Ga naar content

Bergen in Spanje

Spanje is onmiskenbaar een land van bergen. Van het noorden naar het zuiden vind je een grote diversiteit aan gebergtes. Het ene gebergte is groen en vruchtbaar, het andere dor en kaal. Van met sneeuw bedekte bergtoppen tot een kleurig bloementapijt, je vindt het allemaal in de bergen van Spanje.

Mooiste gebergtes Spanje

Wat zijn de mooiste bergen van Spanje? Naturescanner verkende een groot aantal berggebieden en geeft je per regio de leukste wandel- en vakantietips.

1. Spaanse Pyreneeën

De Pyreneeën bieden diverse indrukwekkende natuurparken, met een grote verscheidenheid aan landschappen. Keteldalen, kloven, grotten, watervallen en bergtoppen tot boven de 3.000 meter. Tevens één van de beste gebieden in Europa om gieren in het wild te spotten.

2. Picos de Europa

De Picos de Europa wint aan populariteit bij natuurliefhebbers en wandelaars. Dit gebied bevindt zich net als de Pyreneeën in het noorden van Spanje, maar meer in Westelijke richting. Maak kennis met een imposant gebergte met granieten rotspieken. Bijzonder mooi.

3. Sierra Nevada

De Sierra Nevada in het zuiden van het land is zeker een van de bekendste gebergtes in Spanje. De ogenschijnlijke dorre begroeiing herbergt een verrassende fauna en flora. Struin door de idyllisch witte dorpjes op de flanken van de bergen en breng een bezoek aan het wereldberoemde Alhambra.

4. Sierra Grazalema en Sierra de las Nieves

Sierra de Grazalema is veel minder bekend dan de Sierra Nevada, en de natuur is hier dan ook nog puur en ongerept. Ook de Sierra de las Nieves is onbekend bij het grote publiek. Wandel langs puntige rotspieken en diepe ravijnen. Laat je verrassen door deze gebergtes in Andalusië. 

5. Sierra Espuña

Sierra de Espuña is een gebergte in Murcia, weg van de gebaande paden. Een schitterend gebied met hoge rotswanden en schaduwrijke bossen. Combineer met een bezoek aan een van de historische steden in de regio.

6. Serra de Tramuntana

Een van de mooiste gebergtes in Spanje bevindt zich op het eiland Mallorca. De Serra de Tramuntana is een paradijs om te wandelen en te fietsen, weg van de gebaande paden en het massatoerisme in het oosten van het eiland.

7. El Teide op Tenerife

De Pico del Teide is de imposante vulkaan die het eiland Tenerife domineert. Het is tevens de hoogste berg van Spanje, met een hoogte van 3.718 meter. In het omringende Teide nationale park kan je prachtig wandelen in de natuur. Het is een van de meest bezochte nationale parken in Europa.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!