Ga naar content

Raften in Italië

Ga je binnenkort op vakantie naar Italië? Daar is veel te doen. Het is het land van de wijn, pasta en pizza, maar ook de beste musea en mooiste bestemmingen. Naast deze redenen om voor Italië te kiezen als vakantieland is er meer. Je vindt er namelijk de mooiste natuur en er zijn veel mogelijkheden voor een actieve vakantie in Italië

White water rafting

Wat dacht je bijvoorbeeld van raften in Italië? Tijdens deze actieve excursie trotseer je met een groep in een opblaasbare boot (raft) een rivier. Meestal ga je raften in berggebieden, op wild stromende rivieren. Af en toe moet je tijdens het raften afdalen via kleine watervallen. Raften is dus een wilde watersport en zorgt voor een leuke adrenalinekick. Daarnaast is raften een hele leuke gezinsactiviteit. Zorg voor goede beschermende kleding, begin in een rustig gebied en beleef het avontuur van je leven met het hele gezin.

De beste locaties voor raften in Italië

Italië is niet het bekendste land om te gaan raften; populairder zijn bijvoorbeeld Slovenië en de Spaanse Pyreneeën. Toch is het een perfecte bestemming voor liefhebbers van deze outdoor activiteit. Het leuke aan raften in Italië is onder meer dat je in verschillende delen van het land terecht kunt en het raften kunt combineren met andere activiteiten zoals canyoning. 

  • Zo kun je in Noord-Italië raften in de buurt van de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc. 
  • In Trentino kan je in het skigebied Val di Sole raften met fantastische uitzichten op de omringende bergen. 
  • Een andere populaire bestemming om te raften in Italië is Piemonte. Met name de Sesia rivier is een trekpleister voor actieve outdoor liefhebbers.
  • Niet alleen in het noorden van het land wordt raften aangeboden. Ook in Toscane en zelfs in de buurt van Rome zijn plekken waar je wilde rivieren kunt trotseren.

Ga je voor het eerst raften? Dan zal je de activiteit boeken bij een lokale organisatie of een online aanbieder van excursies. Zij regelen het vervoer en de benodigde kleding en helmen. Voor vertrek krijg je een korte instructie zodat je de basis onder de knie hebt. Daarnaast gaat er tijdens het raften altijd een ervaren instructeur mee die kan aansturen en ingrijpen wanneer iets mis gaat. Raften op een ruige rivier en in slechte weersomstandigheden kan gevaarlijk zijn als je niet goed voorbereid bent. Laat je de eerste keren dus goed begeleiden door een professional.

Helemaal Fan? Koop je eigen raft!

Ben je al meerdere keren gaan raften en heb je flink wat ervaring opgedaan? Dan is het misschien wel tijd voor de volgende stap. Ga het avontuur aan en ga zelf op pad. Hiervoor heb je natuurlijk wel je eigen spullen nodig. Niet alleen een raft, maar ook wetsuits, een helm, schoenen en nog veel meer. Een kostbare onderneming, maar een goede investering. Je kunt raften wanneer je wilt en kunt alles zelf regelen.

Niet iedereen heeft zomaar duizenden euro’s klaarliggen voor een uitspatting als deze. Wil je de stap toch wagen, kun je dit het beste financieren met je eigen spaargeld. Heb je het geld nu niet allemaal achter de hand, dan kun je het natuurlijk ook lenen. Zo kun je nu al genieten van je aankoop en de mooiste avonturen beleven in je nieuwe raft.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!