Ga naar content

Berner Oberland

Zwitserland natuur - Waar vind je de mooiste vergezichten in Zwitserland? Antwoord, overal. Maar zeker in het Berner Oberland geniet je van prachtige natuur. Het Berner Oberland, of Berner Alpen, valt onder het Zwitserse kanton Bern en maakt deel uit van de Alpen.

Wandelen in het Berner Oberland

Wat zijn de mooiste plekjes om te wandelen in het Berner Oberland? Een uitgebreid netwerk van wandelpaden brengt je op de mooiste plekken met schitterend uitzicht. Te voet kom je op plaatsen die niet bereikbaar zijn met de auto.
Bijzonder leuk is de berghuttentocht in het Berner Oberland van ID Travel. Een week lang wandel je van hut naar hut door een waanzinnig landschap van hoge bergen, pittoreske dorpen en idyllische alpenweiden. Een aanrader!

Mooiste plekken Berner Oberland

Wat zijn de mooiste gebieden en plekjes in het Berner Oberland? De Zwitserse regio staat vooral bekend om de immens hoge bergtoppen. Daarnaast zijn in de Berner Alpen zijn meer gletsjers te vinden dan in enig ander deel van de Alpen, met als meest bekende de Aletschgletscher, die valt onder het werelderfgoed van de UNESCO. Een overzicht van enkele bekende bezienswaardigheden in Berner Oberland:

1. Haslital

Een fantastisch reisdoel in het Berner Oberland is het Haslital, met hoogtes van 564 tot 4.274 meter! In het Haslital zijn de bergen, het water en prachtige natuurmonumenten met elkaar verbonden. Je kunt er een groot openluchtmuseum bezoeken in Freilichtmuseum Ballenberg. De Gelmerbahn, de steilste kabelbaan van Europa, brengt je naar de Gelmersee (1.850 m) en je geniet er van een prachtig uitzicht op de bergen rondom. Op de Hasliberg zijn themawandelpaden aangelegd, en je kunt er zelfs een "Trotti-bike" route doen, een route op de step!

2. Jungfrau

In het gebied van de Jungfrau zijn vele hoogtewandelingen te maken en bergwanden- en toppen te beklimmen. De Eiger is berucht en zijn noordwand geldt als de gevaarlijkste klim van Europa. Maar je kunt ook kiezen voor een makkelijkere wandeling, de Eigertrail aan de voet van de Eiger-noordwand. Dit is een middelzware bergtocht. Het Grindelwald is ’s zomers druk bezocht door wandelaars en mountainbikers. Zowel beginners als avontuurlijke wandelaars kunnen hier terecht; er is voor elke moeilijkheidsgraad een route te vinden. ’s Winters genieten hier de wintersporters van de mooie besneeuwde bergtoppen.

En wil je niet skiën of snowboarden: er zijn ook legio winterwandelwegen, die speciaal voor dit doel worden klaargemaakt. Er zijn zelfs speciale paden waar je met de slee naar beneden kunt suizen! Vanuit het gemoedelijke en autovrije Wengen, aan de voet van de Jungfrau kun je alle kanten op, zowel ’s zomers als ’s winters. Verschillende kabelbanen brengen je hoog op de berg, vanwaar je schitterende uitzichten hebt op de imposante bergen van het Berner Oberland. Als je nog meer avontuur zoekt dan fikse klimtochten en intens fietsen, dan kan je je wagen aan raften op de rivieren, hanggliding of canyoning. In Berner Oberland zijn alle actieve sporten mogelijk.

3. Kandertal

Sluit de ogen, adem diep in en ruik de frisse geur van bergsparren, hoor de koeienbellen klingelen. Dit is zoals je in het Kandertal de bergwereld kunt beleven. Met schilderachtige bergdorpjes als Kandersteg of Reichenbach als uitvalsbasis, zijn ook in dit deel van het Berner Oberland schitterende bergtochten te maken. Het Zwitserse dal is centraal gelegen en makkelijk met eigen vervoer bereikbaar. Ook hier is er zowel ’s zomers als ’s winters veel te genieten van de natuur: de bergen, de alpenweiden, de zuivere berglucht. Accomodaties zijn er in het Berner Oberland meer dan voldoende te vinden. Zijn er meer argumenten nodig om te kiezen voor een vakantie in dit prachtige deel van Zwitserland?

Bergen Berner Oberland

Hoe zijn de bergen in het Berner Oberland? Samen met de Walliser Alpen en het Mont Blancmassief vind je in het Berner Oberland de hoogste bergen van de Alpen. De Jungfrau (4.158 m), Mönch (4.107 m) en Eiger (3.970 m) zijn de meest bekende bergtoppen in het bergmassief, de Finsteraarhorn is de hoogste berg van de Berner Alpen. De Schilthorn (zie foto's) biedt adembenemend uitzicht: de top is bereikbaar met de kabelbaan vanuit Stechelberg (vlakbij Lauterbrunnen).

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!