Ga naar content

Cinque Terre

Mooiste plekken Italië - De Ligurische kust in Italië heeft een door wind gevormde kustlijn van steile klippen en schiereilanden. Op die steile kliffen liggen vijf schilderachtige dorpen, de Cinque Terre, die samen een van de mooiste vakantiegebieden in Italië vormen.

5 kleurrijke dorpen in Italië

Cinque Terre bestaat uit vijf dorpen op de kliffen aan de Ligurische kust (tussen Genua en Livorno bij la Spezia) aan de noordwestkust van Italië. De vijf Italiaanse kustdorpen heten Montorosso al Mar, Manarola en Rio-Maggiore, Corniglia en Vernazza. De twee laatste dorpen staan al sinds de middeleeuwen bekend om hun overheerlijke wijnen. 

Vernazza Cinque Terre
Deel op Pinterest

Op de hellingen nabij de pittoreske plaatsjes baden wijnranken in de zon; terrasvormige akkers zijn in de loop der eeuwen aangebracht en vormen een prachtig decor tegen de azuurblauwe zee. De authentiek gebleven dorpen met hun schilderachtig gekleurde huisjes staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. En ook de natuur eromheen is bijzonder mooi, het hele gebied is een nationaal park.

Vakantie bij de Cinque Terre

Cinque Terre is zeer toeristisch in de zomer, maar de authentieke charme blijft bewaard. Het is vrij eenvoudig om je vakantie bij de Cinque Terre of aan de Ligurische kust zelf samen te stellen, vervoer kan je zelf regelen en ook met de eigen auto is het niet al te ver. Je kan ook kiezen voor een georganiseerde vakantie. Het grote voordeel van een vakantie onderbrengen bij een reisbureau is dat reisorganisaties beschikken over meer aanbod aan overnachtingen in hotels of bed and breakfasts.

Bezienswaardigheden rond de Cinque Terre

De dorpen op zich zijn een bezienswaardigheid, maar ook de natuur in Cinque Terre is prachtig. Wat zijn de mooiste plekken om te zien?

1. Wandelpaden
Deze kan je makkelijk te voet verkennen: tal van wandelpaden doorkruisen het gebied. Omdat het een druk en heet gebied is, raden wij aan wandelingen langs de Ligurische kust in de vroege ochtenduren te maken en zwemkleding mee te nemen om 's middags lekker te zwemmen in het water van de Middellandse Zee. 

Prachtige vergezichten
Deel op Pinterest

De vergezichten over de zee en de natuur zijn op alle wandelpaden langs de Ligurische kust oogstrelend: rust uit terwijl je je vergaapt aan het mooie landschap. Lees meer over wandelen Cinque Terre en bekijk de mooiste wandelreizen voor koppels en groepen.

2. Zee
De zee voor de Cinque Terre is een marien reservaat, met veel bontgekleurde hoornkoralen of gorgonen en zeldzame koralen. Nabij Deiva Marina kan je naar hartelust snorkelen, duiken en vissen. Daarnaast kan je tijdens een vakantie bij de Cinque Terre ook windsurfen, mountainbiken in de groene omgeving en kanoën of kajakken.

3. Eilanden
Breng ook een bezoek aan de eilanden die zich op een paar honderd meter van de kust bij Porto Venere bevinden: de eilanden Palmaria en Tinetto. Een derde eiland, Tino, is een legerbasis en is zelden geopend voor het publiek. 

Deel op Pinterest

Je merkt het, er is genoeg te doen tijdens een vakantie bij de Cinque Terre. Hoe je een vakantie ook indeelt, iedereen zal smelten voor de charmes van deze kleurrijke dorpen in het noordwesten van Italie.

Tips reizen

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!