Ga naar content

Cotswolds

Mooiste plekken in Engeland - In het midden van Engeland ligt een heuvelachtig gebied met een bijzonder mooie natuur en pittoreske architectuur, de Cotswolds. Een Engelse streek die vaak en graag bezocht wordt voor haar mooie dorpen en prachtige wandelroutes.

Mooiste plekken Cotswolds

De Cotswolds is een regio met een perfecte combinatie van cultuur en natuur. Een van de mooiste nationale wandelroutes van Engeland slingert zich een weg door het gebied. Treed in de voetsporen van Romeinen en Koningen, langs in leisteen gebouwde dorpjes en heuvels met verreikende uitzichten.

1. Dorpjes in de Cotswolds

Tussen Oxford, Stratford-upon-Avon en Bath tref je de English countryside bij uitstek. Vele huisjes in de karakteristieke dorpen hebben honingkleurige, met kalksteen afgewerkte muren en daken. Deze wordt al eeuwenlang uit de steengroeven in de regio gewonnen.

Mooiste plekken Cotswolds
© England's National Trails
Deel op Pinterest

Chipping Campden is een van de meest bezochte plaatsen en is ook het vertrek- of eindpunt van de Cotswold trail. Een van de oudste plaatsjes is Stow-on-the-Wold: er zijn hier zelfs archeologische vondsten uit de IJzertijd. Een andere bezienswaardigheid is het dorp waar Shakespeare geboren is, Stratford-upon-Avon.

2. Cultuur in de Cotswolds

Historische gebouwen zijn onder meer Sudeley Castle in de buurt van Winchcombe, de Abdij van Hailes en de grafkamers van Belas Knap. De mooie stad Bath biedt tal van Romeinse bezienswaardigheden, waaronder historische baden. Bewonder ook de glas-in-lood ramen in Bath Abbey en ga heerlijk struinen in musea in deze culturele stad. 

Natuur en cultuur in de Cotswolds
Deel op Pinterest

Belangrijke culturele bezienswaardigheden:
- Chipping Campden
- Stratford-upon-Avon
- Sudeley Castle met kasteeltuinen
- Hailes abdij
- Tyndale Monument
- Belas Knap grafkamers
- Romeinse baden in Bath
- Bath Abbey

3. Natuur in de Cotswolds

Voor natuurliefhebbers is het een heerlijke regio om te wandelen. De Cotswolds is eigenlijk een heuvelrug (de Cotswold Edge). Het landschap eromheen bestaat voornamelijk uit graslanden met enkele bossen. Het gelijknamige natuurgebied, de Cotswolds, is 2038 km² groot en is geclassificeerd als de grootste Area of Outstanding Natural Beauty in Groot-Brittannië.

Wandelen in de Cotswolds

Cotswolds is een van de gebieden met de best bewegwijzerde wandelroutes in Engeland! Een wandelvakantie voert je mee naar een ver verleden, door de Romeinse en Georgische geschiedenis. Wandel over glooiende heuvels en door oude beukenbossen, struin langs middeleeuwse abdijen en historische dorpen. 

De Cotswolds Way, een van England's National Trails, is een 164 km lang langeafstandspad door de regio. Het bestaat vooral uit makkelijke, uitstekend gemarkeerde paden met prachtige vergezichten vanaf de uitkijkpunten. De route voert van Chipping Campden naar Bath. Onderweg is het heerlijk vertoeven in een van de historische dorpjes.

Geen zin om te wandelen, huur dan een auto en maak een rondreis in de Cotswolds. Op welke manier je de regio ook verkent, het is er heerlijk vertoeven in de vele historische dorpen en prachtige natuur.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!