Ga naar content

Tortuguero in Costa Rica

Waar kan je schildpadden in Costa Rica zien? Wil je een uniek en bijzonder natuurspektakel meemaken, dan is een reis naar Tortuguero National Park een absolute aanrader!

Reis Tortuguero

Nationaal Park Tortuguero is hét junglegebied van Oost-Costa Rica. Reizen in dit land staat altijd in het teken van natuur, maar in Tortuguero National Park wacht je naast dichte tropische jungle nog een extra verrassing. Het hele gebied is bijna uitsluitend via het water te verkennen en dat maakt de reis ernaartoe heel bijzonder en uniek. Met een kano of boot de jungle in en je bent volledig één met de natuur! De belangrijkste attractie en bezienswaardigheid van Tortuguero Nationaal Park is de groep zeeschildpadden, die jaarlijks hier aan land komt om hun eieren te leggen.

Tips voor individuele reizen en maatwerk:

1. Schildpadden in Tortuguero

Schildpadden in Costa Rica zien is een spektakel! Met 30.000 zeeschildpadden per jaar is Tortuguero een van de belangrijkste broedplaatsen voor deze dieren ter wereld. De schildpadden, die vaak een lengte van een meter bereiken, komen op het strand wanneer er geen maan aan de hemel staat. Ze zoeken een plek om zich te nestelen, ergens boven de vloedlijn. Vervolgens graven de schildpadden een kuil en leggen ze hun eieren. Je kunt dit van dichtbij meemaken, maar doe dit wel onder begeleiding van een gids, zodat je er zeker van bent de schildpadden niet te storen. Let ook op dat je de dieren niet verstoort tijdens hun tocht over het strand, want anders maken ze rechtsomkeer en kunnen de eieren niet uitkomen!

2. Dieren Tortuguero

Niet alleen zeeschildpadden kan je observeren in Tortuguero National Park. In het regenwoud in het natuurpark huizen ruim 400 soorten vogels, maar ook talrijke kaaimannen, apen en luiaards.

Hagedis Tortuguero
Deel op Pinterest

Tijdens een tocht per boot hoor je de schreeuw van brulapen en zie je kleurrijke vogels over het water vliegen. Tussen de ontelbare tinten groen hoor je vanalles ritselen. Hoewel de voornaamste reden voor de meeste toeristen de massale schildpaddentrek is, is een boottocht door de jungle minstens zo indrukwekkend. Het is tevens mogelijk om er met een kano alleen op uit te trekken en de jungle van dichtbij te aanschouwen. 

Tips voor groepsrondreizen:

3. Bereikbaarheid Tortuguero

Het Tortuguero National Park in Costa Rica is uitsluitend bereikbaar per boot over een van de rivieren. Vanaf Caño Blanco in het zuiden of La Pavona in het noorden van het natuurpark vaar je in ca. 1,5 uur per boot langs de mangroves en dichte jungle naar de Caribische kust. Tijdens je verblijf kan je ook korte tochten maken door het regenwoud, maar het meeste vervoer vindt plaats over het water, per boot of kano. Tortuguero is vaak een van de onderdelen van groepsreizen in Costa Rica, zie de mooiste rondreizen hieronder.
Maar een trip naar Tortuguero Costa Rica kan ook geboekt worden als afzonderlijke bouwsteen via Riksja Costa Rica

Insect
Kever
Deel op Pinterest

4. Beste reistijd Tortuguero

Wat is de beste periode om Tortuguero National Park te bezoeken? De beste reistijd ligt tussen juli en september. In deze periode leggen groene zeeschildpadden hun eieren op het strand.

Meenemen!

5. Tips rondreis Tortuguero

Tussen onze reistips vind je allerlei voorbeelden van groepsreizen en individuele reizen naar Tortuguero Nationaal Park. Nog niet genoeg tips? Wist je dat we nog veel meer leuke informatie hebben over de natuur in Costa Rica en verschillende andere prachtige gebieden, zoals Manuel Antonio en de majestueuze Arenal vulkaan?

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!