Ga naar content

Cotswolds

Mooiste plekken in Engeland - In het midden van Engeland ligt een heuvelachtig gebied met een bijzonder mooie natuur en pittoreske architectuur, de Cotswolds. Een Engelse streek die vaak en graag bezocht wordt voor haar mooie dorpen en prachtige wandelroutes.

Dorpjes in de Cotswolds

Tussen Oxford, Stratford-upon-Avon en Bath tref je de English countryside bij uitstek. Vele huisjes in de karakteristieke dorpen hebben honingkleurige, met kalksteen afgewerkte muren en daken. Deze wordt al eeuwenlang uit de steengroeven in de regio gewonnen. Een van de oudste plaatsjes is Stow-on-the-Wold: er zijn hier zelfs archeologische vondsten uit de IJzertijd. Een andere bezienswaardigheid is het dorp waar Shakespeare geboren is, Stratford-upon-Avon. Historische gebouwen zijn onder meer Sudeley Castle in de buurt van Winchcombe, de Abdij van Hailes en de grafkamers van Belas Knap. De mooie stad Bath biedt tal van Romeinse bezienswaardigheden.

Tips vakantie Cotswolds

Natuur in de Cotswolds

De Cotswolds is een heuvelrug (de Cotswold Edge) in de omgeving van Bristol in het westen van het land. Het landschap bestaat voornamelijk uit graslanden met enkele bossen. Het gelijknamige natuurgebied, de Cotswolds, is 2038 km² groot en is geclassificeerd als de grootste Area of Outstanding Natural Beauty in Groot-Brittanië.

Wandelen in de Cotswolds

Cotswolds is een van de gebieden met de best bewegwijzerde wandelroutes in Engeland! Een wandelvakantie voert je mee naar een ver verleden, door de Romeinse en Georgische geschiedenis. Wandel over glooiende heuvels en door oude beukenbossen, struin langs middeleeuwse abdijen en historische dorpen.
De Cotswold Way is een 164 km lang langeafstandspad door de regio en bestaat vooral uit makkelijke, uitstekend gemarkeerde paden met prachtige vergezichten vanaf de uitkijkpunten. De route voert van Chipping Campden naar Bath. Onderweg is het heerlijk vertoeven in een van de historische dorpjes.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!