Ga naar content

Fietsen in Peak District

Fietsen in Engeland - Het Peak District heeft niet veel vlakke routes, toch zijn er voldoende paden en wegen te vinden voor elk niveau en ieder type fietser.

Mooie fietsroutes in Peak District

Met kinderen is de Monsal Trail een aanrader en de echte die hard kan de bergen van het nationale park bedwingen. Enkele tips voor mooie fietsroutes in Peak District:

1. Monsal Trail

Monsal Trail in het centrale deel van Peak District is een van de bekendste fietsroutes. Je fietst door 6 tunnels met een gemiddelde lengte van 400 meter. Het gerenoveerde station en café in Millers Dale zijn een perfecte tussenstop.
Fietsen door de iconische tunnels is vooral populair onder gezinnen met kinderen. De laatste trein reeds meer dan 60 jaar geleden over deze oude spoorwegtunnels van de Midland Railway. De route voert ca 10 km tussen Blackwell Mill (Chee Dale) en Coombs Road (Bakewell). Breng zeker een bezoekje aan het oude bakkerijtje en de oude markthal in Bakewell. 

Fietsen Peak District
Deel op Pinterest

Andere bekende fietsroutes zijn de High Peak Trail, de Manifold en de Tissington Trail in het zuiden, en Longdendale Trail en de Kinder Loop in het noorden.

Fietsverhuur is op diverse plekken te vinden (Bakewell visitor centre, North Lees campsite, Upper Derwent visitor centre, Edale visitor centre…). Check vooral de bezoekerscentra mocht je niks vinden.

2. Pennine Cycle Way

Een van de bekendste wandeltochten in de regio is de Pennine Way. Wat velen niet weten, is dat je ook kunt fietsen over deze "ruggengraat van Engeland". Nergens anders in het land vind je zoveel mooie panorama's, stille paden en uitgestrekte natuur. 

De fietsroute is uitdagend. In de avond plof je ongetwijfeld uitgeput neer op je bed, maar in de ochtend zal je vol frisse moed weer beginnen aan een nieuwe fietsdag. Na elke heuvel en elke bocht word je beloond met waanzinnige uitzichten en dat 560 kilometer lang.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!