Ga naar content

Scandinavië

Scandinavië is met recht een van de mooiste regio's van Europa te noemen. De natuur in Noord-Europa is puur en ongerept en dankzij het wat koudere klimaat zoeken alleen natuurreizigers er hun heil. Op zoek naar de mooiste plekjes van Scandinavië!

Natuur in Scandinavië

De grote diversiteit aan natuurgebieden, van bossen en meren tot hoge bergen, zorgt voor een rijke fauna en flora. Het landschap in de Scandinavische landen is niet alleen voor dieren een paradijs, het is ook een walhalla voor wie actief wil zijn tijdens een vakantie.

dieren in Scandinavië
Deel op Pinterest

Met respect voor de natuur uiteraard! Wandelen, raften, vissen, het kan allemaal in de Nordics. Losse excursies zijn vaak al van tevoren te boeken, bekijk onze reistips.

Mooiste land Scandinavië

Wat is het mooiste land van Scandinavië en waar vind je de mooiste gebieden? Wie denkt dat de natuur in Scandinavië overal hetzelfde is, heeft het mis. Er is een grote verscheidenheid aan landschappen: van uitgestrekte merengebieden tot ruige bergen en fjorden. Eigenlijk is elk land in Noord-Europa anders en het is dus moeilijk te bepalen wat de mooiste vakantiebestemming in Scandinavië is. We geven een kort overzicht van het landschap per Scandinavisch land, op de informatiepagina's kan je meer lezen over de natuur, mooie foto's bekijken en leuke reistips voor de Nordics vergelijken.

1. Noorwegen

Voor velen is Noorwegen het mooiste Scandinavische land. Het is een groen en ruig gebied, met hoge watervallen, steile fjorden, uitgestrekte hoogvlakten en prachtige bergen. Er zijn veel mogelijkheden tot wandelen, fietsen, wildlife excursies en wintersport, dus het land is zowel in de winter als in de zomer een top vakantiebestemming in Noord-Europa. Lees meer over de mooiste plekken in Noorwegen.

Onze reistips voor Noorwegen

Onze 3 favoriete plekken in Noorwegen:

- Dovrefjell
- Lofoten
- Rondane

Mooiste landen Scandinavië
Deel op Pinterest

2. Zweden

Het landschap in Zweden is lieflijker dan in Noorwegen, maar misschien ook wat minder spectaculair. Het is vooral vlak, in het noorden loopt dit over in een bergachtig gebied. De natuur kenmerkt zich voornamelijk door uitgestrekte bossen en meren. Zweden is een ideaal land om te kajakken en een avontuurlijke vakantie met kinderen in het bos te beleven. Zweden is tevens de beste plek van Scandinavië om wilde dieren als elanden en beren te spotten. Lees meer over de mooiste plekken in Zweden.

Onze reistips voor Zweden

Natuur in Scandinavie
Deel op Pinterest

Onze 3 favoriete plekken in Zweden

- Blekinge
- Dalarna
- Zweeds Lapland

3. Finland

De meeste mensen reizen in de winter naar Finland, als het noorden bedekt is onder een wit laken van sneeuw. Het zuiden heeft echter ook mooie natuur te bieden. Zo zijn er talrijke merengebieden en kleine eilandjes met ongerepte bossen. In die bossen kan je vrij paddenstoelen en bessen plukken. Ook hier kan je beren observeren. Het landschap van Finland is grotendeels vlak, maar ook hier zijn er in het noorden meer bergen. Lees meer over de mooiste plekken in Finland

Natuurgebieden Scandinavie
Deel op Pinterest

Onze 3 favoriete plekken in Finland

- Zuiden van Finland
- Jyvässkylä
- Fins Lapland

4. Lapland

Voor velen is Lapland de favoriete plek in Scandinavië. In de winter kan je er bijzonder veel doen: bewonder het noorderlicht, neem deel aan tochten met de sneeuwscooter, husky's of ga sneeuwwandelen. Bekijk al onze tips voor reizen naar Lapland.

Onze reistips voor Lapland

Natuurreis Scandinavie
Deel op Pinterest

Onze 3 favoriete plekken in Lapland

- Salla
- Taivalkoski
- Ruka 

5. Denemarken

Denemarken is een overwegend vlak land en is een ideale bestemming om te fietsen. Bij de vele stranden kan je heerlijk uitwaaien en met de kinderen mag een bezoek aan Legoland uiteraard niet ontbreken. Lees meer over de natuur in Denemarken.

Mooiste plekken in Scandinavië ontdekken

Wie de mooiste gebieden in Scandinavië in 1 rondreis wil zien kan best een autorondreis of fly-drive in Noord-Europa maken. Diverse aanbieders bieden mooie rondreizen naar een of meerdere landen en avontuurlijke reizen in Scandinavië, kijk bijvoorbeeld bij Voigt Travel (Scandinavië Specialist), vraag een brochure aan bij Buro Scanbrit en bekijk onze overige tips voor een rondreis.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!