Ga naar content

Bijzonder overnachten in Costa Rica

Costa Rica reistips - Wat zijn bijzondere overnachtingen in Costa Rica? Als een van de meeste populaire vakantiebestemmingen in Centraal-Amerika heeft het jungleland weliswaar prachtige resorts en chique (keten)hotels, maar om het land en haar natuur in volle glorie te beleven, kan je dit soort slaapplekken dus beter niet boeken.

Veel authentieker is het om een kleinschalig boetiek hotel of een duurzame ecolodge te reserveren. Daarmee steun je bovendien de lokale bevolking.

Duurzaam overnachten in een ecolodge in Costa Rica

Tussen de weelderige jungle, tegen de flanken van steil oprijzende vulkanen en op een steenworp afstand van verlaten stranden in Costa Rica bevinden zich vele duurzame ecohotels. Bijzonder overnachten in een ecolodge is meer dan gewoon ergens slapen.

De ecolodges in Costa Rica laten een onvergetelijke indruk achter door de manier waarop zij omgaan met duurzaamheid en het milieu. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bouwstoffen, gerecyclede materialen, duurzame energie en voedsel van eigen kweek. Daarnaast zijn de locatie in de natuur, de vriendelijkheid van de mensen en de nabijheid van dieren een ervaring op zich. 's Nachts hoor je geluiden van brulapen en in de ochtend word je gewekt door krijsende ara's.

Een algemeen misverstand is het comfort. Overnachten in ecolodges hoeft niet te betekenen dat je armoedig logeert, vaak stralen deze hotels meer luxe en charme uit dan een Hilton of Marriott hotel.

Boca Tapada

Een ecolodge die ik graag extra in de kijker wil zetten is de accommodatie in Boca Tapada, die Riksja Travel aanbiedt als bouwsteen. De lodge ligt in een onbekend stuk in het noorden van Costa Rica en is alleen te bereiken via een onverharde weg en een boot over de San Carlos rivier. Moeilijk te bereiken dus, maar de beloning is fraai: hier vertoef je in het paradijs!

Vogels bij Boca Tapada
Deel op Pinterest

De ecolodge bevindt zich midden in de jungle en is een echt vogelparadijs. Het beschikt over een zwembad, waar het heerlijk vertoeven is tussen alle oerwoudgeluiden. Je kunt een boottocht maken, wandelen of kanoën in de omgeving. Tijdens een excursie met gids kom je van alles te weten over de dieren in de jungle.

Mooie rondreizen met unieke slaapplekken

Tijdens een georganiseerde rondreis zie je de mooiste plaatsen van het land. We werken met veel partners samen. Deze organisaties bieden meestal bijzondere overnachtingen in leuke hotels.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!