Ga naar content

Kanaaleilanden

UK - Een natuurrijke, rustige vakantiebestemming, op slechts enkele uren rijden vanaf Nederland en België, waar weinig mensen aan denken, dat zijn de Kanaaleilanden. Ontdek de mooiste plekjes van Jersey en Guernsey, ga wandelen en fietsen en heerlijk uitwaaien op de mooiste Kanaaleilanden.

Mooiste Kanaaleiland?

Wat is het mooiste eiland van de Kanaaleilanden? Elk eiland heeft zijn eigen charme en eigenlijk is een vakantie waarbij je gaat eilandhoppen een aanrader. Het is mogelijk een rondreis op de Kanaaleilanden te boeken waarbij je de verschillende eilanden bezoekt.

Vakantie Kanaaleilanden

Een vakantie op de Kanaaleilanden is perfect te combineren met een natuurreis in Normandië. De twee grote eilanden van de Kanaaleilanden zijn Jersey en Guernsey, dit laatste eiland heeft zelf nog wat kleinere eilanden. Jersey en Guernsey behoren niet tot het Verenigd Koninkrijk, maar zijn zelfstandige leden van het Britse Gemenebest. De Chausey eilanden behoren dan weer toe aan Frankrijk.

1. Jersey

Waar kan je best op vakantie op de Kanaaleilanden? Waar vind je mooie natuur? Op beide eilanden is het goed vertoeven. Het grootste eiland is Jersey. Dit ligt op 22 kilometer verwijderd van de Franse kust, nabij Saint Malo. Men spreekt hier Frans. Het eiland is ruig, maar groen: de golvende heuvels zijn begroeid met struiken en bossen, waar je uitstekend in kunt wandelen. De kustlijn is grillig met prachtige baaien, zandstranden en kiezelstranden. Jersey heeft een prachtige bloemengroei. In augustus vindt jaarlijks een bloemencorso plaats en daarom is het voor velen de beste reistijd voor een vakantie Jersey. Daarnaast zijn er verscheidene bezienswaardigheden zoals musea, ruïnes, lavendelkwekerijen en vuurtorens. De beste tijd om de kanaaleilanden te bezoeken is de zomer, de rest van het jaar is het er regenachtig. Wandelen en fietsen, bloemen fotograferen en vogelspotten (papegaaiduikers en stormvogels) zijn de belangrijkste activiteiten op het eiland.

2. Guernsey

Op Guernsey spreekt men Engels. De natuur is er adembenemend en je kunt tijdens een vakantie op Guernsey ten volle genieten van het buiten zijn. Langgerekte witte zandstranden liggen verscholen tussen torenhoge kliffen. De zee is er azuurblauw en leent zich ook uitstekend voor watersporten, surfen, duiken, zeilen en varen met een yacht. St Peter Port is een leuk stadje om te overnachten. Het binnenland van Guernsey is lieflijker dan de ruige kust. Er groeien wilde orchideeën. Wie van natuur houdt, zal een vakantie op Guernsey waarderen.

Sinds 2019 kan je vliegen van Groningen Airport Eelde naar Guernsey. 

3. Sark

Waar vind je nog een eiland met ongerepte natuur in Europa? Sark is een bijzonder eiland voor wie op zoek is naar een natuurreis dicht bij huis, weg van de massa. Het unieke van dit eiland is dat er geen auto's mogen rijden. Daardoor hoor je alleen het geluid van de zee en de vogels en misschien een enkele wandelaar. Het eiland is opgesplitst in twee delen, Little Sark en Big Sark. Ze worden verbonden met elkaar door de landengte La Coupée. Hou je niet van wandelen, dan kan je ook nog het eiland verkennen met paard en kar.

4. Herm

Herm is een zeer klein eiland op twintig minuten varen van het eiland Guernsey. Ook dit kleine eiland is ideaal voor een zeer rustige vakantie.

5. Alderney

Alderney wordt wel eens het Gibraltar van de Kanaaleilanden genoemd vanwege de noordelijke ligging van dit eiland, maar misschien ook wel omwille van het eigenzinnige karakter. De cultuur op dit eiland is bijzonder: prachtige forten en verdedigingstorens nodigen uit tot een bezoek.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!