Ga naar content

Natuur op Zakynthos

Natuur Griekenland - De Griekse eilanden staat voor velen bekend als een populaire bestemming voor een zonvakantie, maar dankzij de groene natuur en indrukwekkende grotten zijn natuurliefhebbers hier ook aan het juiste adres. Met name Zakynthos, een van de Ionische Eilanden, is een groene baken in een helderblauwe zee! Van snorkelen met de Caretta Caretta schildpad tot wandelen langs de vele olijfbomen die hier groeien; er is genoeg te doen op Zakynthos!

Hoogtepunten Zakynthos

Wat zijn de leukste activiteiten en mooie bezienswaardigheden? Enkele tips voor een actieve vakantie op het Griekse eiland!

1. Zwemmen met de Caretta Caretta schildpad

Het Griekse eiland Zakynthos in de Ionische Zee wordt gekenmerkt door een kustlijn met vele baaitjes. De ene nog mooier dan de andere. Wanneer je met je auto het eiland rondrijdt, vind je bijna altijd wel zo’n verstopte parel. Een mooi voorbeeld hiervan is Porto Limnionas aan de westkust van Zakynthos. Neem vooral je snorkel mee, want het leven is hier onder water minstens zo indrukwekkend als erboven. De turquoise zee deel je met de Caretta Caretta schildpad die hier ook rondzwemt. Ze komen in de zomermaanden aan land om hun eieren te leggen.

2. Shipwreck Beach

Ook absoluut het bekijken waard tijdens een vakantie op Zakynthos is Shipwreck Beach, dat alleen te bereiken is met de boot vanuit Tsilivi of Agios Nikolaos. Wellicht heb je dit strand, dat omgeven wordt door hoge kalkstenen kliffen en de Ionische Zee, wel eens voorbij zien komen op een ansichtkaart van het eiland. Het is absoluut een van de mooiste plekken van Zakynthos!

3. Bootexcursie naar de Blauwe Grotten

Niet alleen de stranden van Zakynthos zijn indrukwekkend. De vele grotten zijn vanwege de stenen bogen en diepblauwe kleur van het water bijna sprookjesachtig te noemen. Een absolute must do tijdens je vakantie op Zakynthos is het maken van een bootexcursie naar de Blauwe Grotten bij Agios Nikolaos en Xigia, beiden in het noordoosten van het eiland. De weerkaatsing van het licht op het water geeft een bijzonder mooie blauwe gloed in de verschillende rotspartijen. Vooral vroeg in de ochtend zijn de kleuren spectaculair. Eenmaal aangekomen spring je het water in en zwem je door de grotten. Een unieke ervaring en bijzondere excursie op Zakynthos!

4. Prachtig wandelen langs olijfbomen en wijnvelden

Wie liever droge voeten behoudt kan het bergachtige binnenland van Zakynthos verkennen. Wist je bijvoorbeeld dat er wel 2 miljoen olijfbomen op het Griekse eiland groeien? Het grootste gedeelte van de oogst wordt gebruikt voor olijfolie. Ook de uitgestrekte wijnvelden zijn zeer kenmerkend voor het eiland en dé ideale plek voor een wandeling langs de wijnranken van het druivenras Vitis vinifera Korinthiaka. Deze donkerpaarse druif wordt ieder jaar in augustus geplukt om te worden gedroogd tot krenten. Maar natuurlijk wordt hier ook wijn van gemaakt. In een van de wijnhuizen die je onderweg tegenkomt kun je deze heerlijke wijn proeven. Bevalt de smaak? Dan neem je gewoon een flesje mee terug naar huis. Leuk als aandenken aan een fantastische vakantie op Zakynthos.

5. Keri

Naast de vele schildpadden die op Zakynthos te vinden zijn, herbergt het eiland ook een aantal wetlands die belangrijk zijn voor de biodiversiteit. Zo kun je tijdens een vakantie een wandeling maken langs de Keri Lake Lagoon, een moerasgebied bij het dorpje Keri waar je vele vogels spot. Van steenuilen en graszangers tot boerenzwaluwen en de grote karekiet. Tevens is dit de plek om kleurrijke bougainvilles en de zeelelie te bekijken. En misschien spot je zelfs wel een libelle. De steile kliffen bij Keri contrasteren schitterend met het azuurblauwe water van de zee.
Houd je camera dus in de aanslag, want mooie natuur- en kleurrijke vakantiefoto's schiet je gegarandeerd tijdens een vakantie op Zakynthos!

Vakantie Zakynthos

Een vakantie op dit prachtige eiland kan je op veel manieren regelen. Zelf een goedkoop vliegticket reserveren via TUI of Transavia en dan zelf een vakantiewoning of hotel boeken. Ook kan je deelnemen aan georganiseerde actieve reizen: zo worden er bijvoorbeeld steeds meer fiets- en wandelvakanties op Zakynthos aangeboden. Bekijk dus snel onze vakantietips!

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!