Ga naar content

Jungle in Costa Rica

Costa Rica is één en al jungle. Zodra je de hoofdstad San José hebt verlaten, ben je meteen een met de natuur. Perfecte kegelvormige vulkanen steken trots met hun toppen boven het regenwoud uit. In het noorden, in het zuiden, in het midden of bij de kust, de jungle is in Costa Rica overal aanwezig.

Mooiste junglegebieden van Costa Rica

Wat zijn de mooiste gebieden met jungle? Hoe reis je zo veilig mogelijk door het land en waar moet je op letten in het oerwoud? Reizen in de jungle van Costa Rica is gemakkelijk. Overal zijn leuke accommodaties voorzien en waar nodig kan je altijd beroep doen op een gids. Je kan bouwstenen met gids van tevoren boeken in Nederland, of ter plekke bij een toeristisch bureautje. Wat zijn de hoogtepunten voor wie jungle in Costa Rica wil zien?

1. Corcovado

Corcovado National Park - Wie de echte jungle van Costa Rica wilt ervaren, moet enkele dagen doorbrengen in het zuiden van het land, in het Corcovado National Park, aan de Stille Oceaan. Ondanks het feit dat meer en meer toeristen hun weg weten te vinden naar Costa Rica, is Corcovado nog steeds zeer ongerept en heeft het gebied nog geen goede infrastructuur. Voor de wegen is een 4WD nodig en er zijn slechts een handvol hotels en hostels. Maar de natuur is er op zijn best. Als je individueel naar Costa Rica reist, kan je best ter plekke een excursie boeken. Met een gids kan je dan enkele dagen de jungle in trekken. Dit is aanbevolen, want meestal zien gidsen veel meer dieren dan je zelf kunt zien. Tijdens onze trektocht door de jungle in Costa Rica zagen we vele rode ara's, een tapir, een miereneter, vele apen, gifkikkers, krokodillen en tal van vogels.

2. Monteverde nevelwoud

Monteverde Costa Rica - Meer naar het noorden en een stuk toegankelijker is het nevelwoud van Monteverde. Hier is een betere infrastructuur aanwezig en een groot deel is al afgestemd op toeristen. Zo kan je canopy tours maken of een wandeltocht op hoogte maken over hangbruggen door het nevelwoud van Monteverde. Steeds op zoek naar de quetzal, een bontgekleurde vogel. Krijg je hem niet te zien, geen paniek. Vele andere dieren en fraai gekleurde vogels zullen wel je pad kruisen, vooral als je vroeg in de ochtend gaat. Wil je meer weten over dit gebied, lees dan extra informatie over een .

3. Manuel Antonio

Manuel Antonio - een populaire badplaats waar de jungle tot op het strand doorwoekert. De apen, ara's en andere dieren die het regenwoud bewonen komen dan ook echt tot op het strand. Met een gids kan je dit park goed verkennen. In de omgeving zijn talrijke leuke accommodaties en lodges voor wie een reis naar dit junglegebied op eigen houtje wil regelen. Maar Manuel Antonio staat ook zeer vaak op het reisprogramma van een georganiseerde reis in Costa Rica.

4. Sarapiqui

Sarapiqui in Costa Rica - In het noordoosten ligt een gebied, dat zijn inkomsten vooral haalt uit ananas-, suikerriet- en bananenplantages. Voor reizigers is Puerto Viego de Sarapiqui echter ook een aanrader: het omliggende oerwoud wemelt van de vogels. De natuur biedt een enorme biodiversiteit.

Rondreis in de jungle in Costa Rica

Zin gekregen om het oerwoud in Costa Rica te ontdekken? Wil je zelf een rondreis maken langs Manuel Antonio, Corcovado of Monteverde? Lees dan meer en bekijk alle reistips voor een junglereis in Costa Rica. Op onze algemene informatiepagina nemen we je mee op een natuurreis naar Costa Rica.

Dieren in de jungle

Benieuwd welke dieren er voorkomen in het regenwoud van Costa Rica? Het oerwoud herbergt een grote biodiversiteit en tijdens een junglereis kan je je verwachten aan tal van zoogdieren (waaronder apen, tapirs, zwijnen), bijzondere vogels, insecten, reptielen en amfibieën. Voor iedere dierensoort kan je een gidsje kopen in onze shop: bekijk onze gidsen Costa Rica.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!