Ga naar content

Sarapiqui - vogelparadijs in Costa Rica

Costa Rica is een paradijs voor de vogelaar: de vele regenwouden en nevelwouden zijn de thuishaven van prachtige vogels, zoals de quetzal, kolibries, trogons, ara's en tal van andere bijzondere vogelsoorten.

Puerto Viejo de Sarapiqui

Een reis naar Puerto Viejo de Sarapiqui willen we even extra belichten. Sarapiqui ligt namelijk bij het biologische station La Selva. In de omgeving vind je ook de natuurgebieden Braulio Carrillo (nationaal park met ongerept regenwoud) en Rara Avis (een lodge in het nevelwoud). Tijdens een vogelreis in Costa Rica mogen La Selva en Sarapiqui niet ontbreken op het programma. Uiteraard kan je ook een gewone rondreis naar Sarapiqui boeken, vogels zal je toch zien!

Wat te zien in Sarapiquí?

Wat is er te beleven in Sarapiquí en wat is er te zien tijdens een excursie? Welke dieren komen er het meeste voor?

1. Vogels in la Selva Research Station

La Selva Research Station is één van de belangrijkste onderzoekscentra van Costa Rica en Latijns Amerika, gericht op tropische ecologie. In het gebied rond Sarapiqui leven zeer veel vogels, waaronder kolibries, zangers en tanagaren. Je kan tot drie soorten toekans verwachten, verschillende soorten tirannen, roofvogels, tot 3 soorten trogons, en met wat geluk krijg je zelfs enkele zeldzaamheden te zien zoals de buffon ara of bruine hokko.

Vogels in la Selva Research Station
Deel op Pinterest

2. Kikkers in Sarapiquí

Rond de lodge zijn trails uitgezet waar je op zoek kunt gaan naar kleurrijke pijlgifkikkertjes; zowel de Strawberry Poison Dart-frog (of Blue Jeans Poison Dart Frog) als de Black-and-green Poison Dart Frog kunnen gezien worden. Een gids is wel aanbevolen, zij zijn veel beter in het spotten van kleine dieren. 's Avonds bestaat er de kans om een roodoogmakikikker te zien, door zijn spectaculaire kleuren de meeste gefotografeerde kikker van de wereld! Ga goed voorbereid op kikker speurtocht en neem een kikkergids Costa Rica mee. 

Kikkers in Sarapiquí
Deel op Pinterest

3. Zoogdieren in Sarapiquí

Maar ook zoogdieren zijn goed vertegenwoordigd hier: zowel de 2-tenige als de 3-tenige luiaard komen er voor, halsbandpekaries (soort zwijntjes) zijn vrij algemeen en 3 soorten apen kunnen gespot worden. Met een gids kun je naar een maagdelijk stuk laagland regenwoud, waar je kan kennis maken met enorme woudreuzen, parasolmieren, termieten en wurgvijgen... 

Zoogdieren in Sarapiquí
Deel op Pinterest

Wat te doen in Sarapiquí?

Sarapiquí is niet alleen voor vogelaars een hoogtepunt van een reis naar Costa Rica. Je kan er deelnemen aan tal van leuke excursies. Er worden tours georganiseerd naar ecologische tuinen. In het Nature pavillion kan een gids je kikkers en vogels laten zien. Verder is het een van de beste plekken om te raften in Costa Rica en je kan er ook kanoën en zwemmen.

Lees meer over Monteverde en over natuur in Costa Rica.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!