Ga naar content

Raften in Nepal

Een trekking in Nepal combineren met extra avontuur? Wat dacht je van raften in Nepal? De rivieren van smeltwater uit de Himalaya zijn erg indrukwekkend. Wereldreizigers zeggen vaak dat Nepal de mooiste afvaarten ter wereld heeft; bulderende waterstromen doorkruisen een imposant bergachtig landschap en de bijzondere natuur in Nepal.

Waar raften in Nepal?

De Karnali is de langste rivier en een populaire rivier om te raften in Nepal. Het begint meteen met spannende stukken, waarbij de adrenaline door je lijf giert, het einde is rustiger. De hele tocht word je vervoerd door een van de mooiste landschappen ter wereld.

Raftexcursie Nepal
Deel op Pinterest

Maar er zijn nog meer goede rivieren om dit avontuur te evenaren, zoals de Trisuli. Imposante bergen, dichte jungle en savannes wisselen elkaar af tijdens het raften. Op de oevers zie je met een beetje kans neushoorns, olifanten en krokodillen. Een onvergetelijke excursie en een prachtige kennismaking met Nepal, maar dan op een andere manier!

1. Raften op de Karnali

Voor een echt white water avontuur op de Karnali moet je rekenen op 1 - 2 weken. Sommige mensen laten zich afschrikken door de rit en de afstand, wat erg jammer is, want dit is een van de mooiste activiteiten wereldwijd. Voor het deel op het water zelf reken je best op ongeveer een week, maar ook de reis naar de Karnali is al een avontuur op zich. 

Een lange busrit vanaf Kathmandu brengt je naar het afgelegen westelijke deel van Nepal, in de omgeving van Bardia Nationaal Park. Vanaf het bergdorpje Surkhet voert een tweedaagse trektocht door schitterende landschappen je naar Sauli, waar vandaan het nog 2 uur lopen is tot bij de Karnali rivier. Vanaf hier is de afstand over het water 180 km tot Chisopani, aan de noordkant van het Royal Bardia National Park.

Raften op de Karnali
Deel op Pinterest

De overweldigende stroomversnellingen maken net zo veel indruk als de adembenemende omgeving. Watervallen voeden de rivier en zijdelingse kloofjes lokken je om een kijkje te nemen in verborgen hoekjes. De Karnali is geschikt voor beginners en gevorderden. 

Er zijn enkele grote versnellingen, maar deze zijn redelijk makkelijk. Als je hier gaat raften, kan je de trip combineren met een bezoek aan Bardia national park en bespaar je reiskosten. Er komen hier weinig toeristen en het park is een stuk kleiner dan Chitwan NP, waardoor de kans op het spotten van olifanten, tijgers en neushoorns veel hoger is (ondanks het feit dat er minder dieren voorkomen).

2. Raften op de Trisuli

Trisuli, in het midden van het land, is Nepals populairste rivier om te raften. Dankzij de goede toegankelijkheid vanaf Kathmandu en Pokhara, betoverende valleien, veel uitzichtpunten, indrukwekkende kloven en stroomversnellingen is de Trisuli een ideale plek om Nepal vanaf het water te ontdekken. Er is maar ongeveer een halve dag nodig om het hele eind te raften. Er zijn spannende stroomversnellingen, maar ook rustige delen, waar je alle tijd hebt om te genieten van de mooie omgeving.

Zowel beginners als ervaren rafters zullen dit een topbestemming vinden. Vertrekpunt: Betrawati. Eindpunt: Narayanghat. De beste tijd om te raften op de Trisuli is van oktober tot mei. Bij Riksja kan je zelf je reis naar Nepal samenstellen door verschillende bouwstenen te combineren. Zij bieden een dagexcursie aan waarbij je gaat raften op de Trisuli. Kijk voor meer informatie over deze excursie op Riksja Nepal.

Wanneer raften in Nepal?

De beste tijd om te raften op de Karnali is maart, omdat het water dan de meeste uitdaging biedt. Lees tevens meer over raften in andere gebieden.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!