelend.

Tip

Vraag gratis de nieuwe wandelbrochure van Djoser aan.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!