Ga naar content

Picos de Europa

Mooiste plekken Noord-Spanje - De Picos de Europa maakt deel uit van het gelijknamige nationale park en is voor velen een van de mooiste gebergtes van Europa. Wandel langs oude dorpjes, ongerepte natuur en glasheldere beekjes en maak kans op het zien van beren of wolven.

Vakantie Picos de Europa

Tijdens een vakantie bij Picos de Europa maak je kennis met een van de mooiste gebieden van Zuid-Europa. Je kan er heerlijk rondrijden met de auto door de natuur, of de bergschoenen aantrekken en wandelen. De toppen zijn een steeds populairder wordende vakantiebestemming in Noord-Spanje, maar toch kan je er heerlijk wandelen in de bergen zonder al te veel andere mensen tegen te komen. Voor de actieve reiziger biedt het gebied tal van leuke activiteiten, waaronder abseilen, hiken, klimmen en kajakken. Natuurliefhebbers komen er voor de rust en om vogels te observeren.

Wandelen Picos de Europa

Er zijn tal van mogelijkheden om te wandelen in de Picos de Europa. Je kan kiezen voor een georganiseerde wandelvakantie in groep, of individueel met het gezin. Wie op eigen houtje gaat hiken heeft zeker een goede wandelkaart nodig. Kijk even bij een online reisboekhandel, zoals De Zwerver voor handige wandelgidsen en kaarten.

Mooiste plekken Picos de Europa

Wat zijn de bezienswaardigheden en mooiste plekjes om te bezoeken tijdens een rondreis langs de Picos de Europa? Hieronder een overzicht van hoogtepunten en mooie dingen om te zien:

1. Picu Urriellu

De "Pieken van Europa" zijn het hoogste gebied van het Cantabrisch Gebergte, dat zich ten zuiden van de Spaanse noordkust bevindt. Het gebergte van de Picos de Europa bestaat uit drie massieven. Het westelijke en middelste deel worden van elkaar gescheiden door de imposante kloof van de Cares rivier. De bekendste berg is de Naranjo de Bulnes of Picu Urriellu: een 2529 meter hoge berg, met de onder bergbeklimmers legendarische 550 meter hoge rotswand. SNP biedt een wandelvakantie in de Picos de Europa, waarbij je dwars door het nationaal park trekt en overnacht in een berghut aan de voet van deze bekende piek. 

Picu Urriellu
||Naranjo de Bulnes

2. Dieren

Het gebergte is het leefgebied van gemsen, bruine beren en wolven. In de lucht circuleren vale gieren en lammergieren op zoek naar eten. Op de hellingen van de bergen hoeden herders hun schapen en geiten.

3. Grotten

De natuur in Picos de Europa heeft nog meer te bieden dan enkele van de meest imposante bergtoppen van Spanje. Je vindt hier enkele van de diepste grotten van Europa. de grot van Altamira bij Santillana del Mar is bekend omwille van de ca. 15.000 jaar oude rotsschilderingen. De 150 tekeningen waarop bizons, zwijnen, herten en paarden afgebeeld werden zijn meestal niet toegankelijk voor het publiek omdat de kwaliteit ervan aangetast werd in de jaren '60 en '70. Wel kan je het Museum van Altamira bezoeken met exacte kopieën van de rotstekeningen, waarbij je absoluut niet merkt dat je niet naar de originelen aan het kijken bent.

4. Cabrales

Cabrales is een goede uitvalsbasis voor de Picos de Europa. Hiervandaan voeren wandelpaden in alle niveaus door de bergen. De wandeltocht van Tielve tot Sostres voert ook langs het plaatsje. 

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven