Ga naar content

Murcia in Spanje

Murcia is een provincie ten noordoosten van Andalusië, bij de Middellandse Zee. Daar waar veel toeristen hun weg weten te vinden naar het uiterste zuiden is deze regio nog authentiek en ongerept, met een grote verscheidenheid aan natuurreservaten en bijzonder cultureel erfgoed.

Mooiste plekken in Murcia

Wat zijn de mooiste plaatsen en natuurgebieden in Murcia? Naturescanner geeft je een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten om te zien in de provincie Murcia.

1. Sierra Espuña

Het mooiste gebied in Murcia is zonder twijfel het adembenemend mooie Sierra Espuña natuurpark. Het groene hart van Murcia staat garant voor prachtige natuur en frisse buitenlucht. Vele bijzondere plant- en diersoorten gedijen in de naaldboombossen en tussen de kleurrijke rotsen. De oranje tinten van de badlands contrasteren tegen de blauwe kleur van de stuwmeren. De geur van rozemarijn en tijm en de geluiden van de vele vogels begeleiden je tijdens een wandeling. In de lucht circuleren roofvogels over het gebied.

Vakantie in Murcia

2. Amandelbomen

De regio Murcia is een zeer vruchtbaar gebied en is bezaaid met fruitbomen: sinaasappels, citroenen en vijgen waar je ook wandelt. De amandelbomen komen veelvuldig voor en hebben een prachtige witte bloesem. Bezoek Murcia eind februari en je wordt beloond met schitterende witte en roze valleien. Bekijk de foto's om een idee te krijgen! Een prachtige plek om de amandelbloesems te zien is het gebied rond Cieza, ten noordwesten van de stad Murcia.

3. Cartagena en omgeving

Cartagena is een belangrijke kuststad en haven, met vele archeologische opgravingen, een Romeins theater en tal van historische panden. In de omgeving zijn er verschillende prachtige natuurparken te ontdekken. Het gebergte rond de stad heeft een enorme biodiversiteit, met zowel Europese als Afrikaanse plantensoorten. Ook de dieren die voorkomen in de bergen zijn bijzonder en vaak met uitsterven bedreigd, zoals steenarenden, slechtvalken en landschildpadden. Veel voorkomend zijn flamingo's, vossen, everzwijnen, konijnen en wilde katten.

Mooiste plekken Murcia
Deel op Pinterest

Diverse wandelroutes zijn uitgezet om de natuur rond Cartagena te ontdekken. De Mar Menor is een beschermd gebied in de Middellandse Zee, dat 5 vulkanische eilanden, enkele heuvels en 2 zoutmeren omvat. De Cabo de Palos en Cabo Tiñoso zeereservaten hebben een grote rijkdom aan vissen. De Cape Tiñoso bij Cartagena is een van de beste duikplekken in Spanje; op de zeebodem liggen enkele scheepswrakken. De vele geulen en kloven in de nabijheid van Cartagena zijn broedplekken voor tal van vogelsoorten, waaronder torenvalken en bijeneters.

4. Canyons en rotspartijen

Kenmerkend voor de natuur in Murcia zijn de vele hoge rotsen, die een trekpleister vormen voor klimmers. Overal zijn routes uitgezet in alle moeilijkheidsgraden. Wie niet de kracht heeft om naar boven te klauteren, kan ook wandelen langs de rotsformaties. De Estrecho de la Agualeja is een 300 meter lange en 10 meter diepe kloof bij Aledo.

5. Fietsroutes

Murcia heeft een uitgebreid netwerk aan fietsroutes. Je kan heerlijk fietsen langs de olijf- en amandelbomen. Wie van uitdaging houdt kan terecht in de Sierra Espuña, waar tal van mountainbikeroutes en moeilijkere fietspaden door de natuur voeren.

6. Mooie steden en dorpen

Tijdens een vakantie in Murcia mag een bezoek aan historische plaatsen als Cartagena, Murcia stad, Alhama, Aledo, Mula, Pliego en Totana niet ontbreken. Het gebied heeft een rijke culturele geschiedenis. De eerste Europeanen zouden hier geleefd hebben en men doet nog steeds elk jaar weer nieuwe opgravingen van met name de Iberische volkeren die rond de tijd van de Romeinen de regio bevolkten. Verscheidene Moorse burchten waken vanaf een hoger gelegen helling over de omliggende dorpen, waar de terrasjes goed gevuld zijn met vrolijke Spanjaarden.

Alhama: bezoek Los Baños Archaeological Museum (van de oudheid tot de 19de eeuw waren hier thermale baden gehuisvest aan de voet van een rots met Moorse burcht) of de kerk van San Lázaro.
Mula: kuier door straten met monumentale panden uit de Renaissance en de Barok. Een bezoek aan het El Cigarralejo museum van Iberische kunst mag niet ontbreken. Ieder jaar op de paasdinsdag van de Goede Week vindt hier de "Night of the Drums" plaats. Dit evenement staat op de lijst van nationaal erfgoed.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!