Ga naar content

Bergen in Europa

Wat zijn de mooiste bergen in Europa? En waar kan je deelnemen aan leuke activiteiten of excursies? Kortom, wat te doen in de verschillende gebergtes in Europa? Het bepalen van een vakantie is niet altijd makkelijk, maar op onze site vind je de leukste inspiratietips voor jouw wintersport of zomervakantie! Naturescanner geeft je een overzicht van de mooiste gebergtes en berggebieden in Europa.

Mooie bergen in Europa

Een top 14 van mooie gebergtes en bergen in Europa. Bedenk ook dat er veel leuke vakantiebestemmingen in de bergen zijn op plekken waar je verder misschien niet meteen aan denkt. Enkele leuke tips voor een verrassende vakantie in de bergen in Europa:

1. Alpen

De top bergbestemmingen in Europa liggen eigenlijk grotendeels in de Alpen. Bekijk onze tips voor een vakantie in de Alpen.

Bergen in de Alpen
Bergen in de Alpen
Deel op Pinterest

2. Frankrijk

Naast de Alpen vind je in Frankrijk nog enkele andere gebergtes, zoals de Pyreneeën. Lees meer over de Bergen in Frankrijk.

3. Griekenland

Verrassend als Europese bergbestemming. Toch vind je hoge en bijzondere Bergen in Griekenland.

Mooiste gebergtes in Europa
Bijzondere bergen in Griekenland
Deel op Pinterest

4. IJsland

Vulkanisch IJsland heeft een schitterend berglandschap in het binnenland. Bekijk dit kleurrijke gebergte; Landmannalaugar IJsland.

5. Italië

Alles over de mooiste berggebieden in de Alpen op Bergen in Italië en Vakantie Dolomieten.

6. Montenegro

Onontdekt, onbekend en onbemind, dus nu het moment om het bergachtige binnenland van deze Balkanstaat te ontdekken. Lees meer over de natuur in Montenegro.

Bergen in Montenegro
Deel op Pinterest

7. Noorwegen

Denk je dat Scandinavië alleen maar bossen heeft, dan heb je het flink mis. Met name in Noorwegen vind je hoge bergen en uitdagende hikes. Bekijk alle tips over de natuur in Noorwegen.

8. Oostenrijk

De bekendste bergbestemming in Europa kan natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Weten waarheen, check dan tips over de bergen in Oostenrijk.

9. Roemenië

Roemenië staat wellicht nog niet op je netvlies als een bergachtig land, maar is zeker het ontdekken waard. Lees eens meer over de Karpaten in Roemenië.

Bergen in Roemenië
Deel op Pinterest

10. Schotland

Ook vaak over het hoofd gezien, terwijl je hier prachtige, met gras begroeide bergtoppen hebt. Deze weerspiegelen prachtig in de vele meren van de Schotse Hooglanden.

11. Slovenië

Onze favoriet, de Europese natuurbestemming van dit jaar. Bekijk bijvoorbeeld eens het bergachtige Triglav National Park in Slovenië.

12. Slowakije en Polen

Hiking in een verrassend gebergte? Ontdek de Hoge Tatra.

Tatragebergte
© Naturescanner
Deel op Pinterest

13. Spanje

Aan de Spaanse Pyreneeën heb je vast wel gedacht, maar ook in het zuiden en het binnenland vind je bergen in Spanje.

14. Zwitserland

Uiteraard kunnen ook de bergen in Zwitserland niet missen in dit lijstje. Welke regio ga jij ontdekken volgende vakantie?

Onze bergvakantie tips:

Wandelen in de bergen in Europa

Geen betere manier om de bergen te verkennen dan te voet! Trek dus die bergwandelschoenen aan, wandelstok mee en word één met de berglandschappen om je heen. Niets is er beter om tot rust te komen. Wat zijn de mooiste plekken om te wandelen in de bergen in Europa? Bekijk onze tips en vergelijk de mooiste bergwandelreizen in Europa:

1. Wandelen in de Dolomieten
2. Wandelen op Corsica
3. Wandelen in Wales
4. Wandelen in Tirol
5. Wandelen op Mallorca
6. Wandelen op Madeira
7. Wandelen in Schotland
8. Wandelen in Bulgarije
9. Wandelen in de Franse Alpen
10. Wandelvakantie Ierland

Bergen én zee in 1 vakantie

Waar vind je bergen aan zee? Onze 3 tips voor een vakantie met bergen en zee in Europa:
- Côte d'Azur in Frankrijk. Vanaf Nice en andere badplaatsen in het zuiden van Frankrijk ben je in no time in de bergen. Een heerlijke combinatie van de mooiste stranden, prachtige bergen en goed weer!
- Tenerife. Hier kan je wandelen in de bergen prima combineren met een vakantie op het strand. Vanaf de bergen kijk je uit op zee. Op onderstaande foto kijk ik vanaf Teno Rural Park uit op La Gomera. Op onze pagina vind je de mooiste berggebieden op het eiland.

Bergen en zee combineren
Gebergte aan zee
Deel op Pinterest

- Montenegro. Ook hier reiken de bergen tot aan de kust. Ga wandelen rond de Baai van Kotor en je geniet van een fantastisch uitzicht op de zee.

Fit de bergen in

De bergen in Europa kunnen onvoorspelbaar zijn. Ga je de bergen in, wees dan goed voorbereid. Denk aan goede planning van de tochten en voorbereiding op wisselende weersomstandigheden. Zorg dat je fit de bergen in gaat, met een goede conditie en kennis van de beste technieken.

Bergvakantie
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!