Ga naar content

Raften in Costa Rica

Costa Rica is een paradijselijk land om vanaf het water te verkennen: je kan er volop kajakken, kanoën, tuben en raften. Dat alles in een weelderige jungle omgeving vol wilde dieren!

Beste plekken raften in Costa Rica

White-water rafting neemt wereldwijd in populariteit toe, en dus ook in Midden-Amerika. Voeg daar een schitterend landschap aan toe van dichte jungle, het leefgebied van kapucijneraapjes, toekans en luiaards en het plaatje is compleet. Waar raften in Costa Rica? De twee beste plekken om te raften in Costa Rica zijn Turrialba en Puerto Viejo de Sarapiqui, niet te verwarren met Puerto Viejo de Talamanca. Het water van de Rio Pacuare is erg geschikt om te raften.

1. Raften in Sarapiqui

Een van de beste plekken om te raften in Costa Rica is het plaatsje Puerto Viejo de Sarapiquí in het noordoosten van het land. Hier vind je diverse aanbieders van excursies om te raften op de Rio Sarapiquí. Er worden nog tal van andere activiteiten georganiseerd, waaronder natuurtochten onder begeleiding van een gids. Een leuk plaatsje om te bezoeken!

2. Rio Pacuare

De Río Pacuare in Costa Rica wordt beschouwd als een van de vijf beste rivieren wereldwijd om te raften. Uitvalsbasis is de plaats Turrialba ten oosten van de hoofdstad San Jose. De rivier is er wild en oogverblindend mooi. De Rio Pacuare buldert door een aantal spectaculaire kloven, omgeven door dicht regenwoud. Tussen de stroomversnellingen door bevinden zich rustigere stukken, waar je de tijd hebt om te genieten van de geluiden in de omringende jungle, terwijl bontgekleurde vogels rakelings over het water vliegen. Naast de rivier torenen metershoge rotswanden loodrecht omhoog. Excursies om te raften op de Pacuare kunnen in het hele land geboekt worden of in Turrialba.

Beste tijd raften Costa Rica

Van november tot april is het droge seizoen in het land en dat is dus de beste periode voor wildwatervaren.

Wil je meer weten over de natuur en mooiste gebieden, bekijk dan onze tips voor reizen naar Costa Rica (met gedetailleerde info per natuurgebied).

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!