Ga naar content

Corcovado National Park

Costa Rica - Reis met ons mee naar Corcovado National Park. Dit is het beste van Costa Rica! Ongerepte jungle vormt het mooiste gebied om te wandelen in Costa Rica en dieren te spotten. Ontdek een niet te missen nationaal park tijdens een rondreis in Costa Rica.

Corcovado Costa Rica

Het Corcovado natuurgebied ligt op de Osa Peninsula, een schiereiland in het uiterste zuiden van Costa Rica. Het nationale park strekt zich 50 km uit in zee en is groter dan de provincie Utrecht.

Natuur in Corcovado

Corcovado National Park is volgens National Geographic het meest intense biologische paradijs ter wereld. Het regenwoud is er immers nog vrijwel volledig ongerept: het is één grote brok jungle, rivieren, heuvels en rotsen. De toeristische voorzieningen zijn er miniem aanwezig.

Slechts enkele wegen doorkruisen het schiereiland en er is maar een kleine greep aan basic hotels en campings in Puerto Jimenez, Drake Bay of Carate. De enkele toeristen komen meestal voor een dag als excursie vanaf Manuel Antonio, Quepos en Uvita. Wij raden echter aan om enkele dagen te verblijven in dit aardse paradijs om het ultieme gevoel van een natuurreis te ervaren.

- Dieren in Corcovado

Welke dieren leven er in Corcovado? Rode ara’s, apen, luiaards, bladsnijmieren en, met een beetje geluk, een tapir of jaguar kruisen je pad tijdens een tocht in Corcovado National Park. Let wel op voor slangen en giftige kikkertjes, die zich vaak schuilhouden onder de bladeren van de bomen of de bladeren op de grond. Een wandelstok is geen overbodige luxe om de grond af te tasten en onaangename ontmoetingen te vermijden.

Ara
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Om precies te weten welke dieren er te zien zijn in Corcovado, raden we aan om een kijkje te nemen naar de natuurgidsen die wij verkopen in onze webshop. Naast wildlife komen ook in zee veel bijzondere dieren voor. Vanuit Corcovado vertrekken er dagelijks motorboten naar het Isla del Cano, een geweldig eiland om te duiken en te snorkelen. Wittip haaien, zeeschildpadden, grote scholen vissen en bontgekleurde kleinere visjes zijn hier met grote regelmaat te zien.

- Wandelen Corcovado

Het nationaal park is de plaats bij uitstek om te hiken in Costa Rica, van korte trips tot dagenlange trektochten. De beste periode om te wandelen in Corcovado is van december tot april. Vanaf het Sirena Ranger station zijn er drie lange hiking routes van respectievelijk 16, 18 en 23 km: van Sirena naar La Leona, naar Los Patos en naar San Pedrillo, maar vanaf alle ranger stations zijn ook korte dagtrips mogelijk.

Hiking Corcovado
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Vertrekpunten om te wandelen zijn Puerto Jimenez (goed te bereiken met een huurauto), Carate of Bahia Drake, van waaruit je met een boot naar Sirena vervoerd wordt. Wij raden aan om een persoonlijke gids mee te nemen tijdens het hiken, omdat de daartoe getrainde gidsen Corcovado National Park op hun duimpje kennen en dus weten waar er gevaren op de loer kunnen liggen in de jungle. De wandelpaden zijn primitief en de kans is groot dat je door modderige beken moet ploeteren of ondiepe rivieren moet oversteken. De ongereptheid van het gebied mag je zeker niet onderschatten.

Hoe reizen naar Corcovado National Park?

Hoe boek je een reis naar Corcovado? Naturescanner heeft vast de beste reisaanbieders verzameld, zodat je nog slechts een keuze hoeft te maken uit groepsreis of privéreis. Vind je geen geschikte individuele rondreis of groepsreis bij de door ons geselecteerde aanbieders, dan kan je nog altijd besluiten om op eigen houtje naar het Corcovado National Park te reizen. 

Mooie zonsondergang
Deel op Pinterest

Bahia Drake is te bereiken met een 4X4, maar bereid je voor op hobbelige en modderige wegen, met soms enge, houten bruggetjes. Althans zo was het toen wij er enkele jaren geleden waren. Ook kan je met de boot opgehaald worden door een hoteleigenaar, maar dit dien je van tevoren af te spreken. In het dorp zijn slechts enkele, maar (prijzige) hotels, dus vroeg boeken is een must.

Zelf naar Corcovado reizen

De prijs van vliegtickets verschilt per periode en per luchthaven van vertrek, dus het is niet echt te zeggen met welke maatschappij je het goedkoopst kan vliegen. Op verschillende plekken kan je een auto huren. Kijk voor de beste deals op Sunny Cars.

Vanaf San Jose kan je prima zelfstandig naar Corcovado reizen. Verscheidene hotels bevinden zich bij het strand, kijk eens op Booking.com naar de mogelijkheden. Stap 's ochtends de deur uit, meteen op een zandstrand, met achter je de geluiden van de jungle. Je kan ook een vakantie samenstellen met bouwsteen, zoals de excursie bouwsteen naar Corcovado van Riksja Costa Rica.

De temperaturen kunnen flink oplopen en het zuiden van Costa Rica staat ook bekend om de grote hoeveelheden insecten. Het is dus aanbevolen om water, anti insectenspray en regenlaarzen mee te nemen. De kleine ongemakjes zullen echter de pret van dit authentiek bewaarde regenwoud niet bederven. Geniet van deze bijzondere natuur in het zuiden van Costa Rica.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!