Ga naar content

Middellandse Zee

Je bent op zoek naar leuke vakantietips voor volgende zomervakantie of een korte vakantie in het voor- of najaar. Liefst veel zon, water en lekker eten? Dan is een vakantie bij de Middellandse Zee een aanrader.

Vakantie aan de Middellandse Zee

Hoewel de Middellandse Zee een druk gebied is (de helft van de Europeanen kiest voor een vakantie in het zuiden), zijn er toch tal van mooie gebieden met veel natuur. Voor een vakantie met de kinderen is het de uitgelezen bestemming, niet te ver rijden en toch zon, water en strand.

Maar wat zijn de mooiste bestemmingen en waar vind je de mooiste plekjes aan de Middellandse Zee? Waar vind je veel natuur? Landen en eilanden in en rond de Middellandse Zee: Spanje, Frankrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Montenegro, Albanië, Griekenland, Turkije, Cyprus, Syrië, Libanon, Tunesië, Egypte, Algerije, Marokko, Malta, Sicilië, de Balearen.

Mooiste bestemmingen Middellandse Zee

Wat zijn de mooiste eilanden in de Middellandse Zee en wat zijn de mooiste landen rond de Méditerrannée? Op NatureScanner vind je alle informatie over de natuur op deze bestemmingen, maar dan net wat anders dan op andere websites. Wij kijken vooral naar "weg van de massa bestemmingen" met veel natuur. Rustig gelegen plekken, waar je echt op vakantie kan zonder al die drukte eromheen. We hebben een lijstje gemaakt van aanraders voor een natuurvakantie bij de Middellandse Zee.

Top 10 mooiste eilanden Middellandse Zee

Malta
© Naturescanner Janneke
Deel op Pinterest

Mooiste stranden Middellandse Zee

Ook een strandvakantie is heerlijk om tot rust te komen. De mooiste stranden aan de Middellandse Zee vind je in:

Mooie stranden Middellandse Zee
Deel op Pinterest

Actieve vakantie of zonvakantie?

Kom je met deze lijst van bestemmingen nog niet verder, denk dan eens goed na over wat voor type vakantie je wilt. Ben je op zoek naar een actieve vakantie bij de Middellandse Zee? Kies dan voor een wandelvakantie of fietsreis. Zoek je rust op en wil je luieren? Dan kan je beter kiezen voor een zonvakantie bij de Côte d'Azur, aan de Italiaanse kust of de Spaanse costa's. Het gebied rond de Middellandse Zee heeft zulke grote verscheidenheid aan landen en gebieden dat iedereen er wat vindt. Bekijk onze tips voor fietsvakanties, wandelvakanties en zeilvakanties of zoek in de dropdown hierboven op andere interesses en themareizen. 

Actieve reis Middellandse Zee
© Naturescanner Arno
Deel op Pinterest

De leukste bestemmingen in het Middellandse zeegebied om te wandelen zijn Griekenland, Sicilië, Corsica en Zuid-Italië.

Natuur Middellandse Zee

Hoe is de natuur en het landschap in landen rond de Middellandse Zee? De landen kenmerken zich door een Mediterraan klimaat, en planten en bomen zijn hierop aangepast. Het landschap is overwegend dor, met redelijk kale heuvels en bergen en lage struikgewassen. De meeste planten en bomen in het gebied hebben taaie bladeren met een extra waslaag, die maar weinig water vrijgeven, zoals pijnbomen, palmbomen, kurkeiken en olijfbomen. Het dorre landschap contrasteert prachtig met de azuurblauwe zee van de Middellandse Zee. Het zijn echter vooral de vele geuren en kleuren die een vakantie bij de Middellandse Zee kenmerken!

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!