Ga naar content

Fietsen in Costa Rica

Costa Rica is een bijzonder land voor wie houdt van fraaie natuur en veel wilde dieren en vogels. Het prachtige landschap leent zich uitsteken voor een actieve vakantie: raften, hiken, kanoën, surfen en duiken, het kan allemaal. Maar ook fietsen in Costa Rica is een bijzondere ervaring.

Fietsen in Costa Rica

Het is prima te doen om te fietsen in Costa Rica. Na aankomst op de luchthaven kan je een fiets huren en enkele dagen San Jose verkennen. Vanaf de hoofdstad liggen vulkanen en nevelwouden binnen bereik. De verharde wegen in het hele land zijn van een goede kwaliteit. De afgelopen jaren zijn steeds meer wegen geasfalteerd en de conditie van de routes verbetert hierdoor in snel tempo. Hou echter rekening met steeds meer verkeer op de doorgaande wegen. Hoewel er in Costa Rica goed rekening wordt gehouden met fietsers, kunnen ongelukken altijd gebeuren.

Reizen en tours in de kijker

Vooral het Caribisch deel is iets minder veilig voor de fietser. Op de zandwegen en onverharde wegen is het soms moeilijk fietsen, vanwege losliggende stenen en zand. Daartegenover staat dat je fietst in fraaie natuur en alle tijd hebt om te genieten van al dat natuurschoon. Op het Nicoya schiereiland is de kwaliteit van de wegen niet zo goed en moet je regelmatig rivieren oversteken. Wat is de mooiste fietsroute in Costa Rica? Fietskaarten van Costa Rica zijn niet beschikbaar, wel goede wegenkaarten om zo de mooiste routes uit te stippelen. Hieronder alvast enkele tips.

Fietsroute Costa Rica
Deel op Pinterest

1. San Jose - La Fortuna

De meest gangbare fietsroute is de route vanaf San Jose naar de Arenal vulkaan en het plaatsje La Fortuna, en vervolgens via het nevelwoud van Monteverde naar de kust van de Stille Oceaan. Na een fascinerende fietsreis door het regenwoud en langs actieve vulkanen kan je de vakantie eindigen bij de kust en nagenieten van een onvergetelijke actieve reis.

Overnachten

2. Fietsreis Costa Rica boeken

Een fietsreis naar Costa Rica kan je makkelijk zelf samenstellen. Het land is veilig en je kunt je fietsroute dan helemaal naar jouw wensen uitstippelen. Een georganiseerde fietsreis biedt dan weer zijn voordelen, zoals leuke accommodaties en goed uitgestippelde routes en soms zelfs bagagevervoer. Steeds meer organisaties bieden een "vlieg en fiets Costa Rica" reis aan: de hele fietsvakantie is dan georganiseerd.

Geef je de voorkeur aan een groepsreis of voel je je beter bij een compleet verzorgde fietsreis onder deskundige begeleiding, dan kan je kiezen voor een fietsreis in Costa Rica in groepsverband. Djoser biedt fietsreizen aan in Costa Rica in groepsverband, waarbij je geniet van voldoende persoonlijke vrijheid. Bij diverse organisaties kan je een fietsreis in groep boeken naar Costa Rica en Nicaragua.

3. Beste tijd om te fietsen in Costa Rica

De beste tijd om te fietsen in Costa Rica is van december tot maart. De temperatuur in dit droge seizoen schommelt tussen 25 en 30 graden. Hou er wel rekening mee dat dit het drukste seizoen is en dat reizen gemiddeld duurder zijn. Overweeg dus ook een reis in het regenseizoen (juni - oktober). Hoewel er dan fikse buien kunnen vallen in de middag, is het er toch overwegend zonnig, met een aangename temperatuur om te fietsen.

Handig voor onderweg

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!