Ga naar content

Snorkelen en duiken in Costa Rica

Costa Rica natuur - Dit pareltje in Centraal-Amerika is niet alleen boven het wateroppervlak een paradijs met schitterende regenwouden en nevelwouden, actieve vulkanen en parelwitte stranden, maar ook onder water duik je in een schitterende natuur met net zoveel leven als in de jungle! Snorkelen en duiken in Costa Rica kan aan de Caribische Kust en aan de kust van de Stille Oceaan. Op diverse plekken kan je dagexcursies snorkelen en duiken boeken.

Duikvakantie in Costa Rica

Duiken in Costa Rica of een snorkelexcursie kan prima gecombineerd worden met een rondreis in het land, zodat je zowel het binnenland als de onderwaterwereld kan verkennen.

Deel op Pinterest


Wil je weten welke vissen en zeedieren er voorkomen in Costa Rica? Bestel dan onze duikgids Costa Rica, een geplastificeerde kaart met de meest voorkomende zeedieren, die je makkelijk mee kunt nemen op je duikreis in Costa Rica.

Reistips

Duiken met hamerhaaien

Ken je dat eerste beeld uit Jurassic Park? Een weelderig groen begroeid eiland, met tropische bergtoppen die recht uit de heldere zee oprijzen? Dat is het Cocos Island of Isla del Coco, ongeveer 600 km ten zuidwesten van het Costaricaanse vasteland. Het is er extreem nat. Volgens de legende zouden piraten ooit bij het eiland een schat bedolven hebben, maar ondanks meer dan 5.000 schattenjachten is deze nooit gevonden. 

Deel op Pinterest

Voor duikers is het water om het eiland nochtans ook een schat! Het is de beste plek op aarde om met haaien te duiken. Eind augustus is het aantal hamerhaaien het grootst. Ondanks dat dit het regenseizoen is, is het dan het drukst bezocht door haaien. 

Isla del Coco biedt geen mogelijkheid tot overnachten en door de afgelegen ligging is er geen andere mogelijkheid dan een excursie te boeken met een duikersboot. Twee bedrijven, Undersea Hunter en Okeanos Aggressor, bieden 10-daagse duikvakanties bij Cocos Island vanuit San Jose. Meestal begin je met een duik bij Manuelita Island, bij het noordelijk deel van Isla del Coco, maar het is de onderwaterberg van Alcyone waar het om draait. Hier vind je de grootste school hamerhaaien ter wereld. Daarnaast zie je de kleinere white-tip sharks en met een beetje geluk een walvishaai. 

Deel op Pinterest

Bekijk ook al onze tips over het ongerepte Corcovado

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!