Ga naar content

Raften en kajakken in Slovenië

Wie actief wil zijn op vakantie moet zeker het plaatsje Bovec in Slovenië bezoeken. Hiervandaan worden tal van leuke excursies georganiseerd. De wild kolkende rivieren in Slovenië spreken tot de verbeelding van iedere avontuurlijke reiziger. Zo is Slovenië ook een van de beste plekken in Europa om te raften en te kajakken.

Beste plekken om te raften in Slovenië

Op zoek naar een goede adrenalinekick tijdens je vakantie in Slovenië. Ben je benieuwd naar de beste plekken voor rafting? Of hou je meer van hiken? De nieuwste trend is packrafting, waarbij je beide activiteiten combineert.

Je combineert hiken in het Triglav gebergte met kajakken en dat allemaal in één tocht. Hoe dat kan? Je neemt een lichtgewicht raft mee die past in een rugzak. Je wandelt langs alle highlights in de natuur. Bij het meer van Bohinj blaas je de kayak op en ga je te water, door de Soca-vallei. 

Naturescanner geeft je een aantal tips om te raften in Slovenië!

1. Raften op de Soča rivier

De Soca Rivier in Slovenië is bijzonder mooi. De smaragdgroene kleur van het water contrasteert prachtig met de omgeving. Vanuit Bovec of Kobarid kan je deelnemen aan een excursie waarbij je gaat raften op de Soča.

Raften Soca rivier
© Naturescanner Manou
Deel op Pinterest

De hele middag of ochtend trotseer je woeste stroomversnellingen en vaar je over het helderblauwe water van de Soca rivier. De turquoise kleur van het water contrasteert prachtig met de groene omgeving en de witte kalkrotsen van de Alpen en leent zich goed om het raften af te wisselen met af en toe een plons in het heerlijke water.

2. Packraften

Een andere leuke manier van raften op de Soča is met een packraft, een lichtgewicht opblaasraft die je ook mee kan nemen in je hike rugzak. Daardoor kan je wandelen in Triglav combineren met peddelen over de rivier. Diverse reisorganisaties bieden dit aan. Zo nam onze collega Manou met Travelbase deel aan The Packraft Trail Slovenië, een te gekke outdoor week aan waarbij je gaat packraften, hiken en kamperen in Triglav NP.

3. Actief in de Soca Vallei

Naast raften zijn er tal van andere leuke activiteiten te doen in dit gebied van Slovenië. De Soca rivier met haar smaragdgroene water is een prachtige bestemming om te kajakken. Het staat ook bekend als een van de beste plekken voor parapente en in de natuur kan je mooie wandelingen maken. 

4. Excursie raften boeken

Het is mogelijk om deze excursie ter plaatse te boeken, maar wil je zeker zijn van een plekje (zeker in het hoogseizoen), dan kan je beter een excursie van tevoren boeken.

Lees meer over wat te doen in Slovenië.

Video raften op de Soca rivier

Collega Manou ging raften in Slovenië. Ondanks de regen was het een fantastische ervaring! De rivier was zelfs met dit weer schitterend blauw.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!