Ga naar content

Fethiye

Mooie plekken in Turkije - De natuur bij Fethiye en de Lycische kust is adembenemend mooi. De kust kenmerkt zich door prachtig helderblauw water, omringd door witte stranden en groene bergen. Helaas heeft het toerisme hier de overhand, maar het is wel mogelijk een mooie natuurvakantie te ervaren en prachtig te wandelen bij Fethiye.

Tips rondreis Fethiye

Fethiye is een bekende badplaats in Lycië. Het staat bekend als een mondaine jachthaven. Het is toeristisch, maar niet té. De Turkse badplaats wordt omgeven door prachtige baaien en een helderblauwe zee. Hier en daar heb je mooie stranden, vaak keienstranden, omgeven door ruige, groene natuur. In de omgeving van Fethiye kan je een bezoek brengen aan kloosters, pittoreske bergdorpjes en knusse typische Turkse marktjes.

Meest geboekte reizen

De bekendste stad in de nabije omgeving is Marmaris, een zeer toeristische stad met tal van discotheken en druk toerisme. Met helder weer is het Griekse eiland Rhodos vanaf de Lycische kust te zien en vanaf Marmaris is het dan ook mogelijk om excursies te boeken naar het eiland. Om een vakantie in Fethiye of een rondreis langs Fethiye te boeken kan je kijken bij aanbieders van goedkope zonvakanties, zoals TUI, maar dat is zeker niet de enige optie. Ook specialisten in natuurreizen, zoals SNP, bieden leuke actieve vakanties aan in deze mooie Turkse regio, waarbij wandelen en mountainbiken voorop staan. 

Natuur bij Fethiye
Deel op Pinterest

Wandelen Lycische Kust

Wil je te voet de mooiste gebieden rond Fethiye verkennen, bekijk dan zeker ook onze tips en informatie over wandelen in Lycië of algemener, over wandelen in Turkije: een uitgebreid overzicht van de mooiste wandelroutes en wandelreizen in de leukste Turkse gebieden.

Excursies Fethiye

Je kan deelnemen aan tal van leuke excursies bij Fethiye. Breng een bezoek aan een Turks dorpje of een van de gezellige marktjes of kies voor een actieve uitstap: paragliden, wandelen, duiken, zeekajakken of kanoën. Boek een trip naar het beschermde natuurgebied Dalyan of maak een boottocht naar Oludeniz en de Vlindervallei.

Actief in Fethiye
Deel op Pinterest

En er zijn nog veel meer opties voor een leuke en avontuurlijke vakantie aan de Lycische kust: een boottocht met zwavelbad of, wanneer je geen hoogtevrees hebt en een goede conditie, doe mee met een dag 'canyoning'. In de streek rond Fethiye kun je ook terecht voor leuke excursies en activiteiten, zoals jeepsafari's en zeekajakken.

Hoogtepunten Fethiye

Wat zijn de mooiste plekjes in Fethiye, de niet te missen bezienswaardigheden en hoogtepunten bij Fethiye?
- 12 eilanden boottocht
- Stranden (Oludeniz strand)
- Kayakoy ruïnes
- Tlos ruïnes
- Saklikent kloof
- Gemiler eiland
- Yaka park
- Vlindervallei

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!