Ga naar content

Mooiste Nationale Parken in Europa

De natuur in Europa is zeer veelzijdig: geen continent op aarde heeft een zelfde diversiteit aan natuurgebieden en nationale parken. Europa heeft echter ook veel toeristen en de mooiste regio's zijn in de zomer vaak verzadigd door het massatoerisme. Wil je graag op vakantie op een rustige plek, waar niet te veel toeristen komen, weg van de massa, zoek dan je heil op in een van onderstaande nationale parken.

Wat zijn de mooiste nationale parken in Europa?

Dat is een bijzonder moeilijke vraag, want je kan zelfs per land al een Top 5 van mooiste nationale parken maken. Wil je meer weten over de natuur in één specifiek Europees land zoek dan zeker op onze site, wij hebben informatie over alle natuurparken. De nationale parken in Zweden, Finland, Noorwegen, IJsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Portugal kunnen allen wedijveren om de mooiste parken van Europa. Op NatureScanner zien we natuurlijk wel wat populaire en veel bezochte nationale parken voor natuurliefhebbers zijn, en op basis hiervan hebben we een Top 10 mooiste nationale parken in Europa samengesteld.

Top 10 nationale parken in Europa

De top 10 van populaire en mooie nationale parken in Europa:
1. Plitvice Nationaal Park (Kroatië)


2. Ordesa y Monte Perdido (Spanje) 

3. Rondane Nationaal Park (Noorwegen)

4. Lake District (Engeland)

5. Triglav Nationaal Park (Slovenië) 

6. Peneda-Gerês (Portugal)


7. Nationaal Park Hohe Tauern (Oostenrijk)
8. Sächsische Schweiz (Duitsland)
9. Bialowieza Nationaal Park (Polen) 


10. Dartmoor Nationaal Park (UK) 

Er zijn uiteraard nog veel meer prachtige nationale parken in Europa. Scandinavië heeft het hoogste aantal nationale parken: Finland heeft er maar liefst 37, Zweden 28 en Noorwegen 36. Oostenrijk heeft 7 nationale parken, Kroatië 8,  Frankrijk 10, Duitsland telt er 14 en Griekenland 10. Italië heeft wel 24 nationale parken.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!