Ga naar content

Nationale parken in Nederland

Natuur in Nederland - In druk bevolkt Nederland is nog weinig plaats over voor de natuur. Dat is wat veel mensen misschien wel terecht denken. Toch zijn er meer dan 20 nationale parken in Nederland, die stuk voor stuk het bezoeken waard zijn. Wat is het mooiste nationaal park van Nederland? Alle streken in Nederland hebben hun eigen kenmerken, ze zijn allen een bezoekje waard!

Mooie Nationale Parken in Nederland

NatureScanner heeft tijdens uitstapje in eigen land heel veel informatie verzameld over alle Nationale Parken in Nederland en de meeste parken hebben we dus ook zelf bezocht. We kunnen maar een ding zeggen: we waren zeer enthousiast én verrast over de vele mooie gebieden die er dicht bij huis te vinden zijn.

Op alle onderstaande pagina's geven we beknopte informatie over ieder bijzonder nationaal park in Nederland, over de planten en dieren, de bereikbaarheid en bezoekerscentra en enkele leuke natuurfoto's. Daarbij tonen we ook nog tips voor arrangementen, uitstapjes en weekendjes weg, om de natuur in de omgeving optimaal te beleven: sfeervolle hotels en vakantiehuizen of excursies in de natuur, zoals meerdaagse fietstochten en wandelarrangementen in de Nederlandse nationale parken.

Klik op onderstaande links om meer te lezen over de mooiste nationale parken in Nederland

Wat te doen in de Nationale Parken in Nederland?

Fietsen, wandelen, kanoën, mountainbiken, paardrijden en vogelexcursies, dit zijn slechts een aantal van de vele activiteiten die je kan doen om de grote verscheidenheid aan natuur en diersoorten in de nationale parken van Nederland te ontdekken. De meeste mensen kiezen er voor om te wandelen, want er is een uitgebreid netwerk aan mooie paden in de natuurgebieden.

Bekijk zeker onze reistips, want er worden leuke uitstapjes en excursies georganiseerd in Nederland. Of je kan natuurlijk ook op zoek naar een huisje midden in de natuur, om eens even helemaal niets te doen!
Bekijk ook onze tips voor Bijzondere overnachtingen in Nederland.

Toetreding nieuwe Nederlandse gemeenten

En met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba kreeg Nederland er indrukwekkende natuurgebieden bij. De natuur op de eilanden is uniek. Door deze wijzigingen neemt de Nederlandse biodiversiteit met zo'n tienduizend soorten toe: 200 soorten zijn uniek in de wereld, waarvan er helaas 100 soorten met uitsterven worden bedreigd.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!