Ga naar content

Natuur bij Londen

Vakantie Engeland - Iedereen zou eens een bezoekje moeten brengen aan de wereldstad Londen. Ook al ben je een natuurmens in hart en nieren, het is alsnog heerlijk om te struinen door deze indrukwekkende stad. En… de natuur is verrassend dichtbij!

Stedentrip Londen

Een stedentripje Londen combineer je heel makkelijk met een natuurreis. Paar dagen Londen, paar dagen in de Engelse natuur. De groene stadsparken en tuinen van Londen spreken al tot de verbeelding, maar reis je iets verder van het centrum dan kom je al snel in een oase van rust. Wij hopen je in dit artikel te inspireren voor een mooie reis naar Londen en omstreken.

Met meer dan 3000 parken en groene gebieden mag Londen met recht een groene stad genoemd worden.

Natuur in en rond Londen

Laat je verrassen door de natuurlijke schoonheid ín en net buiten Londen. Wij geven je enkele van de mooiste natuurgebieden rond de miljoenenstad:

1. Parken in Londen

De natuur begint al in de stad zelf. Londen heeft maar liefst 3000 prachtige parken die je zullen verbazen met hun bloemen, planten en wildlife. Het is onmogelijk om alle parken uit te lichten dus hieronder vind je een greep uit de leukste parken in Londen:

  • Hyde Park. Een van de Royal Parks. Zeer geliefd om te wandelen, fietsen, hardlopen, skaten en dankzij het Serpentine meer ook om te varen.
Parken in Londen
Deel op Pinterest
  • Green Park. Het kleinste Royal Park. Bekend om zijn mooie lanen en karakteristieke groen-witte ligstoeltjes. De plek om te relaxen op warme dagen.
  • Regent’s Park. Enorm stadspark met bloemperken, tuinen, lanen en de London Zoo. Ook bekend om zijn openluchttheater.
  • Primrose Hill. Grenzend aan Regent's Park ligt Primrose Hill, een park met uitzicht op de skyline van Londen. Bekende plek om de zonsondergang te kijken. Wij spotten hier zelf een vos!
  • St James’ Park. Staat bekend om zijn eekhoorns. Hier vind je ontelbaar veel, redelijk tamme eekhoorns die je kan voeren. Geef ze enkel pinda's en geen troep. Opvallend: er leven ook enkele pelikanen in het park!
  • Kew Gardens. De botanische tuin van Londen. Altijd goed voor de mensen die geïnteresseerd zijn in flora.
  • Kyoto Garden. Deze Japanse Tuin ligt in Holland Park en is een must see. Zeker in voor- en najaar. In het voorjaar pronkt de bloesem en in het najaar spatten de herfstkleuren er vanaf.

2. Epping Forest

Zin in een boswandeling? Ten noorden van Londen ligt het Epping Forest. Een heerlijk bosgebied om te struinen over slingerpaden, langs vijvers en tussen de loofbomen door. Hier heb je kans om damherten en vogels te spotten en kom je even bij van de hectiek van de stad. Ook met de mountainbike is het hier heerlijk. Zeker in het najaar is Epping Forest prachtig dankzij de herfstkleuren aan de bomen.

Natuurgebieden Londen
Deel op Pinterest

3. Windsor Great Park

Op ongeveer een uur rijden ten westen van Londen ligt dit koninklijk park dat gekenmerkt wordt door lange lanen, kleurrijke tuinen, bossen, herten en een berg geschiedenis. Hier ben je echt even in contact met de natuur op steenworp van Londen. Lekker struinen door de bloemrijke tuinen, wandelen over bospaden en op bezoek bij de edelherten in het hertenpark.

Windsor Great Park
Deel op Pinterest

4. Chiltern Hills AONB

AONB staat voor Area of Outstanding Natural Beauty. Dit is een veelvoorkomende term voor natuurgebieden in Engeland. Ze hebben dezelfde beschermde status als nationale parken. Je kan je voorstellen dat deze natuurgebieden een must see zijn voor de natuurliefhebber. Chiltern Hills ligt ten noordwesten van de stad en is een gebied met schilderachtige heuvels, beboste valleien, oude bossen en charmante dorpjes die zich vermengen met het landschap.

Natuur bij Londen
Deel op Pinterest

Het Chilterns AONB is doordrenkt van geschiedenis en heeft kronkelende paden die leiden naar historische landhuizen, middeleeuwse kerken en prehistorische overblijfselen. Het Chilterns AONB biedt een oase van rust en natuurlijke pracht op steenworp van Londen. Je bereikt Chiltern Hills in zo'n 1,5 uur rijden vanuit het stadscentrum.

5. Surrey Hills AONB

Net ten zuidwesten van Londen ligt Surrey Hills, een prachtig heuvelachtig gebied met krijtheuvels en eindeloze opties voor wandelaars en fietsers. De combinatie van bos, heide, open velden en uitkijkpunten (zoals Box Hill) maakt een bezoek aan Surrey Hills AONB super afwisselend. Je kan zelfs een deel van de North Downs Way lopen, een pelgrimspad. Makkelijk: er zijn bus- en treinverbindingen vanaf de luchthaven van Londen naar Surrey Hills.

Surrey Hills AONB
Deel op Pinterest

6. Londen en Zuid-Engeland

Vind je het niet erg om wat verder te reizen vanuit Londen en heb je de tijd? Dan is de combinatie met de natuur in Zuid-Engeland een hele leuke. Hier vind je enkele van de mooiste plekken in het land! Denk aan de ruige kusten van Cornwall, de Jurassic Coast in Dorset en het lieflijke Kent met zijn heuvellandschappen. Leuk voor als je een huurauto boekt en het niet erg vindt om enkele uren te rijden. Ook met de trein kan je veel plekken bereiken, Verdiep je in de mooiste plekken van Zuid-Engeland.

Hoe reizen naar Londen?

Londen is ontzettend goed bereikbaar, met diverse vervoermiddelen. Reis bijvoorbeeld duurzaam met de trein, kies voor de boot en neem je eigen auto mee. Wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan het reizen dan kan je rechtstreeks vliegen naar de Britse hoofdstad. Boek je vliegtickets naar Londen bij KLM.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!