Ga naar content

Raften in Slovenië

Wie actief wil zijn in Slovenië moet zeker het plaatsje Bovec bezoeken. Hiervandaan worden tal van leuke excursies georganiseerd. De wild kolkende rivieren in Slovenië spreken tot de verbeelding van iedere avontuurlijke reiziger. Zo is Slovenië ook een van de beste plekken in Europa om te raften en te kajakken.

Beste plekken om te raften in Slovenië

Waar kan je een excursie white water rafting doen? Naturescanner geeft je een aantal tips om te raften in Slovenië!

1. Raften op de Soča rivier

De Soca Rivier in Slovenië is bijzonder mooi. De smaragdgroene kleur van het water contrasteert prachtig met de omgeving. Vanuit Bovec of Kobarid kan je deelnemen aan een excursie waarbij je gaat raften op de Soca. De hele middag of ochtend trotseer je woeste stroomversnellingen en vaar je over het helderblauwe water van de Soca rivier. De turquoise kleur van het water contrasteert prachtig met de groene omgeving en de witte kalkrotsen van de Alpen en leent zich goed om het raften af te wisselen met af en toe een plons in het heerlijke water.

Deel op Pinterest

2. Actief in de Socavallei

Naast raften zijn er tal van andere leuke activiteiten te doen in dit gebied van Slovenië. De Soca rivier met haar smaragdgroene water is een prachtige bestemming om te kajakken. Het staat ook bekend als een van de beste plekken voor parapente en in de natuur kan je mooie wandelingen maken. 

3. Excursie raften boeken

Het is mogelijk om deze excursie ter plaatse te boeken, maar wil je zeker zijn van een plekje (zeker in het hoogseizoen), dan kan je beter een excursie van tevoren boeken.

Lees meer over wat te doen in Slovenië.

Video raften op de Soca rivier

Collega Manou ging raften in Slovenië. Ondanks de regen was het een fantastische ervaring! De rivier was zelfs met dit weer schitterend blauw.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!