Ga naar content

Grindelwald

Het dorpje Grindelwald is een populaire bestemming in het Berner Oberland. ’s Zomers kun je er urenlang op avontuur. Vooral op de berg First vind je een hele hoop leuke activiteiten. Ook starten vanaf hier een aantal prachtige wandelingen, met fenomenale uitzichten over de omringende bergwereld. Of je nu een fanatiek of beginnend outdoorliefhebber bent maakt niet uit, er is voor ieder wat wils.

Wandelen in het Grindelwald

Grindelwald is een fantastische bestemming voor wandelaars. Je vindt er meer dan 300 kilometer aan wandelpaden. Met de First gondel bereik je in ongeveer 25 minuten het bergstation op 2168 meter hoogte, vanaf waar je de keuze hebt uit talloze wandelroutes. Hieronder een aantal tips.

1. First Cliff Walk

Een korte, simpele maar toch avontuurlijke wandeling die je niet mag overslaan is de First Cliff Walk. Als je de gondel uitstapt, bereik je de start hiervan in slechts 10 minuten. De First Cliff Walk is een ijzeren constructie, inclusief loopbrug en uitzichtplatform vlak langs de rotswanden. Door de open constructie kun je naar beneden kijken, waardoor het bijna lijkt alsof je in het niets zweeft. Een uitdaging voor mensen met hoogtevrees, maar zeker de moeite waard. 

First Cliff Walk
© Naturescanner Gina
Deel op Pinterest

De wandeling is ongeveer 300 meter lang en na de wiebelende loopbrug overwonnen te hebben kun je het uitzichtplatform op. Deze steekt ongeveer 45 meter uit in het niets en geeft je een fenomenaal uitzicht over onder andere de Eiger in de Jungfrauregio en de Jungfraujoch. Het uitzichtpunt bevindt zich pal naast het terras van Berggasthaus First, waar je terecht kunt voor een lekker hapje en drankje.

2. Bachalpsee      

De wandelroute naar de Bachalpsee is ongeveer 3 kilometer lang en vanwege de geringe hoogteverschillen geschikt voor het hele gezin. Je kunt, exclusief pauze en de nodige foto’s bij het meer, heen- en teruglopen in twee uur. Het beeld van het blauwe water en de hoge bergtoppen erachter levert een geweldig uitzicht op. 

Zonsopkomst Bachalpsee
© Naturescanner Gina
Deel op Pinterest

Wil je echt het mooiste moment meepakken? Overnacht dan bij Berggasthaus First en bekijk de zonsopgang bij de Bachalpsee. ’s Morgens is het vaak windstil, waardoor de bergtoppen reflecteren in het water. Een adembenemende ervaring!

3. Grosse Scheidegg

Een uitdagende wandelroute is die van First naar Grosse Scheidegg. Deze voert langs de Bachalpsee en de Hagelsee via Wart naar het eindpunt. Je bent 5 à 6 uur onderweg en je overwint flink wat hoogtemeters, wat het een pittige tocht maakt. 

Onderweg heb je de kans om marmotten en gemsen tegen te komen, dus hou je ogen (en oren) open! Eenmaal bij Grosse Scheidegg neem je de bus terug naar Grindelwald.

Andere activiteiten in Grindelwald

Naast wandelen kun je je in Grindelwald vermaken met nog veel meer avontuurlijke activiteiten.

1. First Flieger & First Glider

Hangend aan een kabel met 84 km per uur de berg af suizen? Dat kan met de First Flieger. Deze zipline bevindt zich vlak onder het bergstation First en het eindpunt ligt 800 meter lager bij Schreckfeld. Op de meeste stukken hang je 50 meter boven de grond, terwijl je uitkijkt op de bergwereld rondom de Jungfraujoch.

Naast de Flieger vind je de First Glider. Ook hier zweef je door de lucht, maar dan met zijn vieren tegelijk en in liggende stand. Hierbij word je vanaf het eindpunt van de Flieger eerst 800 meter achteruit omhoog gehesen. Daarna zoef je met ruim 83 kilometer per uur naar beneden. 

Zipline Grindelwald
© Naturescanner Gina
Deel op Pinterest

2. First Mountain Cart

Een leuke activiteit voor jong en oud is een ritje met een First Mountain Cart. Dit geeft je het idee van met een sleetje over een rodelpad naar beneden in de winter, maar dan in een soort van kart. De route voert vanaf Schrekfeld over een 3 kilometer lang bergpad naar beneden richting Bort. Zo ben je een stuk sneller beneden dan wandelend!

3. First Trottibike

Vanaf Bort kun je het laatste stuk richting Grindelwald met de gondel afleggen, maar ook per trottibike. Een soort kruising tussen een step, scooter en een fiets. Je staat rechtop op een brede plank en dankzij de brede banden rij je gemakkelijk het bergpad af. Je kunt ervoor kiezen om langzaam te gaan en te genieten van het uitzicht, maar op enkele stukken kun je ook flink wat snelheid maken. In ongeveer drie kwartier sta je beneden in het dorp.

4. Pfingstegg rodelbaan

Aan de andere kant van Grindelwald kun je met de Grindelwald-Pfingstegg kabelbaan de berg op. Deze brengt je naar 1391 meter hoogte. Naast wandelpaden vind je hier de Pfingstegg rodelbaan. Deze is 736 meter lang en legt een hoogteverschil af van 58 meter, wat maakt dat je een snelheid van wel 40 km per uur kunt behalen. Een echte adrenalinekick voor jong en oud!

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!