Ga naar content

Risnjak Nationaal Park

Vakantie Kroatië - Hoge bergen, diepe valleien, prachtige bossen, watervallen en glasheldere rivieren kenmerken het landschap van het Risnjak National Park in het Gorski Kotar gebergte, een mooi natuurgebied in Kroatië.

Risnjak, een bijzonder natuurpark in Kroatië

Risnjak Nationaal Park bevindt zich in Gorski kotar, het meest beboste en bergachtige gebied van Kroatië, op ca. 15 kilometer inlands vanaf de Adriatische Zee. Het natuurpark omvat 63.5 km², met daarin ook het Snjeznik massief en de azuurblauwe bron van de rivier Kupa.

Mooiste plekken in Risnjak

Wat zijn de mooiste gebieden in Risnjak in Kroatië? Wie de mooiste plekjes van het nationaal park wil ontdekken, moet de wandelschoenen aantrekken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Risnjak zijn de berg Veliki Risnjak (de hoogste piek van het park), de Snjeznik (de tweede hoogste bergtop), de Guslica berg, de Leska wandelroute en de bron van de Kupa.

Wandelen in Risnjak National Park

Het Risnjak National park bevindt zich in de Kvarner en maakt deel uit van het meest beboste deel van Kroatië en heeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Er leven bruine beren, reeën, everzwijnen, wolven en steenmarters. Ook de lynx komt er voor, hoewel die enkele decennia geleden weer moest geherintroduceerd worden na een tijd uitgestorven geweest te zijn. Vogelliefhebbers kunnen diverse spechtensoorten en andere vogels spotten. In het gebied kan je prachtige wandelingen en meerdaagse trektochten maken.

Wandelen in Risnjak National Park
Deel op Pinterest

Tijdens het hiken kijk je uit over een uitgestrekt landschap van bergen en heuvels. Onder meer de route naar de Sloserov hut is een bekende tocht: deze hut bevindt zich op de zuidelijke zijde van de Veliki Risnjak, met 1528 meter het hoogste punt van het park. Guslica is een bergtop op 1490 meter hoogte en is bereikbaar met 1 uur wandelen vanaf Snjeznik. Platak is het bekendste wintersportgebied in Kroatië en bevindt zich op de tweede hoogste berg van het park. Bij het dorp Razloge kan je dan weer een wandeling maken naar de bron van de rivier de Kupa. Een half uurtje is het wandelen naar dit laagste punt van Nationaal Park Risnjak.

Risnjak National Park bezoeken

Risnjak ligt in het Gorski Kotar gebergte. Wanneer je het programma van reisorganisaties bekijkt zou het kunnen dat het er onder die naam in staat. Bekijk alvast onze tips voor een reis naar Risnjak. Het bezoekerscentrum van Risnjak ligt in Crni Lug, een plaatsje aan de oostelijke kant van het park. Hiervandaan vertrekken meerdere wandeltochten, zoals het Leska pad, een bekende 4,5 km lange wandeling.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!