Ga naar content

Mooiste stranden van Zakynthos

Natuur op Zakynthos - Zakynthos is een eiland in het westen van Griekenland. Een andere veelvoorkomende naam is Zante. Eén van de mooiste stranden vind je hier: Navagio Beach, beter bekend als Shipwreck Beach. Elke vakantieganger kan hier genieten, ontspannen en op avontuur. Met de gezellige Griekse restaurants, bruisende dorpen, oude kerken, watersportactiviteiten aan het strand en helderblauw water, waar je perfect in kan snorkelen.

Top 9 stranden van Zakynthos

Een prachtige kustlijn zorgt altijd voor een fantastisch uitzicht. De baaien, grotten, helderblauw water en lange zandstranden horen bij Zakynthos. En wist je dat de Caretta Caretta schildpad de verschillende stranden gebruikt als broedplaats? Wij hebben de 9 mooiste stranden van Zakynthos voor je op een rij gezet. Boek vliegtickets bij Transavia, reserveer een leuk hotel en geniet van een welverdiende strandvakantie! 

1. Shipwreck Beach, Navagio

Het Scheepswrak Strand is een must-see als je naar Zakynthos gaat. Met de boot vaar je vanaf Zakynthos-stad, over de blauwe zee naar Navagio Beach en het oude scheepswrak. Als je de drukte wil ontwijken, kun je het beste vroeg in de morgen naar dit prachtige strand gaan. 

Shipwreck Beach Zakynthos
Deel op Pinterest

Naast de mogelijkheid om met de boot te gaan, is het strand met het scheepswrak ook te bekijken vanaf een platform met panorama-uitzicht. Ver boven de zee, op de kliffen, geniet je op een indrukwekkende manier van het meest gefotografeerde strand van Zakynthos. Het kleurrijke beeld dat je hier ziet, is hét plaatje van dit Griekse eiland. Om deze onvergetelijke plek te bezoeken pak je de auto of scooter.

2. Porto Zorro

Eén van de mooiste, afgelegen stranden van Zakynthos is Porto Zorro, dat vooral gezinnen aantrekt. Het heeft een smal, donkergeel zandstrand met ondiep water en opvallend grote rotsen. Neem je snorkelset mee, want bij deze rotsen moet je echt gaan snorkelen. Het onderwaterleven van de kleurrijke vissen en begroeiing is voor snorkelaars goed te zien door het heldere en ondiepe water. 

Porto Zorro Zakynthos
Deel op Pinterest

Ondanks dat dit strand niet heel populair is, zijn er in de omgeving genoeg hotels, restaurants en bars te vinden. Zo kun je na een dag genieten in de zon, dichtbij dit strand genieten van de gezelligheid.

3. Kalamaki Beach

Een populair, maar rustig zandstrand in het zuiden van Zakynthos is Kalamaki Beach. Het is onderdeel van het National Marine Park, omdat Kalamaki een bekende broedplaats is van de zeeschildpad Caretta Caretta.

Het strand is een perfecte combinatie van rust en comfort en trekt daarom vooral gezinnen. Het water is ondiep en kraakhelder en de grote rotsen in het water zorgen voor een mooi plaatje als je over de zee uitkijkt. Vanaf een ligbed op het strand zie je de baai van Laganas liggen. Met de verschillende watersportfaciliteiten is het strand ook geschikt voor de sportieve vakantieganger. Genoeg te zien én te doen dus!

Kalamaki Beach Zakynthos
Deel op Pinterest

De enorme rots Vrontolithos is een opvallende verschijning op het strand van Kalamaki. Vroeg in het voorjaar heb je de kans dat je een kleine bron door de grot in deze rots ziet stromen.

4. Dafni Beach

Voor dit prachtplaatje moet je naar het schiereiland Vassilikos. Voordat je op dit donkere zandstrand terecht komt, moet je eerst een onverharde weg over. De rit er naartoe is het waard en als je tijd over hebt, is het leuk om een bezoekje te doen aan het informatiecentrum van het Marinepark. 

Dafni Beach Zakynthos
Deel op Pinterest

Dafni Beach is een bekende broedplaats voor de schildpadden, dus de kans is groot dat het halve strand afgezet is ter bescherming. Om ervoor te zorgen dat toeristen niet te dicht in de buurt komen van deze plekken, mag je alleen zonnen in de buurt van de restaurants.

5. St. Nicolas Beach

Dit is een populair strand onder jongeren. Voor de watersportliefhebbers is dit echt een strand om op je lijst te zetten. Met een banaan het water op, parasailen, jetskiën; het kan op St. Nicolas Beach. 

St. Nicolas Beach Zakynthos
Deel op Pinterest

Het is een lang zandstrand, waar de ligbedden en parasols klaarstaan. Na een dag relaxen of beachvolleyballen is er genoeg keuze om naar een moderne bar of beachrestaurant te gaan.

6. Laganas Beach

Laganas Beach is een lang strand (9 kilometer) met zacht, korrelig zand, waar het vaak druk is. Het is een uitgestrekt gebied met uitzicht dat niet verveelt. De groene heuvels en het kraakheldere water zijn een prachtplaatje. Het ondiepe water aan dit strand maakt het perfect om te snorkelen en de Caretta Caretta schildpad of de mediterrane monniksrob te spotten.

7. Agios Nikolaos

Een klein kiezelstrand aan de noordkust van Zakynthos. Vanuit hier starten verschillende boottochten, waterexcursies en zijn er waterscooters te huur. Dit maakt het een levendig en druk bezocht strand. De restaurants, bars en het gratis gebruik van ligstoelen maken het strand nog populairder. De kliffen en ondiep, helder water maken Agios Nicolaos aantrekkelijk; het is één van de mooiste stranden van Zakynthos.

8. Gerakas Beach

Dit is een lang strand met fijn zand, langzaam aflopende bodem en veel bezoekers in de zomer. Vanaf het strand zijn hoge rotsen te zien, die niet alleen voor een mooi uitzicht zorgen, maar ook de wind tegenhouden.

Gerakas Beach Zakynthos
Deel op Pinterest

Het is één van de favoriete plekken van de Caretta Caretta, de onechte karetschildpad. Daarom is het na zonsondergang verboden om dit strand te betreden. Ook om die reden zijn er geen watersportactiviteiten en mag er niet gegraven worden in het zand. Alles om ervoor te zorgen dat het een rustige en beschermde plek blijft voor deze dieren.

9. Banana Beach

Het langste zandstrand van Zakynthos ligt op het schiereiland Vassilikos. Het is er goed georganiseerd en het strand is netjes. De badplaats Argassi ligt dichtbij en vanuit daar komen veel toeristen naar Banana Beach, waardoor het erg druk kan zijn.

Banana Beach Zakynthos
Deel op Pinterest

Aan dit strand zitten twee grote beachclubs, die dit strand populair maken. Alle soorten watersport worden hier aangeboden en voor vermaak is dit een perfect strand.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Sara Snel
Geschreven door
Sara Snel
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!