Ga naar content

Oost-Europa

De natuur in Oost-Europa is nog ongerept en bijzonder mooi. Daarom is een rondreis in Oost-Europa een aanrader voor wie houdt van natuur en onontdekte plekjes, weg van de massa toeristen die het zuiden van Europa opzoekt. Ontdek de mooiste plekjes in Oost-Europa en bekijk per gebied onze reistips voor een natuurvakantie.

Mooiste gebieden in Oost-Europa

Hoewel de natuur in de Oostbloklanden tal van natuurschatten en historische steden herbergt, weten veel mensen hier weinig van af. Wist je bijvoorbeeld dat je hier de oudste bossen van Europa vindt, prachtige gebergtes om te wandelen en vele bijzonder mooie grotten. Wat zijn de mooiste plekken in Oost-Europa? Hoe is de natuur en welke bezienswaardigheden zijn er?

Tips voor gave reizen in het oosten van Europa

Een overzicht en top 10 van mooie plekjes in Oost-Europa

Wil je meer weten over een specifieke bestemming? Op Naturescanner vind je informatie en reistips voor alle landen in Oost-Europa. En per gebied ook nog eens extra tips!

1. Bialowieza in Polen

Bialowieza in Polen kan je als natuurliefhebber niet missen. Het enige echte oerbos in Oost-Europa, het leefgebied van de wisent, de wolf, de lynx en vele andere wilde dieren.

2. Tatragebergte

Het Tatragebergte ligt op de grens van Polen en Slowakije: de ultieme vakantiebestemming voor wie wil wandelen in de bergen in Oost-Europa. Top bestemming voor avonturiers!

3. Durmitor

Durmitor Nationaal Park is een van de vele ongerepte en schitterende gebieden in Montenegro, het pareltje van de Balkan. Ervaar de echte wildernis van Europa.

4. Elbezandsteengebergte

Het Elbesandsteingebirge; fraaie rotsen in een uniek landschap op de grens van Duitsland en Tsjechië. Absoluut de moeite waard voor wie mooie natuur in Oost-Europa wil zien.

5. Reuzengebergte

Het Reuzengebergte in Tsjechië biedt bijzondere rotsformaties, met in de omgeving een groen heuvel- en berglandschap en weidse vergezichten. Ook voor wandelaars een must.

6. Sooma Nationaal Park in Estland

Estland heeft met het Sooma Nationaal Park zonder twijfel een van de mooiste nationale parken in Oost-Europa. Lees meer over deze mooie bestemming.

7. Slovenië

Slovenië mag zich wellicht het mooiste land van Oost-Europa noemen: prachtige natuur, tal van mooie bezienswaardigheden en veel outdoor activiteiten. 

Oost-Europa
Deel op Pinterest

8. Slowaaks Paradijs

Het Slowaaks Paradijs in Slowakije biedt een ijsgrot, mooie kloven, ravijnen, grotten, rivieren en watervallen en natuurlijk heel veel wandelpaden. 

9. Oostelijke Rodopen

De Oostelijke Rodopen, daar vind je het onbekende Oost-Europa. Pure, maagdelijke natuur in dit gebied op de grens van Bulgarije en Griekenland.

10. Karpaten

Roemenië heeft een verrassende veelzijdigheid aan natuurschatten: van de Karpaten tot de Donaudelta: top vakantiebestemming voor natuurreizigers.

11. Koerse Schoorwal

Litouwen heeft ook een aantal verrassende plekjes, zoals de Koerse Schoorwal: ideale bestemming voor een fietsvakantie.

Heb je al zin in een vakantie naar een van deze onbekende pareltjes in het oosten van Europa? Of heb je zelf nog leuke reisverhalen en tips voor onbekende plekjes in de Oostbloklanden? Deel dan hier je tips en ervaringen.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!