Ga naar content

Peak District in Engeland

Mooie plekken Verenigd Koninkrijk - Het Peak District National Park ligt op 50 km ten Westen van Nottingham, ingesloten tussen Sheffield en Manchester. Wij raden aan om minstens een weekje vakantie te nemen om het Peak District en de natuur in de omgeving van Nottingham te verkennen. Het Peak District is razend populair bij natuur- en wandelliefhebbers. Het landschap met haar prachtige vergezichten diende als filmlocatie voor de Robin Hood film.

Peak District Engeland

Peak District is een van de meest bezochte Nationale Parken wereldwijd. Met name de Engelsen zelf hebben een voorliefde voor de prachtige natuur in het gebied. Als je de massa's mensen voor lief neemt en vooral oog hebt voor de mooie natuur, dan staat je een schitterende vakantie in Engeland te wachten! Het natuurgebied is een trekpleister voor liefhebbers van wandelen, bergbeklimmen, speleologie, fietsen, paardrijden en watersport.

Mooiste plekken in het Peak District

Wat zijn de voornaamste bezienswaardigheden en mooie plekken in Peak District? Wat zijn leuke activiteiten?

1. Dark Peak en White Peak

Het Peak District bestaat uit twee gebieden: Dark Peak in het noorden en White Peak in het zuiden. In het zuidelijke gedeelte wonen de meeste mensen, het noordelijke gedeelte bestaat uit uitgestrekte heidegebieden.

2. Grotten

In White Peak bevinden zich vele ondergrondse systemen; ruim 100 grotten en oude mijnen vormen een leuke uitdaging voor avonturiers. In Poole's Cavern vind je de langste stalagtiet van Engeland en in de Speedwell Grot in Castleton kun je met een bootje door de grot varen tot bij een ondergronds meer.

3. Padley Gorge

De Padleykloof is een diepe, maar smalle vallei, gelegen tussen het dorp Grindleford en de A6187. De Burbage Brook is een riviertje dat door Padley Gorge stroomt. Oude bruggetjes en met mos begroeide boomtakken en rotsblokken vormen het beeld bij de rivier. Padley Gorge is een populair gebied om te wandelen in Peak District. Vanaf  het station in Grindleford vertrekken diverse routes. Ten noorden en ten oosten van de kloof vind je steencirkels (Stoke Flatt Circle) en prehistorische vondsten. 

Deel op Pinterest

Wandelen Peak District

Wandelen in het Peak District is enorm populair. De Robin Hood trail is een toeristische autovakantie en wandelroute. De route voert je langs Nottingham Castle, Thieves Wood, het Sherwood Forest en andere bezienswaardigheden van het Peak District. In het Sherwood Forest nabij Mansfield vind je, naast een permanente tentoonstelling over Robin Hood, alles over het ecologische belang van het woud. De wandelpaden lopen kriskras tussen oude eikenbomen tot bij de 1000 jaar oude boom de Major Oak. Deze eik heeft een enorme omtrek en takken tot wel 30 meter lang. In augustus vindt hier jaarlijks een festival plaats met een middeleeuws tentendorp.

© England's National Trails
Deel op Pinterest

Verder vind je in het Peak District ook nog het beroemdste nationale wandelpad van Engeland: de Pennine Way. Dit pad begint in Edale in het Peak District en voert met haar 436 km helemaal via de Yorkshire Dales en Northumberland naar Schotland.

Een andere populaire wandelroute in het Peak District is de Limestone Way.

Bergbeklimmen in Peak District

Ook voor de meest avontuurlijke reiziger is Peak District een walhalla: van over de hele wereld komen rotsbeklimmers naar het Peak District. Bekende rotswanden als Stanage Edge en Millstone Edge in het Dark Peak gebied vormen een enorme uitdaging voor de klimmers.

Vakantie Peak District boeken

Tip: boek je vluchten online! Vliegtickets.nl toont overzichtelijk alle tarieven van luchtvaartmaatschappijen naar het Peak District, zodat je snel ziet wat het goedkoopste vliegticket naar Manchester is.

Een hotel in Manchester, een bed and breakfast in Sheffield of een accommodatie in de buurt van Peak District? Boek je hotel in Derbyshire bij Booking.com.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!