Ga naar content

Verenigd Koninkrijk

Een vakantie in de natuur van het Verenigd Koninkrijk staat vrijwel altijd voor wandelen, fietsen en veel buiten zijn, dit alles in een landschap van vredige heuvels, landelijke dorpjes en door stenen muurtjes omheinde weilanden.

Rondreis Verenigd Koninkrijk

Er zijn veel opties voor een mooie rondreis in het Verenigd Koninkrijk. Met of zonder kinderen is er van alles te doen en te zien. Je kan een natuurreis maken, waarbij de nadruk ligt op wandelen of fietsen in de natuur van Groot-Brittannië. Na een flinke dag stappen is het heerlijk om uit te rusten in een English pub met een verfrissende pint of Lager.

Met kids kan je gaan kijken naar schapen scheren of samen gaan paardrijden. Het Verenigd Koninkrijk beslaat een groot oppervlakte. Wie een natuurreis naar de UK wil maken, moet dus eerst goed bedenken welke gebieden hij of zij wil zien tijdens een rondreis.

Natuurgebieden in het Verenigd Koninkrijk

Wat zijn de mooiste natuurgebieden en waar kan je veel cultuur zien tijdens een rondreis in het Verenigd Koninkrijk? Populair zijn de exotische kusten van Cornwall in het zuidwesten, de mysterieuze bossen van Dartmoor, de meren van het Lake District, de groene natuur van Schotland en het mystieke Wales. Bekende natuurgebieden in het Verenigd Koninkrijk zijn Cairngorms National Park, Dartmoor, Lake District, Exmoor Nationaal Park, New Forest, Peak District, Snowdonia in Wales en het Yorkshire Dales National Park. Lees meer over de natuur in Engeland (Centrale en zuidelijke deel van de UK), Schotland (het Noorden), Wales (het Westen) en Noord-Ierland:

1. Natuurvakantie Engeland

Eigenlijk kun je elk jaar wel op vakantie in Engeland, want de mogelijkheden om de natuur te verkennen zijn onbegrensd. De meeste mensen maken een citytrip naar Londen en zijn zich helaas niet bewust van de prachtige natuur die het zuiden van het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft. Zowel het zuiden als het noorden van Engeland biedt een prachtig en gevarieerd landschap. Tal van nationale parken en natuurgebieden verspreiden zich over het land.

Het Lake District met haar glinsterende meren bijvoorbeeld is een mekka voor natuurfotografen en wandelaars, Cornwall in het zuiden van Engeland heeft een fantastische kust met subtropische planten, de zuidkust staat bekend om de witte krijtrotsen en fossielen, in Peak District treedt men in de sporen van Robin Hood en Northumberland is een onbekend en ongerept gebied nabij Schotland. Wat vooral kenmerkend is tijdens een natuurvakantie in Engeland, is dat steeds wederkerend rustgevende gevoel... de schaapjes, de stenen muurtjes en de groene hellingen hebben iets betoverends. Lees meer over een natuurvakantie in Engeland.

2. Natuurreis Schotland

Een vakantie in Schotland is iets wat je moet ervaren. De betoverende groene natuur, de hoge bergen, de prachtige kasteelruïnes en de mysterieuze sfeer van mythes en legendes overheersen dit natuurrijk gebied. Een natuurreis op de motor, met een huurauto of met de rugzak, alles is mogelijk in de prachtige hooglanden.
Lees meer over een natuurvakantie in Schotland.

Mooiste landen Verenigd Koninkrijk
Deel op Pinterest

3. Natuurvakantie Wales

Ook Wales is een fantastische bestemming voor een weekje weg in het Verenigd Koninkrijk. De bergen van Snowdonia en het glooiende landschap in het zuiden vormen een geschikt kader voor een wandelvakantie. Bekijk onze tips over de mooiste plekken in Wales.

4. Natuurvakantie Noord-Ierland

In Noord-Ierland rijd je met een huurauto langs grillige kustlijnen en aparte natuurfenomenen. De Giant's Causeway bijvoorbeeld, met haar mooie basaltzuilen. Meer weten over de natuur in dit deel van het Verenigd Koninkrijk?
Bekijk onze tips voor een rondreis in Noord-Ierland.

Vakanties in het Verenigd Koninkrijk zijn zeer divers. Van stille meren tot hoge bergen, van ruige kustlijnen tot witte zandstranden en van hippe steden tot lieflijke weilanden. De goedkoopste vakantie is de reis die je zelf samenstelt. Bekijk dus snel onze tips voor het boeken van een fly-drive of hotelvakantie in Groot-Brittannie, weg van de massa, dicht bij de natuur.

5. Kanaaleilanden

Hoewel de Kanaaleilanden geen deel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk, zijn Jersey en Guernsey wel Brits Koonbezit. De eilanden kennen een mild klimaat en hebben een ruige kust, goudgele zandstranden en een groen, heuvelachtig binnenland.

Wandelparadijs

Alle gebieden in het Verenigd Koninkrijk zijn mooi om te wandelen, elke streek heeft weer zijn eigen charme en kenmerken. Bekijk onze tips over wandelen in Groot-Brittanië.

Beste reistijd Verenigd Koninkrijk

Wat is de beste periode voor een rondreis in Groot-Brittannië? De beste maanden om te reizen naar het Verenigd Koninkrijk zijn mei en juni, september. Het is dan minder druk dan in de zomermaanden juli en augustus en de temperaturen zijn over het algemeen nog aangenaam.
Wil je meer weten over een vakantie in het Verenigd Koninkrijk? Bestel dan nu de gratis brochure van Buro Scanbrit.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!