Ga naar content

Bijzonder overnachten in Costa Rica

Costa Rica reistips - Wat zijn bijzondere overnachtingen in Costa Rica? Als een van de meeste populaire vakantiebestemmingen in Centraal-Amerika heeft het jungleland weliswaar prachtige resorts en chique (keten)hotels, maar om het land en haar natuur in volle glorie te beleven, kan je dit soort slaapplekken dus beter niet boeken.

Veel authentieker is het om een kleinschalig boetiek hotel of een duurzame ecolodge te reserveren. Daarmee steun je bovendien de lokale bevolking.

Duurzaam overnachten in een ecolodge in Costa Rica

Tussen de weelderige jungle, tegen de flanken van steil oprijzende vulkanen en op een steenworp afstand van verlaten stranden in Costa Rica bevinden zich vele duurzame ecohotels. Bijzonder overnachten in een ecolodge is meer dan gewoon ergens slapen.

De ecolodges in Costa Rica laten een onvergetelijke indruk achter door de manier waarop zij omgaan met duurzaamheid en het milieu. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bouwstoffen, gerecyclede materialen, duurzame energie en voedsel van eigen kweek. Daarnaast zijn de locatie in de natuur, de vriendelijkheid van de mensen en de nabijheid van dieren een ervaring op zich. 's Nachts hoor je geluiden van brulapen en in de ochtend word je gewekt door krijsende ara's.

Een algemeen misverstand is het comfort. Overnachten in ecolodges hoeft niet te betekenen dat je armoedig logeert, vaak stralen deze hotels meer luxe en charme uit dan een Hilton of Marriott hotel.

Mooie rondreizen met unieke slaapplekken

Tijdens een georganiseerde rondreis zie je de mooiste plaatsen van het land. We werken met veel partners samen. Deze organisaties bieden meestal bijzondere overnachtingen in leuke hotels.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!